İBB ÜSKÜDAR ŞEHİR TİYATROSU SİZLERİ BEKLİYOR

İBB ÜSKÜDAR ŞEHİR TİYATROSU SİZLERİ BEKLİYOR

Tarih 13 Aralık 2019, 13:16 YazdırBu haberi yazdır

Aralık ayı boyunca iki kez tiyatroya gitme fırsatı buldum. İki oyunu da Üsküdar Müsahipzade Celal sahnesinde seyrettim.

İBB ÜSKÜDAR ŞEHİR TİYATROSU SİZLERİ BEKLİYOR

 

Aralık ayı boyunca iki kez tiyatroya gitme fırsatı buldum. İki oyunu da  Üsküdar Müsahipzade Celal sahnesinde seyrettim. Bu sahne bizim çocukluğumuzdan beri gittiğimiz bir sahne gençlikte de ara vermedik bu yaşlarıma kadar hep gittim çocuklarımla da eşimle de hep gittik size de tavsiye ederim.

Üsküdar da iki şehir tiyatro sahnesi bulunuyor Üsküdar için bu güzel bir şans birisi Doğancılar Müsahipzade Celal diğeri ise Kerem Yılmazer gişelerden bilet alabileceğiniz gibi internetten de bilet temin edebilirsiniz.

Kaliteli oyunlar kaliteli sanatçılar sizi 20.tl bilet ile bekliyor indirimli biletler ise 14 tl gittiğinizde gününüz güzelleşecek, yaşamınıza kalite katılacak.

Bu yıl 35 oyun ile seyirci karşısına çıkan Şehir tiyatroları çok kaliteli oyunlar sergiliyor ben şimdilik iki oyuna gidebildim onlar hakkında bilgiyi de aşağıda sizlerle paylaştım.


İBB şehir Tiyatrosu yetkililerine bir önerim var Çarşamba gündüz gösterim Kerem Yılmazer de ve Ümraniye sahnesinde yok buralara eklenebilir, salı gününe ekleme yapılabilinir zira yer bulmakta zorlanıyoruz.

 

Şehir Tiyatroları, kurucusu Muhsin Ertuğrul’un çizdiği sanat haritasıyla 106 yıldır tiyatro üretiyor. Önümüzdeki dönemlerde de Şehir Tiyatroları Batı Tiyatrosu’nun zaten var olan güzel örneklerinin yanına, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun seçkin örneklerini de ekleyerek yoluna devam edecek. Şehir Tiyatroları olarak, amacımız her kesimden seyircinin beğeneceği türde oyunlarla repertuvarı zenginleştirerek Şehir Tiyatroları’nın Türk Tiyatrosu’nun öncü kurumu olma vasfını sürdürmektir. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak, 106 yılını aşmış bir kurumun değerli sanatçıları, çalışanları ve elbette seyircileriyle aynı çatı altında olmaktan duyduğum gururu kelimelerle ifade etmem mümkün değil.  Yeni tiyatro sezonumuzda, yeni oyunlarımızla, daha çok tiyatro severle buluşmak dileğiyle, alkışımız ve alkışınız bol olsun, diyor Süha UYGUR Genel Sanat Yönetmeni

 

MACBETH KONUSU

"İyi kötüdür,kötü de iyi..." W.Shakespeare herkes tarafından iyi bir savaşçı ve iyi bir insan olarak bilinen Macbeth,savaş sonrası yurduna dönerken karşılaştığı cadılardan gelecekte kral olacağını öğrenir.Bu kehanet,Macbeth'in içindeki kötü tutkuları harekete geçirir ve sonunu hazırlar. Kukla ve dramatik oyunculuğun iç içe geçtiği bu uyarlamada Macbeth sürrealist bir yorumla seyirci karşısına çıkıyor.

 

YAZAN

:

WILLIAM SHAKESPEARE

ÇEVİREN

:

SABAHATTİN EYÜBOĞLU

YÖNETEN

:

ULVİYE KARACA

 

ON İKİ ÖFKELİ ADAM

KONUSU

Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan oyun tiyatro seyircisi ile buluşuyor.

 

 

YAZAN :                 REGINALD ROSE

ÇEVİREN:             CEMAL BERK

YÖNETEN:           ARİF AKKAYA

 

https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/  Bu adresten oyunları inceleyip bilet temin edebilirsiniz.

 

Bu haber 6264 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER