HÜSEYİN TUNA’ YA ARKADAŞI SESLENİYOR

HÜSEYİN TUNA’ YA ARKADAŞI SESLENİYOR

Tarih 26 Ekim 2019, 13:18 YazdırBu haberi yazdır

Hüseyin Tuna’yı yani Can ağbimizi Çengelköy ün aşığını 24 Ekim günü kaybettiğimizi öğrendik. Sosyal medyada ve cenaze töreninde ne çok sevildiğini gözlerimizle gördük.

HÜSEYİN TUNA’ YA ARKADAŞI SESLENİYOR


Hüseyin Tuna’yı yani Can ağbimizi Çengelköy ün aşığını 24 Ekim günü kaybettiğimizi öğrendik. Sosyal medyada ve cenaze töreninde ne çok sevildiğini gözlerimizle gördük.

2015 Ekim ayı sayısında Çengelköy Gazetesinde yazı yazmaya katkı sunmaya başlayan Hüseyin Tuna ilk yazısında Çengelköy'ü özlüyorum derken eski Çengelköy'ü özlüyorum diyerek eski günleri yaşananları hatıralarını yazmaya başladı. Yeni Çengelköy'lüleri de ihmal etmez onlar da burayı benimserler ise burayı hep güzel hatırlayacaklar ve yazacaklar derdi.


O sıralar Ferforje Kadir in tamirci dükkanın da görüşme fırsatımız olurdu hemen bir çay koyar yazdıklarını ayrıca anlatmaya konuşmaya bayılırdı. O eski Çengelköy ü bende eski Üsküdar’ı anlatarak eski günleri yad ederdik. İkimizin de Haydarpaşa Lisesi mezunu olmamızdan kaynaklı çok ortak noktamız vardı. Aramızda her ne 10 yaş fark olsa da o her zaman saygı ile konuşur ben zaten kendisine çok saygı duyardım ve zaman içinde ona karşı duyduğum sevgi arttı. O benim ağbim gibiydi ama arkadaşımdı aynı zamanda. Zaman zamanda tavla oynardık seyircimiz eksik olmazdı.


Sadece Çengelköy ile yaşanmışlıkları yoktu İstanbul Üsküdar Beylerbeyi hatta hisar Beykoz ile de çok yaşanmışlıkları vardı futbol oynamış boks yapmış spor ile hep ilgili olmuş birisiydi. İş yaşantısı da çok kaliteli ve renkli olmuştu Mudo da planlama yapmış etiler şamdan da yıllarca idarecilik yapmış öyle böyle değil gerçekten görmüş geçirmiş birisiydi.

Hüseyin ağbi ile kimi zaman buluşur çay içerdik ama kimi zamanda Çubuklu da yürür kimi zaman Çengelköy de yürür uzun saatler geçirirdik. Bu geçirdiğimiz zamanlar da asla sıkılmazdım, bazen sorar Yalçın sıkıldıysan keseyim konuşmayı diye ben cevap verirdim ne sıkılması ağbi seninle zaman geçirmek yaşamımda ki en güzel anlar oluyor derdim. Hatta şimdi de yazmaktan geri durmuyorum seninle çok güzel zamanları sıkılmadan geçirdim bunun için teşekkür ederim.

Ve yazdığı meraklısına Çengelköy notları gazetemizin en çok takip edilen kısmı idi. O meğerse bu benzeri yazıları internet sitelerinde yazmış ama gazetede yayınlandıktan itibaren onu tanıyan tanımayan pek çok olumlu tepkiler almış ve buna çok şaşırmıştı. Gazete dağıtımında birkaç defa beraber dolaşmıştık tüm çevre mahalleleri. Merkezde yaşayan Çengelköy lülerden daha fazlası Küçüksu da Bahçelievler’de Güzeltepe de Kuleli’de Mehmet Akif Ersoy mahallesin de yaşamakta ve gazetemizi ve onun yazılarını merakla takip etmekte olduğunu o da gördü. Bu gazetenin Çengelköylülük ruhuna katkıda bulunduğunu belirtirdi beni de hep takdir ederdi.

Çevreye tarihe duyarlı ailesine düşkün eşine bağlı tertemiz bir insandı hakkında kimseden küçücük de olsa negatif bir yorum duymadım. Yol yordam bilen sanata düşkün birisiydi Çengelköy musiki cemiyeti korosunda ve Anadolu hisar korolarında hep kendine yer bulurdu. Gitar çalar üşenmez sistemini getirir sevdiklerine de çalardı. Zaten gençliğinin önemli bir bölümünde sadece spor ile ilgilenmemiş arkadaşları ile müzik grupları kurup canlı müzikler yapmıştı. O zamanlar İstanbullular akşamları sinemaya müzikli mekanlara ulaşabilirler ve dışarıda eğlenmeyi bilirlerdi. O bunları doyasıya yaşamış birisi idi. Gençliğinde yaptıkları muziplikleri zaten sayfalarımızda okudunuz.

 

Anısı önünde saygıyla eğiliyorum ailesine ve arkadaşlarına sabırlar diliyorum, huzur içinde yat Hüseyin Ağbi seni sevdik ve hep seveceğiz seni Çengelköy le beraber güzellikler hatırlayacağız. Ama bir yanımız hep eksik kalacak. Cenazenden sonra Çengelköy e yönelemedim bile Küçüksu çayırına kaçtım açık havada oturdum ancak öyle sakinleşebildim.

 

 

Naci Çelik ona sesleniyor ;

 

 

Hüseyin Tuna yı kaybedişimizin ardından sosyal medya da pek çok yazılar gördüm en içten en güzel olanını sizlerle paylaşıyorum. Naci Çelik ona sesleniyor ;

 

 Abim ve abim yaşındaki büyüklerimin Çengelköyden çocukluk arkadaşı, benim içinde çok değerli olan Hüseyin Tuna abimin dün gece vefat haberini aldım, inanamadım ve çok üzüldüm...Kendisi amansız bir hastalığa yakalanmış ve bunu çok yakın bir zamanda öğrenmiş ama maalesef öğrendiğinde çok geç kalınmış ve abim dahil çevresine belli etmemiş, bildiğim kadarı ile..

Daha birkaç ay öncesine kadar Eski Çengelköylüler sayfasının Yöneticisi olan, bu değerli sayfada doğup büyüdüğüm Çengelköy’de kendisinin de dahil olduğu unutulmaz o günlerimizden kalan güzellikleri, güzel anıları ve yerleri, mekânları, karakterleri anlatan; bu sayfada ben ve ailem arkadaşlarım, dostlarım, komşularımız, büyüklerimiz vs dahil mutlu anlarımıza ait resimleri paylaşan , bu sayfa vasıtası ile irtibatımızın kopmuş olduğu değerli çocukluk ve gençlik yıllarımdaki arkadaş, dost ve komşularımızla irtibatımızı sağlayan; o tarihlerde abim ve diğer arkadaşları ile birlikte kurdukları orkestrada gitar çalıp bizlere müzikli hoş saatler yaşatan, kendisi ile birlikte çok güzel günler ve anılar yaşadığımız genç yaşta kaybettiğimiz rahmetli Tahir abi ile kardeş olan; Çengelköy’de ikame eden ve sayılı abilerimizden olup kendisini ve paylaşımlarını gördükçe, onunla sohbet ettikçe samimiyeti bilgisi anlattıkları ile bizi o güzelim çocukluk ve gençlik yıllarımıza götüren...


Yeri dolmayacak olan değerli Hüseyin Abim..sende hiç ummadığımız bir zamanda, o Yöneticisi olduğun Eski Çengelköylüker sayfasında paylaştığın Çengelköy’ün rahmetli renkli Yüzleri arasına karıştın demek..


Çok üzüldüm abi, Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun, ailene Allah sabırlar versin..Hayat bu kadar basit işte, bir varsın bir yoksun, menfaat çıkar vs için kimseyi kırmanın mânası yok bu dünyada, insanları sevmek ve saygı duymak, hoşgörülü olmak en güzeli..Ben bugün başka paylaşım yapmayacağım, çok üzgünüm?

NACİ ÇELİK

 

Bu haber 1532 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER