Çocuk İhmal ve İstismarı Mücadelesinde İşbirliği

Çocuk İhmal ve İstismarı Mücadelesinde İşbirliği

Tarih 07 Ağustos 2019, 21:04 YazdırBu haberi yazdır

4-11 yaş aralığında çocuklara verilecek mahremiyet eğitimini eğlenceli ve kolay hale getiren tiyatro.

Çocuk İhmal ve İstismarı Mücadelesinde İşbirliği

 

İstanbul Üniversitesi Çocuk Koruma ve Uygulama Merkezi ev sahipliğinde Anadolu Çocuk Eğitim Platformu, Çocukça, Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği, Silbaştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği ve Açev 30 Temmuz 2019 tarihinde bir araya geldi.


İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Pembe Salonda düzenlenen programda iş birliği üzerine bir değerlendirme toplantısı yapan kurumlar; Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti isimli tiyatro etkinliği ile toplumda mahremiyet eğitimi üzerine bir farkındalık oluşturulması konusunda önemli adımlar attı.


Uzmanlar tarafından geçer not alan ve geçmişte İstanbul’un çeşitli ilçelerinde toplamda 7 gösterim yapılan tiyatro 81 ilde 81 ücretsiz etkinlik ile halkla buluşmayı planlıyor.



Projelendirme aşaması tamamlanmak üzere olan tiyatro turnesi projesinin ilk gösterimi eylül ayında İstanbul’da geniş bir katılım ile gerçekleşecek. Devlet kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve iş adamlarının katılımı beklenen etkinlik ile farkındalık turnesinin ilk adımı atılacak.



Çocukların kendilerini korumasını sağlayan “Mahremiyet Eğitimi” üzerine hazırlanmış tiyatro projesi bir dönem gündeme damga vuran Hintli sanatçı AamirKhan’ın“Çocuklar Cinsel İstimara Karşı Kendini Nasıl Korumalı” video çalışmasına sanatsal bakış ile yeni bir yaklaşım oluşturuyor.



4-11 yaş aralığında çocuklara verilecek mahremiyet eğitimini eğlenceli ve kolay hale getiren tiyatro. Çocukların odak noktasında olduğu gibi anne ve babaların yoğun beğenisini kazanmış durumda. Anadolu Çocuk Eğitim Platformu Başkanı Eğitmen Gürkan KAP tüm devlet kurumlarını, sivil toplu Kuruluşlarını ve anne-babaları bu projeyi incelemeye ve destek vermeye davet ettiğini ayrıca vurguladı.

Bu haber 2096 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER