
"II. CUMBA SANAT ŞENLİĞİ ÜSKÜDAR 2019"


Cumba Sanat Şenliği bu yıl, 20 / 24 Eylül tarihleri arasında Altunizade Kültür merkezinde beş gün olarak gerçekleşti.
"II. CUMBA SANAT ŞENLİĞİ ÜSKÜDAR 2019"
Cumba Sanat Şenliği bu yıl, 20 / 24 Eylül tarihleri arasında Altunizade Kültür merkezinde beş gün olarak gerçekleşti. Kitap dergi stantlarının yanında şiir öykü yarışma töreni, Cumbahane Tiyatro grubunun oyunu ve çeşitli edebiyat söyleşileri Üsküdar sanat yaşamına renk kattı.
Ancak açıkça belirtmek gerekirse tamamı ücretsiz olan etkinliklere Üsküdar ın sanat yaşamının kıt olduğundan şikayetçi olanların katılımını göremedik, Üsküdar da güzel şeyler oluyor katılmalı desteklenmeli.
Deniz Tüzün gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi “Yaklaşık beş aydır üzerinde titizlikle çalıştık bu şenliğin. Resmi yazışmalar, lojistik çalışmaları, katılımcı görüşmeleri, hazırlıklar derken, nihayet yine umut dolu, mutlulukla, gururlu ve yeni tanışıklıklar edinmenin keyfiyle geride bıraktık bu organizasyonu da.
Cumba Kültür Sanat Platformu olarak, yazar ve şairler ile, yayın evlerinin ve yazarlarının okurları ile buluşmasını sağlamak, Üsküdar'da sanat ve kültür kenti olmasına layık olarak güzel işler yapıldığını ortaya koymak, yeni dostlukların gerçekleşmesine vesile olmak öncelikli amacımızdı. Ne mutlu bize ki, bu yıl da bunu başardık. Katılan herkesin, gözlerindeki mutluluğa tanık olmak, bütün yorgunluğumuzu aldı götürdü.
Cumba K.S.P. olarak bu yıl şenliğimizde toplam, kırk yedi yazar ve şairi, sekiz yayın evini misafir ettik. Toplam otuz beş stantta yer alan yayınları, o yayınların yazarlarını, yayın evlerini, şenlik kapsamındaki "III. Cumba Şiir ve Öykü Yarışması" ödül törenini, Cumba / Hane Tiyatro Topluluğu'nun "Biz Kaç Kadınız?" adlı oyununu, Cumba El Sanatları standını şenlik boyunca (beş gün) yaklaşık 1.400 (bin dört yüz) kişi ziyaret etti. İmzalanan ve/veya satışı yapılan yayınlar; şiir, öykü, roman, dergi, fanzin, kişisel gelişim gibi yayın türlerinden oluştu ve bu yayınlar 1.000 - 1.100 (bin - bin yüz) kişiye ulaştı.
Bütün bunlardan dolayı, son derece gururluyuz, mutluyuz. Hissettiklerimize vesile olan, bu güzel duyguları hissederken yanımızda olan bütün değerli katılımcılarımıza, yazarından yayın evine, ziyaretçisinden stant görevlisine dek, herkese öncelikle yürekten teşekkürler.
