MARMARAY BİRLEŞTİ...

MARMARAY BİRLEŞTİ...

Tarih 22 Nisan 2010, 12:51 YazdırBu haberi yazdır

ÜSKÜDAR ÇALIŞMALARININ 2011 DE BİTECEĞİNİ SÖYLEYEN BAKAN BİNALİ YILDIRIM TÜM PROJENİN 2013 BİTECEĞİNİ BELİRTTİ...

Marmaray'da deniz ve kara birleşti Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinde kara ile deniz tünellerini birleştirdi.

Bakan Yıldırım, 2011 yılında projenin büyük bir kısmının tamamlanacağını söyledi.Üsküdarlılar ın tek dileği bir an evvel tünellerin bitirilmesi ve Üsküdar Meydan düzenlemelerinin yapılması.Yoksa Üsküdar şantiye görünümünden kurtulamadı.Bu konu hakkında sorulan soruları bakan şöyle cevapladı.

Marmaray projesinin Üsküdar Kız Kulesi'ndeki iskelesinde düzenlenen törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, deniz altındaki batırma tüp tünel ile karadan tünel delme makinesiyle yapılan Yavuz Sultan Selim Tüneli'ni birleştirdi. Buradaki törende konuşan Bakan Yıldırım, Marmaray projesinde yeni bir aşamaya gelindiğini ve Üsküdar İstasyonu'ndan gelen Yavuz Selim Tüneli ile deniz dibindeki batırma tüpü birleştirdiklerini söyledi. Bakan Yıldırım, "Yavuz Sultan selim Tüneli'nin yanındaki ikizi olan Atatürk Tüneli'nin Üsküdar İstasyonu'nda yapımına başlandı. 3 ay içinde o da denizdeki batırma tünelle birleştirilecek. Toplamında 13.6 kilometre olan kara ve denizaltı tünellerinin yüzde 50'sini tamamladık. 2011 yılının ilk aylarında Üsküdar'dan girip Yenikapı'dan çıkabilecek hale geleceğiz . Böylece Marmaray'ın büyük oranda zor olan kısmını da tamamlamış olacağız" dedi.

29 Ekim 2013 tarihinde projenin tamamlanacağını kaydeden Yıldırım, şu ana kadar projenin yüzde 60'ının tamamlandığını belirtti. Yıldırım, "Tüneller tamamlandıktan sonra Söğütlüçeşme -Gebze ile Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki yüzeysel raylı sistem çalışması yapılabilecek. Bu arada, Marmaray hattında çalışacak hızlı tren araçlarının da yapımına başlandı. 440 vagon setinin 100'ü Güney Kore'de, 340'ı ise Türkiye'de kurulan hızlı tren fabrikasında yapılacak" diye konuştu.

Trenlerin model ve renk seçimlerini halkın oyları ile belirleyeceklerini belirten Binali Yıldırım, İstanbulluların bakanlığın internet sitesindeki oylamaya katılabileceğini söyledi. Bakan Yıldırım, açılış töreninden sonra batırma tüp tünelden karadaki Yavuz Tüneli'ne geçerek, 800 metre mesafeyi yürüyerek Üsküdar İstasyonu'na gitti.
Bu haber 1983 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER