DOKTORLAR SİTESİNDE İLK YARDIM KURSU

DOKTORLAR SİTESİNDE İLK YARDIM KURSU

Tarih 28 Aralık 2019, 14:16 YazdırBu haberi yazdır

Doktorlar sitesi yönetimi Sağlık Bakanlığı işbirliği ile site içerisinde ilk yardım kursu düzenledi.

DOKTORLAR SİTESİNDE İLK YARDIM KURSU


Doktorlar sitesi yönetimi Sağlık Bakanlığı işbirliği ile site içerisinde ilk yardım kursu düzenledi.


Doktorlar sitesi yönetimi bölgemizde bulunan tüm sitelere örnek olabilecek bir girişime imza attı ilk yardım kursu düzenledi. Bu eğitimi başarı ile bitirenler sertifikalı ilk yardımcı olacaklar. İlk yardımcının ilk yapması gereken profesyonel müdahele yapacak olan 112 yi aramak ve onlar gelene kadar yaşamsal destek verebilmektir. 112 ye doğru adresi en kısa zamanda vermek bile yaşamsal önem taşımaktadır.


 

Site Başkanı Recep Yel bu konu hakkında Çengelköy gazetesine şu açıklamada bulundu “ KOOPERATİFİMİZİN ORGANİZE ETTİĞİ, SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLİLERİ TARAFINDAN SİTE SAKİNLERİMİZE 21/22 ARALIK 2019 TARİHLERİNDE 2 GÜN SÜREN İLKYARDIM KURSU DÜZENLENMİŞTİR. KURSA KENDİ İSTEĞİ İLE KATILAN SİTE SAKİNLERİMİZE VERİLEN KURS NETİCESİNDE DEVLET HASTANELERİNDE SINAVA TABİ TUTULMALARI SONUCU SERTİFİKALARI VERİLECEKTİR. SERTİFİKA SAHİBİ OLANLAR HAVUZALTI PASAJ PANOSUNDA İLETİŞİM NUMARALARI İLE BİRLİKTE İLAN EDİLECEKTİR.”

 

İlk Yardım Nedir?

Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

 

İlk Yardımcı

İlk yardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişi ya da kişilerdir.

 

Bu haber 6272 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER