
ÜSKÜDAR DEPREME DÖNÜŞÜMLE HAZIRLANMALI...
Üsküdar Boğaz mahallelerinin kentsel dönüşümde ki en büyük engel ortadan kalkıyor, nasıl mı?
ÜSKÜDAR DEPREME DÖNÜŞÜMLE HAZIRLANMALI?
Temmuz sayımızda yayımlamak üzere Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile bürosunda buluştuk ve bölgemizde Kentsel dönüşüm parsel küçültme konularında son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir söyleşi yaptık.
Üsküdar Boğaz mahallelerinin kentsel dönüşümde ki en büyük engel ortadan kalkıyor, nasıl mı?
Büyük hisseli parseller küçülüyor bölünüyor arsa payları yapı adalarına dönüşüyor yeşil alanlar ve donatı alanları ayrılıyor düzenli şehirleşmenin önü açılıyor.
Selahattin Özgür hemen hemen her görüşmemizde hisseli parsel ortaklarına önemli uyarılarda bulunuyor. Bunların en önemlisi 1 daire tapumuz en 100 metre olmalıdır dönüşümde ancak böyle bir daire sahibi olabilirsiniz, bunun için çaba harcayın bu konularda yardımcı olmak için bizi arayabilirsiniz. Ve yapı adası oluşturabilmek için Boğazın pek çok mahallesinde büyük parsellerde küçültme için imza topluyoruz toplantılar yapıyoruz bunun için benimle irtibata geçebilirsiniz.
İmar Bakanlığı ile Belediye Kirazlıtepe’de yaptığı özellikli bir uygulama ile bugün hisseli parsellerin bölünmesinde toplanması gereken imzaları yavaşlatıyor, neden mi ?
-Kirazlıtepede imar hakkı belli iken Tapusu olmayan ve ya az olan bina ve daire sahiplerine dairesine daire verdiler. Bunu duyanlar görenler bu gün bizde aynısını istiyoruz diye düşünüyorlar. Madem devlet gücünü Kirazlıtepe mahallesinde kullanarak dönüşüm yapabiliyor bize de aynı olanağı sağlasın diyorlar.
Bunun iki yolu var, birincisi aynı hakları vermeniz gerekecek depremsel dönüşüm için İkincisi bu plan imar emsal tamamsa her mahallede bir kaç parsel bölündü bölünen parselleri resmi hale getirip süreci göreceğiz
Başka yolu yok ha bugün ha yarın erteleyip zaman kaybetmek demek DEPREMİ beklemek anlamına gelir.
Çürük olan bu binaların yapılmasını engelleyenler bu vebali mutlaka öderler hükümetimiz Bakanlığımız yeni bir kanun kararname yönetmelik çıkarmalı 2000 yılı öncesi bütün binaların deprem raporu almasını sağlamalı almayalar kiraya veremez ve olası bir depremde sorumluluk tapu sahibine yüklenmeli ancak hisseli parsellerin bölünmesi bu şekilde hızlanır dönüşüm yapılabilir.
Bölünen parseller resmi olursa vatandaşlar bir daire için tapusunu 100 metreye yükseltmek için çaba harcarlari
1151 adada bina daire sahipleri tapu alıyorlar çünkü parseller bölündü yeni parselde haklarını gördüler bina ve dairenin önemli olmadığı önemli olan tapumuzun kaç metre olduğunun farkına vardılar.
30 Yıllık imar sorunu bitiyor yatırımcılar boğaza geliyor örnek Kirazlıtepe 1151 Ada 98-133-136 parseller. Buralardan arsa alabilirsiniz, bize müracaat edebilirsiniz.
Şunu da belirtmeliyim ki pandemi dönemimde ara verilen parsel küçültme işlemleri İBB ve Bakanlığa iletilmeye başlandı parsel küçültme ile ilgili toplanan imzaların verilmesi sonrası yazışmalar başladı.
Biryandan 1151 ada 78 Parsel ise TOKİ ile dönüşüme hazırlanıyor 20.160 metrekare alanda imza toplanıyor.
İ.B.B. Deprem risklerini mahalle mahalle olmak üzere yayınladı ağır hasar orta hasar hafif hasarlı olmak üzere binlerce bina bu olası depremden negatif etkilenecek. Dönüşüm önlemlerini acilen almalıyız İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyemiz dönüşümün hızlanması için elini taşın altına koymalı ve destek olmalı.
Çengelköy gazetesi olarak bu görüşmeyi yaptığımız anda Van Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem oldu hepsine geçmiş olsun diyoruz umarız İstanbul’da yapılan pandemi hastanelerini olası bir depremde kullanmak zorunda kalmayız, o güne dek şehrimizin dönüşümü tamamlanır ve deprem can yakmadan geçer gider.
www.cengelkoygazetesi.com tüm ilgili haberlerimiz sitemizde...
Selahattin Özgür iletişim 0532 314 66 34
www.semihgayrimenkul.com
Facebook ÜSKÜDAR. İMAR GURUBU
üsküdar deprem -üsküdar parsel küçültme- üsküdar imar
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.




