ATA 2 KOOPERATİFİ ŞAHSA YAZILI TAPULARI DAĞITMAYA BAŞLADI

ATA 2 KOOPERATİFİ ŞAHSA YAZILI TAPULARI DAĞITMAYA BAŞLADI

Tarih 07 Eylül 2019, 21:47 YazdırBu haberi yazdır

Tasfiye halinde ATA 2 Konut Yapı Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Gülaydın yaşanan gelişmelerden memnun olarak ortaklara şöyle seslendi ;

ATA 2 KOOPERATİFİ ŞAHSA YAZILI TAPULARI DAĞITMAYA BAŞLADI


İmar Barışı ile başlanan bireysel tapu alım çalışmaları büyük emekler sarf edilerek bu günlere gelindi. 2-B den kurtarılan arsa tapuları önce imar planına göre ada tapularına oradan da yapılan ölçümler sonucu bina tapularına dönüştürüldü.



Tasfiye halinde ATA 2 Konut Yapı Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Gülaydın yaşanan gelişmelerden memnun olarak ortaklara şöyle seslendi ;


Değerli Üyeler,



Belediye tarafından sisteme girilerek rayiç bedel belgeleri teslim edildikçe tapuya göndermeye devam ediyoruz.



Bugün (26.Ağustos) itibarı ile tapuların üyelerimize devirleri başladı. Bugün 400 tapunun devri tamamlandı ve elimize geldi. Üzülerek şunu da belirtelim ki, bu sayı 500 olacaktı. Ancak bakiye borçları bulunan ya da evraklarını teslim etmeyen üyelerin başvurularını yapamadığımızdan çok daha az tapunun devri tamamlanabildi.

Belgelerini ve ödemelerini tamamlayan üyelerin devir işlemleri bittikten sonra, yeni ödeme yapan ve evraklarını teslim eden üyelerin tapu devirlerini yapmaya devam edeceğiz.

Her başvuru listesi için ücret alınmaktadır. Buna ek olarak kooperatif yöneticilerinin her tapu devir işlemi için imza vermeye gitmeleri gerekmektedir. Bu nedenle ödemelerini ve evraklarını geç getiren üyelerin işlemleri anında yapılamayacak, makul bir sayıya ulaştığı zaman toplu olarak yapılacaktır.

Tapu devirleri tamamlanan üyelerin listeleri ve tapuların ne şekilde üyelere teslim edileceği sizlere İnternet ortamında ve telefonlarınıza gönderilecek SMS mesajları ile bildirilecektir.

Lütfen Kooperatifi arayıp ya da bizzat gelerek tapu durumunu sormayınız. Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bizim bilgilendirmemizi bekleyiniz.

 

Tapuların tümünü dağıtıp, kooperatifi fesih edeceğiz. Harcanan her kuruşu dekontları ile üyelerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Ata-2'liler bir araya gelip neyi nasıl yapacaklarına hep birlikte karar verecekler.



Tapularımız hepimize hayırlı olsun! 


 

3.Eylül de 299 6.Eylül de 294 ortağın daha bireysel isme yazılı tapuları kooperatif merkezine ulaştı diğerleri de zamanla tamamlanacak. Aslında ATA 2 bunu başarırken bireysel tapu konusunda çalışmalar sürdüren çevremizde bulunan pek kooperatife de örnek oluyor.

Umarız onlar da var olan sorunlarını aşarlar ve bu mutlu sona ulaşırlar, Çengelköy Gazetesi olarak yıllar süren bu mülkiyet sorunlarında tüm emeği geçenleri kutlarız.

Bu haber 2387 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER