SAADET AYAMAMA’YI HATIRLATTI. 9 KRİTİK ÖNERİ SIRALADI

SAADET AYAMAMA’YI HATIRLATTI. 9 KRİTİK ÖNERİ SIRALADI

Tarih 23 Ağustos 2019, 13:12 YazdırBu haberi yazdır

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den sel felaketi sonrası 9 kritik öneri geldi.

SAADET AYAMAMA’YI HATIRLATTI. 9 KRİTİK ÖNERİ SIRALADI

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’den sel felaketi sonrası 9 kritik öneri geldi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim’den, İstanbul’da yaşanan sel felaketi sonrası kritik öneriler geldi. “Her tarafı asfalt ve betonla doldurulan İstanbul'un altyapısı yıllar önce tamamlanmalıydı” diyen Sevim, sosyal medya hesaplarında paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“İstanbul'da, maalesef artık normalleşen, sağanak görüntülerine bir kez daha şahit olduk. Yollar göle döndü, birçok yeri su bastı. Üsküdar'da kara ile deniz yine birleşti. Bu kez aynı görüntüler Eminönü'nde de gerçekleşti.

Deniz ve tramvay seferleri durdu. Ekonomik olarak ciddi kayıplar oluştu.
 

Ancak hepsinden önemlisi bir vatandaşımız hayatını kaybetti.


Burası sözün bittiği yerdir. Bu noktadan sonra siyaseten konuşmak, tartışmalarla vakit kaybetmek, oy devşirmek için adımlar atmak asla kabul edilebilir değildir!
 

İmar verip binalar yapmak şehirleşme değildir. Her tarafı asfalt ve betonla doldurulan İstanbul'un altyapısı yıllar önce tamamlanmalıydı. İstisnasız bütün İstanbulluları ilgilendiren bu mesele için artık kaybedilecek tek bir saniye dahi yoktur! Her kurum, istisnasız ilgili her kurum, 16 milyon İstanbullu için harekete geçmelidir. İstanbul için bir bedel ödenecekse, bu bedel bugün ve vatandaşlarımıza bir yük yüklenmeden ödenmelidir.


Ben Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı olarak, İstanbul'un altyapı sorunun çözümü ile ilgili şu önerilerde bulunmak istiyorum:


İstanbul'un yağmur suyu hatları, tek merkezden inşa edilmeli ve işletilmeli.
 

İstanbul'un yağmur suyu hatlarının haritası, yeni yapılaşmalar da gözönüne alınarak, mevcut hatlar ve yapılması gerekenleri içerecek şekilde yeniden çıkartılmalı.
 

Yağmur suyunu mümkün olduğunca toprağın emmesini sağlamak adına kentin toprak yüzey alanı arttırılmalı.


İstanbul'da yağmur suyu hasadı yapan sistemler teşvik edilerek yaygınlaştırılmalı.


Şehrin atıksu hatlarına bağlı yağmur suyu hatları ivedilikle tespit edilerek bu iki hat ayrıştırılmalı.


Şehir içindeki derelerin ıslahları hızla tamamlanmalı.


2009 yılında 30'u aşkın kişinin yaşamını yitirdiği selde taşan Ayamama Deresi'nin yıllardır tamamlanamayan ıslahı, derhal bitirilmeli.


Dere koruma bantları genişletilmeli ve buralardaki yapılar vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde hızla istimlak edilmeli.


Altyapı olmadan üstyapı olmaz. İstanbul'un gerek altyapısı gerekse üstyapısı, bugünden tezi yok, en ince detayına kadar yeniden planlanmalı.”

 

Bu haber 1508 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER