PARSEL KÜÇÜLTME BAŞLIYOR

PARSEL KÜÇÜLTME BAŞLIYOR

Tarih 06 Şubat 2020, 17:24 YazdırBu haberi yazdır

5.ŞUBAT Çarşamba akşamı Sancak düğün salonu hınca hınç doluydu konu dönüşümün önündeki büyük parsellerin küçültme işlerinin nasıl yapılacağı idi.

PARSEL KÜÇÜLTME BAŞLIYOR

5.Şubat  Çarşamba akşamı Sancak düğün salonu hınca hınç doluydu konu dönüşümün önündeki büyük parsellerin küçültme işlerinin nasıl yapılacağı idi. Açıklama ilk ağızdan yapıldı Başkan Hilmi Türkmen konuyu enine boyuna anlattı.

Tüm başkan yardımcılarını yanına alan Başkan Türkmen ; Büyük parselleri barındıran mahallelerimizde örnek olarak çalıştığımız üç parsel ile bilgiler vereceğiz. Bölgemiz için plan kadar önemli 2. Aşama için bilgi almanızın öneminin farkındayız.

Yavuztürk mahallemiz kalabalık olduğu kadar depreme dayanıklı olmayan binaların yoğunlukta olduğu bir yer malumunuz deprem an be an yaklaşmakta. Amaç herkesin depreme dayanıklı sağlam konutlarda oturması. Hem biz hem siz elimiz çabuk tutmalıyız.

Üsküdar Belediyesi olarak planların dönüşüme yeterli olduğunu söylüyorduk artık sizler de görüyorsunuz. Sultanmurat’da yaz aylarında kentsel dönüşüme başlıyoruz. 600*800 arası bir projemiz olacak.

Belediye devlet olarak veya vatandaş tek başına bu işin altından kalkamaz, size rağmen dönüşüm yapılamaz. Yavuztürk mahallesi 2 emsal ile dönüşüme uygun bir yerdir. Mahallelerde parseller çok büyük keşke bu haldeyken anlaşabilseniz ve dönüşümü yapabilseniz ama şimdi hisseli parselleri küçültüp anlaşma zemininizi kolaylaştırıcı çalışmalara söz vermiştik şimdi başlıyoruz.

İmari planlama ve kentsel dönüşüm olmak üzere üç müdürlüğümüz 6-7 aydır çalışıyor, her mahallede olduğu gibi bu mahallede de üç parsel üzerinden çalıştık. Parsel bölmek için iki yol vardır birincisi hiç sormadan küçültme yolu var ikincisi ise sizlerle anlaşıp konuşarak çalışma yapmak.

Sizler biz buna varız dediğinizde yapacağız bunun için tek yol var parseldekiler arsa bazında yüzde 51 çoğunluğu sağlayacaklar ve başvurup işlemlerini resmileştirecekler. Yaptığımız işler yargı denetimine açıktır memnun olmayanların dava açabileceği hususunu unutmamalıyız  bunu önlemek için çoğunluk yani yüzde 51 olmadan bölme işi başlamaz.

Yazvuztürk mahallemizde üç parselin biri olan 1667 / 1 parsel tam 47.000 metrekare 147 hissedar var bunu 10 parsele bölüyoruz 4000-2300 metrekare arası parseller oluşturuyoruz.

1664 / 1 ise 54.000 metrekare bunu da 12 parçaya bölüyoruz . 1027 /3 -4-5 nolu parseller 34.000 metrekare 147 hissedarı var burayı da 6 parsele bölüyoruz 3000-4100 metrekarelik parçalar oluşturuyoruz.

Önemli ayrıntı ; Bu parsellerin Boğaziçi plan gereği minimum yüzde 34 ü kamusal ve yeşil alan terkleridir tapunuz yüzde 34 küçülecek 300 metrekare arsanız 200 metrekareye düşecek ama yeni tapunuz yapı adasında olacak dönüşümde brüt emsalden faydalanacaksınız.

Parsel listelerinde üç renk var biri evi ve arsası olanlar ,diğeri sadece arsası olanlar   bir diğeri ise arsası evi donatı alanında kalanlar . biz bu listeleme ile donatıda olanların payını yapı adalarına taşıyoruz.

Başkanın bu açıklamalarından sonra pek çok konuk söz aldı ve konu hakkında görüşlerini dile getirdiler. Bu işe varız diye düşünenler ve dile getirenlerin olduğunu gözlemledik.

Çengelköy Gazetesi olarak dönüşümün önündeki engellerin kalktığını gözlemliyoruz umarız herkes için iyisi güzeli olur. Kimse yerinden olmadan yerinde dönüşüm işte ancak böyle olabilir.  

 

 

 

 Üsküdar parsel küçültme -üsküdar boğaz mahalleleri parsel- büyük parseller küçülüyor 



Çengelköy Gazetesi facebook  sayfasına eklenin 

Bu haber 10917 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER