DEPREM KAPIMIZDA DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILMALI

DEPREM KAPIMIZDA DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILMALI

Tarih 27 Ocak 2020, 18:30 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Gazetesinde geçen ay yaptığımız hisseli parsellerde dönüşüm nasıl olacak konulu röportaj çok ilgi çekti bizde bu konuya dikkat çekmiş olduk.

DEPREM KAPIMIZDA DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILMALI

 

Binalarını yenilemek isteyenler ne yapacaklar kentsel dönüşümden nasıl yararlanabilecekler işte bu konuları yaşadığımız Elazığ depremi sonrası emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile konuştuk aldığımız bilgileri sizlerle paylaşmak istedik.

Sayın Cumhurbaşkanımız yerel seçimler öncesi talimatı vardı ve konuşmasında kanunsa kanun kararname ise kararname yönetmelik ise yönetmelik diyerek dönüşümün önünün açılması gerektiğini söyledi ve bu dönüşüm işlerinin iki yıl içinde her yerde başlamalı demişti.

 

Çengelköy Gazetesinde geçen ay yaptığımız hisseli parsellerde dönüşüm nasıl olacak konulu röportaj çok ilgi çekti bizde bu konuya dikkat çekmiş olduk. Geçen ay yaptığımız genel bilgilendirmeye ek olarak Kirazlıtepe de 1151 ada 98-133-136 parsellerde bölme çalışmalarını Üsküdar Belediyesi çalışmalarını yaptı vatandaşların dikkatine sundu. Bu bölünmüş parseller taslak halinde yüzde 50 + 1 kabul şartı aranıyor. Bu şart sağlanırsa kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel olan büyük parsel olumsuzluğunun önüne geçilmiş olacak.


31.Mart Yerel seçimlerinden önce parsel küçültme konusu bölgemizin birincil konusu idi Sn.Başkan Hilmi Türkmen hiç yüzde 50+1 den bahsetmiyordu şimdilerde ise bu konu en büyük engel olarak çıkmakta.


Hilmi Türkmen ve teknik ekibinin yaptığı çalışmalarda parsel küçültmede hiç kimse hak kaybetmeyecek diyor ve uygulamasını da buna göre yapılıyor plan gereği kamuya yada yeşil alana ayrılan alanlarda kalanların hakkı komşu yapı adalarına kaydırılarak transfer olacaklar ve hakları saklı kalacak. Aslında bütün mesele burada maksat kimsenin hak kaybı olmasın.

T.B.M.M de İmar Kanunu konusunda değişiklikler sırada bekliyor bu gündeme depremsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı. Resen parsel küçültme yapabilmenin önü açılmalı, bakanlık da bu parsel bölme işlemine el atmalı yerel yönetimlerin elini güçlendirmeli.


T.B.M.M. de Belediye de çoğunluk Cumhur ittifakında Cumhurbaşkanı hepsi Ak Partili en güçlü şekilde bu kanunlar çıkarılır ve uygulanabilir.


ELAZIĞ merkezli hepimizi etkileyen ve üzüntüye boğan 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti ve 1607 kişi de yaralandı Elazığ ve Malatya'da 87 binanın yıkıldığı ve 1287 binanın ise ağır hasar aldığı kaydedildi. 


Allah göstermesin yaşayabileceğimiz İstanbul depreminde binalarımız ne hale gelecek bu gerçeği hem yetkililer hem de vatandaşlar artık herkes biliyor ve gereken önlemler zaman geçirmeden alınmalı. Parsel küçültme konusunda belediye yetkilileri hukuksal sorun yaşamaktan çekiniyorlar yasalarla elleri güçlendirilmeli.

 

 

NOT; Hisseli parsellerde ortakların binası olsun olmasın dönüşümde bir daire alabilmesi için arsa payını en az 100 metrekareye kadar artırması gerekmektedir.

 

 

Selahattin Özgür iletişim 0532 314 66 34

 

www.semihgayrimenkul.com

 

 Facebook ÜSKÜDAR. İMAR GURUBU

 

 

 

 

Bu haber 10669 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER