KAPLUMBAĞA ANAOKULUN’DA YERLİ MALLARI UMUT PAZARI 2019

KAPLUMBAĞA ANAOKULUN’DA YERLİ MALLARI UMUT PAZARI 2019

Tarih 25 Aralık 2019, 11:59 YazdırBu haberi yazdır

Kaplumbağa Anaokulu yerli malı haftasında “UMUT PAZARI “ düzenledi, elde edilen geli üniversite bursu olarak dağıtıldı.

KAPLUMBAĞA ANAOKULUN’DA YERLİ MALLARI UMUT PAZARI 2019


Kaplumbağa Anaokulu yerli malı haftasında “UMUT PAZARI “ düzenledi, elde edilen geli üniversite bursu olarak dağıtıldı.

 

 

Kurucu Müdür Mehtap Kasapbaşoğlu gazetemize yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulundu “Kaplumbağa Anaokulu’muzda gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizden biriside her yıl Yerli malları haftasında gerçekleştirdiğimiz “Yerli Malları Umut Pazarı” projemizdir.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz geleneksel yerli malları haftası “Umut Pazarı” mız bu yılda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve değerli velilerimizin katkıları ile gerçekleşti.  10. sunu gerçekleştirdiğimiz “Yerli Malı Umut Pazarı” mızda bu yıl da çocuklarımıza; alışveriş bilincini, para ve sayısal ilişkileri, sağlıklı beslenme ve paylaşma gibi kavramları, kazanımları ve değerleri aşılamak adına pazarımızı kurduk.

 

 

 

Çocuklarımıza yerli malı bilincini ve üretkenliğini kazandırmak amacıyla 3 gün boyunca açık tuttuğumuz pazarımızda tezgahlarımızı sebze ve meyve bölümü, kuruyemiş bölümü ve pastane bölümü olarak sınıflandırdık. Çocuklarımız velileri yardımlarıyla evlerinde ürettikleri pasta, börek ve kurabiyeleri, yurdumuzda yetişen portakal, mandalina, elma gibi meyveleri, ıspanak, pırasa, kabak gibi sebzeleri ve leblebi, fındık, fıstık gibi kuruyemişleri yine velilerimizin desteği ile okulumuza getirdiler.

 

Okulumuza gelen tüm bu yerli mallarını öğrencilerimiz öğretmenleri yardımı ile tek tek paketleyerek ve üzerlerine fiyat bilgilerini yazarak satışa hazır hale getirdi. Böylelikle sebze ve meyveler, kuruyemişler ve pastane ürünleri tezgahlara dizilerek “Umut Pazarı” velilerimizin, komşularımızın ve yardımsever dostlarımızın ziyaretine hazır hale geldi.

 

Öğrencilerimizin “Umut Pazarı”nda satış yaparken göstermiş oldukları azim, coşku ve mutluluk görülmeye değerdi. Bilindik semt pazarlarındaki pazarcıların uyguladıkları satış taktiklerini öğrencilerimizde de görmek bize büyük bir heyecan verdi. Üç gün boyunca satışların gerçekleştiği “Umut Pazarı”nda tezgahlarımız da hiçbir ürün kalmadı ve kafi miktarda, mutluluk verici bir satış gerçekleşti.

 

Geleneksel olarak devam ettirdiğimiz bu projemizde amaçlarımızdan biride ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaşmaktı. Velilerimizin de bu bilinçle destek oldukları projemizden elde edilen gelir ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs kaynağı olmuştur.

 





Bu haber 6243 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER