BERK TÜTÜNCÜ CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY

BERK TÜTÜNCÜ CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY

Tarih 20 Aralık 2019, 11:23 YazdırBu haberi yazdır

CHP Gençlik Kolları genel Başkan yardımcısı Berk Tütüncü CHP Üsküdar ilçe başkalığına adaylığını 18.Aralık Çarşamba akşamı ilçe merkezi toplantı salonunda kalabalık bir topluluğa yaptığı konuşma ile açıkladı.

BERK TÜTÜNCÜ CHP İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY


CHP Gençlik Kolları genel Başkan yardımcısı Berk Tütüncü CHP Üsküdar ilçe başkalığına adaylığını 18.Aralık Çarşamba akşamı ilçe merkezi toplantı salonunda kalabalık bir topluluğa yaptığı konuşma ile açıkladı.


Toplantı salonuna sevgi gösterisi içinde giren Berk Tütüncü önce yıllarca emek verdiği Üsküdar gençlik kolları başkanı Sedat Epli ’den  bir plaket aldı. Ondan sonra kürsüye davet edildi, konuşmasında “Öncelikle belirtmeliyim ki Trabzon lu bir baba ile Sivas’lı bir annenin çocuğu olarak 1989 da Üsküdar da doğdum. İkisi de çalışma yaşamlarında hep toplumsal mücadelenin içinde olmuş insanlardı bana yaşamımda örnek oldular. Ama ben yıllardır çok daha büyük bir ailenin ferdi oldum o aile ise 90 yaşından fazla olan Cumhuriyet Halk partisidir.


Eğer ilçe başkanı olursam beni ilçe binasında çok az göreceksiniz sizlerle beraber mahalle mahalle sokak sokak sadece seçim dönemlerinde değil her zaman ziyaretler yapacağız. Esnafımızı Sivil toplum örgütlerini spor kulüplerini ziyaret edeceğiz etkinliklerine katılacağız. Ve İBB de elde ettiğimiz başarıyı Üsküdar a da taşıyıp CHP yi Üsküdar da iktidar yapacağız.

Güler yüzümüzü eksik etmeyeceğiz üye sayımız şimdilik 7000 bu sayıyı ikiye üçe katlayacağız. Ben sizlere güveniyorum örgütlenmemizi güçlendireceğiz. Bundan sonraki süreçte örgütümüz ile sık sık buluşarak projelerimizi anlatmaya başlayacağız. Kongre sürecimizin partimize güzellikler getirmesini diliyorum. “dedi.

 

Adaylık açıklaması sonrası gazetemize yaptığı açıklamada ise şunları söyledi “Bu akşam siz değerli yol arkadaşlarımın destekleri ve katılımı ile Üsküdar İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Bugüne hazırlanırken içimdeki heyecan çok yüksekti. Salona giriş yaptığımda yaratmış olduğunuz atmosfer içimdeki heyecanı kat ve kat arttırdı. Bu güzel ortamı bize yaşatan örgütüme çok teşekkür ederim.

 

Adaylık açıklamam esnasında beni jestleri ile mutlu eden, Buralara gelmemde en büyük katkısı olan Gençlik Örgütümüze sevgilerimi sunuyorum.

 

Bu özel günde aramızda olan İlçe Başkanımız Sn. Olcay Kurt’a, Belediye Başkan Adayımız Sn. Ahmet Kılıç’a, Gençlik Örgütü Başkanımız Sedat Epli’ye, Belediye Meclis üyelerimize, Gençlik Kolları Genel Merkez Yöneticilerine, Değerli Basın Mensuplarına ve günler öncesinden bugüne hazırlanan çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.”


YAŞAM HİKAYEM


Trabzonlu bir baba ve Sivaslı bir annenin oğlu olarak 1989 yılında İstanbul’da doğdum.

İlköğretimi Evrim Okulları’nda, liseyi ise Üsküdar Lisesi’nde okudum. Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü derece ile bitirdim.

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Gençlik Kolları’nda üniversite döneminde çalışmaya başladım. Gençlik örgütümüzün talebi ile Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Gençlik Kolları Başkanlığı görevine seçildim.

2013 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra vatani görevimi gerçekleştirmek üzere gençlik örgütü başkanlık bayrağını devrettim. Askerden döndükten sonra en büyük destekçim sevgili eşim Ezgi Açan ile evlendim. Aynı dönemde siyasi danışmanlık görevinde bulundum. 2018 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nda Yerel yönetimlerden sorumlu Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 2018 -2019 yıllarında gerçekleşen tüm seçimlerde çeşitli görevler alıp alan çalışmalarında bulundum. Son 10 yıl içinde yapılan ilçe kongrelerimizde, delegelerimizin iradesi ile Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Delegesi ve Kurultay Delegesi seçildim.



CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA

NEDEN ADAYIM


Şimdi umutlarımızın ve geleceğimizin güçlü Üsküdar’ını kurmak için yola çıkıyoruz.

Sizin de bildiğiniz gibi, Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Gençlik Kolları’ndan gelerek örgütün

tozunu yutmuş, mücadelenin her noktasında görev almış bir kardeşiniz, arkadaşınız ve evladınızım.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşı olan Cumhuriyet Halk Partisi saflarında hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duydum.

Bu yolda, Üsküdar’daki tüm kırgınlıkları gidermek ve tek yürek olmak için,

İçe dönük değil dışa dönük, halkın içinde, halkla omuz omuza ve güçlü bir örgüt inşa etmek için,

Başta kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli bir yere taşımak için,

İstanbul’da iktidar olan partimizi Üsküdar’da ve genelde de iktidara taşımak için,

Cumhuriyet Halk Partimize gönül vermiş yoldaşlarımızın görüş ve önerileri ile

İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

 

            

Bu haber 6310 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER