
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi saatlerde uygulanacak, bakkal ve marketler açık olacak mı?
Hafta sonu YKS olması nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı belirli saatleri kapsayacak.
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi saatlerde uygulanacak, bakkal ve marketler açık olacak mı ?
Hafta sonu YKS olması nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı belirli saatleri kapsayacak.
Geçen hafta LGS sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta YKS için uygulanacak. Yasak belirli saatleri kapsarken birçok işletmenin çalışma düzeni etkilenmeyecek ancak yurttaşlar evlerinin çevresindeki market bakkal ve diğer açık olan işletmelere gidebilecek.
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak gün ve saatlerde; ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılara gidip gelebilecektir.)
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS); Birinci oturumu 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayıp 13.00'de tamamlanacak, ikinci oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayıp 13.15'de tamamlanacak ve üçüncü oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü 15.45'te başlayıp 17.45'de tamamlanacak olan Yüksek öğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla;
27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere 81 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.