Ayrıca, şenliğimizin ilk gün açılışını gerçekleştiren ve stantları tek tek gezen Üsküdar Belediyesi AK Parti meclis Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Sn. Esat Kalay'a, şenliğimizi gerçekleştirmemiz konusunda yanımızda olan Üsküdar Belediyesi Başkanı Sn. Hilmi Türkmen başta olmak üzere, Kültür İşleri Müdürü Sn. Mesut Meyveci'ye, STK Koordinatörü Sn. Ali Çelik'e, Destek Hizmetleri Birimi''ne, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne, Aşevi Müdürlüğü'ne, Altunizade Kültür Merkezi Müdürü Sn. Suna Korkmaz, teknisyenler Sefer bey, Mahmut bey ve İbrahim beye, güvenlik ve hizmet görevlisi arkadaşlara, gerek ziyaretleri gerekse manevi destekleri ile yine yanımızda olan İcadiye Mahalle Muhtarı Sn. Mehmet Faruk Güllü ve azalarına, yarışma sponsorumuz Arte Alüminyum Ltd. Şti sahibi Sn. İsmail Özcengiz'e, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen gönüllülerimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz; Perihan Eraslan Keşaplı, Kerime Ural Cengiz, Birgül Soysevinç, Yalçın Soysevinç, Esin Olcay Coşgun, Saime Mersin, Ayşe Güray Koç, Arzu Mamat, Asiye Tüzün Koç, Hatice Baltacı ve Hatice Dökmen'e, afişlerimizi titizlikle hazırlayan İkizler Kırtasiye/Matbaa'ya en içten sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Yola çıktığı ilk günden bu yana, kadınlar ve gençler başta olmak üzere, toplumsal hareketlere duyarlılık gösteren, sanatın birleştirici gücüne her zaman inanan, insan odaklı düşünen, sanatı ve insanı siyasetin üstünde tutan, kitap okumanın önemine dikkat çeken, tüketen değil üreten olmanın onurunu hisseden, hissettirmeye çalışan, az laf, çok iş çalışma prensibini benimseyen, haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, ön yargıya, karalama politikasına, iftiraya, yalan dolana, kendi çabaları dışında hiç kimsenin sırtına basarak yükselmeye meyletmeyen, bunlara itibar etmeyen, dostu dost bildiği, düşmanlıkla işi olmayan bir platformun kurucusu, yöneticisi olmaktan ve tüm bunlara inanan, özen gösteren ve önem veren insanların yanında olup, onları yanında bulmaktan da şahsım olarak son derece mutlu ve gururluyum.
"Sanat varsa, Hayat vardır" demeye devam edeceğiz. "İyi ki, güzel insanlar var" demeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun, yaptıklarımız, yapacaklarımızın referansı olacak hep. Ne yaptıysak, daha çoğuna, daha iyisine ulaşmanın yollarını aramaktan, proje üretmekten yorulmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Bunun da buradan bilinmesini istiyorum.
Bir kez daha şahsım ve platformumuz adına herkese, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Deniz Ayfer Tüzün
Cumba Kültür Sanat Platformu Adına
Kurucu-Başkan
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilmeli
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, temmuz ayında belirlenecek emekli aylığı artışının emekliler ve hak sahiplerinin alım gücünü koruyacak ve yaşam standartlarını destekleyecek bir düzeyde olmasını talep ettiklerini belirtti.
Bir Mucize ANNE SÜTÜ
Anne sütünün faydaları saymakla bitmez.
HASİP PAŞA YALISI
Üsküdar 52 mahalle iken bir tanesi de Hasippaşa Mahallesi idi bu isim nereden geliyor
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR
Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ücretsiz Yaz Spor Okulları için kayıt süreci başladı.
ÜSKÜDAR’A GELİR İKEN YENİDEN BAŞLIYOR
Üsküdar sahilinde gerçekleşecek etkinlikte Üsküdarlıları hoş bir müzik, renkli stantlar, el emeği üretimler ve sokak lezzetleri karşılayacak
Saadet Partisi mitinginde on binler haykırdı Özgür Gazze Özgür Filistin saldırılar artık son bulsun
Saadet Partisi lideri Arıkan Üsküdar'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
Üsküdar BelediyesiTDBB ‘den ayrılmak yerine a Türk kardeş şehir olmalıydı
SEMTİMİZİN YENİ GURURU ŞAMPİYON KÜÇÜKSU RASATHANESPOR
KÜÇÜKSU RASATHANE bu sene yer aldığı 2. Amatör 19. Grupta namağlup şekilde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek önümüzdeki yıl 1. Amatör Lig’de oynamaya hak kazandı.
LİM MİMARLIK VE ATLAS İNŞAAT ALTINKÖY SİTESİNİ DÖNÜŞTÜRECEK
23 Mayıs Cuma günü Altınköy Sitesi kooperatif ortakları Bostancı Dedeman otel toplantı salonunda proje sunumu izlemek için bir araya geldiler.
ALTINKÖY SİTESİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Altınköy sitesi 2024 olağan genel kurulunu 24 Mayıs Cumartesi günü Güzeltepe de Kral düğün salonunda yaptı.