Çengelköy İlköğretim 8 MART ı kutladı.

Çengelköy İlköğretim 8 MART ı kutladı.

Tarih 10 Mart 2011, 15:07 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy İlköğretim okulunun velileri Okul Aile Birliğinin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde Bridge restoranda bir araya geldiler.

Çengelköy İlköğretim 8 MART ı kutladı.

Çengelköy İlköğretim okulunun velileri Okul Aile Birliğinin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde Bridge restoranda bir araya geldiler.
8 Mart Dünya kadınlar günü gibi anlamlı bir günde bir araya gelen veliler okullarına destek olmalarının yanında bir araya gelerek dayanışma ruhunu yansıttılar aynı zamanda eğlendiler.

Çengelköy İlköğretim okulu Aile Birliği Başkanı Esat Kalay ve yönetim kurulu arkadaşlarının davetine uyup yemekli toplantıya katılanlar arasında İstanbul 1.bölge Ak Parti Milletvekili Edibe Sözen ,Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ,Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ,Üsküdar Milli eğitim müdürü İlyas tekin ,Ümraniye Milli eğitim Müdürü Sadettin Gül  ve Üsküdar yerel basın temsilcileri vardı.

Toplantının sunuculuğunu üstlenen Özlem Başara Kadınlar gününe özel öykülerle şiirlerle sunumunu güzelleştirdi. Mikrofonu ilk olarak Okul Müdürü Kevser Olgunçelik’e verdi iyiki kadın olmuşuz bunun kıymetini bilelim dedikten sonra Türk kadınının Kurtuluş savaşında gösterdiği fedakarlıkları hatırlattı taşıdığı merminin ıslanmaması için nasıl çocuğunun örtüsünü örttüğünü hatırlattı ve kendi annesine okuttuğu büyüttüğü için minnettar olduğunu ve veli kadınları böyle bir günde bir araya geldikleri için memnun olduğunu söyleyerek 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladı.Üsküdar Milli eğitim müdürü İlyas Tekin de  “Velilerinin çok içten birbirlerini kucaklıyor aranızda sevgi bağı var bu çok belli oluyor okul sadece çocukların değil aynı zamanda velilerin de kaynaştığı bir yerdir. Öncelikle Okul aile birliği başkanını ve arkadaşlarını canı gönülden kutluyorum .Başka bir okul olsaydı böyle kalabalık ve candan bir topluluk göremezdik aranızda bulunmaktan mutluluk duydum dedi.Ardından Ümraniye Milli eğitim Müdürü Sadettin gül katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Çengelköy ilköğretim okuluna katkıları olan Gülay Keleşoğlu ,Benek Alemdar ve Esra Eruçar a teşekkür ederek çiçek demetleri takdim edildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay ise “Eğitime gönül veren bir arkadaşınız olarak görev alıyorum ve bundan eğitime yaptığımız katkılardan dolayı onur duyuyorum.Kızların okutulması gerektiği vurgulandı bende katılıyorum.Çengelköy İlköğretim okulu bu güzel kutlamayı 2001 den beri yapıyor İstanbul ve Üsküdar da örnek gösterilen bu kutlamada payımız olmasından ayrıca gurur duyuyorum. 2001 de şimdilerde emekli olmaya karar veren hasan çağıran hocamızla başladık şimdi Kevser Olgunçelik Müdürümle devam ediyoruz umarım daha yıllarca sürer. 8 Mart Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun” dedi.

Üsküdar belediye Başkanı Mustafa Kara ise 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle aranızda bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Üsküdar bir kadınlar şehridir tarihi eserlere camilere isimlerini vermişlerdir. Ben Çengelköy İlköğretim okulunun tüm faaliyetlerine katılmaya çalışıyorum yıllardır izliyorum çalışmalarınız hayranlık uyandırıyor isminiz her yerde olumlu olarak geçiyor dedi.

Üsküdar Kaymakamı ile Belediye başkanı beraberce tüm hanımlara çiçekler dağıtarak sohbet imkanı buldular.Bu sırada bölgede çalışma yapan Milletvekili Edibe Sözen salona geldi bir konuşma yaparak katılımcıların Mart Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. Bu önümüze ki bir hafta boyunca kadın haklarının artması ile ilgili etkinlikler ve çabalarımız sürecek. İçinde bulunduğumuz yüzyıl insan hakları ve kadın hakları açısından önemli gelişmelere sahne oluyor. Özellikle kadınların temsiliyetinin artması için çabalar gösteriyoruz. 2023 hedeflerimiz arasında gelecekte kadınların haklarının  daha çok artırılması var dedi. Ondan sonra yemeklerin de bitmesini takiben müzik başladı kadınlar eğlendiler aynı zamanda eşsiz boğaz manzarasının keyfini çıkardılar.
Bu haber 848 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER