SU BASKINLARINA KARŞI 16 NOKTAYA KRİTİK MÜDAHALE

SU BASKINLARINA KARŞI 16 NOKTAYA KRİTİK MÜDAHALE

Tarih 03 Eylül 2019, 13:20 YazdırBu haberi yazdır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluların korkulu rüyası haline gelen su baskınlarına karşı kalıcı çözüm için harekete geçti.

SU BASKINLARINA KARŞI 16 NOKTAYA KRİTİK MÜDAHALE

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluların korkulu rüyası haline gelen su baskınlarına karşı kalıcı çözüm için harekete geçti. İBB Başkanı İmamoğlu’nun 18 Ağustos’taki, “Bu sorun bir daha yaşanmasın” talimatının ardından İBB ekipleri, 16 kritik noktayı belirledi. ‘Kısa ve orta vadede’ işler için İBB, 437 milyon liralık harcamayla soruna neşter vuracak.


İstanbul’u etkisi altına alan 17 Ağustos’taki sağanak yağmur sonrasında İstanbul’da su baskınları yaşandı. Geçmiş yıllarda yeterince yapılmayan altyapı hizmetleri ve alınmayan tedbirlerden dolayı su baskınları sonucu; bir yurttaş hayatını kaybetti, esnaf maddi zarara uğradı ve kent ulaşımında sorunlar yaşandı. 



- 437 MİLYON LİRA HARCANACAK-



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu su baskınlarından etkilenen yerleri gezdi, esnafın sıkıntılarını dinledi. İBB Genel Sekteri Yavuz Erkut ve diğer kurmayları ile sahada incelemelerde bulunan İmamoğlu, “İstanbul pansuman kaldırmaz. Kalıcı tedbirlerin alınması konusunda kesin adımlar atmak zorundayız” diyerek sorunların tespiti ve çözüm üretilmesi için talimat verdi. Talimatla birlikte İBB ekipleri harekete geçti ve toplamda 437 milyon liraya mal olacak çalışmalar için eylem planını hazırladı. 

- İBB VE KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİRLİKTE ÇALIŞACAK -

İBB ekipleri kısa sürede yaptıkları detaylı çalışma sonucunda; İstanbul il sınırlarındaki 107 su taşkını yaşanan noktayı tespit etti. Avrupa yakasında 12, Anadolu yakasında da 4 nokta ‘kritik’ olarak belirlendi. Bu noktalardan 14’ünde sorunlar 
kısa ve orta vadede İSKİ tarafından, diğer iki noktada ise, Karayolları Genel Müdürlüğü ile İBB tarafından orta vadede birlikte çözüme kavuşturulacak.



-OLASI SORUNLAR VE TARİHİ KALINTILAR -



Hazırlanan eylem planında her iş için detaylı planlar hazırlandı. Kritik 16 noktada yapılacak olan düzenlemelerde karşılaşılabilecek olası sorunlara da yer verildi. Özellikle, Üsküdar ve Tarihi Yarımada gibi bölgelerde SİT alanları, trafik yoğunluğu, mevcut tarihi yapılar, dar sokaklar, elektrik, doğalgaz vb. sistemlerin karmaşıklığı olası sorunlar arasında gösterildi. Ayrıca, tarihi bir kalıntıya rastlanılması durumunda inşaatların tamamen durduğunun altı çizildi. Böylesi durumlarda a Anıtlar Kurulu’nun inceleme sürecinin beklendiği, projeye ancak yeni güzergâh belirlenerek devam edilebildiği bilgisi paylaşıldı.




-KRİTİK 16 NOKTA VE YAPILACAK İŞLERİ -



İBB, İstanbul’da su baskınlarını bitirecek ‘kısa vadede’ işler için 222, ‘orta vadede’ işler için de 215 milyon lira harcayacak. Toplamda 437 milyon liraya mal olacak işler ve yapılacağı yerler şöyle:

 

Yavuztürk Mahallesi su baskını sonrası da burada toplanan vatandaşlara seslenen İmamoğlu şöyle dedi ;Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nde hemşehrilerimizle buluştuk. Her seçimde verilen sözlerin bir türlü yerine getirilmediği bir bölgedir burası. Yavuztürk’de vatandaşlarımızı doğrudan karar alma sürecinin içine katarak yerinde dönüşüm ve sosyal konut gibi çözümler üreteceğiz.

Bu haber 2315 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER