ÇENGELKÖYSPORA SAHİP ÇIKILMALI

ÇENGELKÖYSPORA SAHİP ÇIKILMALI

Tarih 25 Temmuz 2019, 10:08 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköysporun eski oyuncusu kaptanı teknik direktörü Aydın Başaran Çengelköyspora sahip çıkılması ve yıllardır emek veren büyük paralar harcayan İsmet Özay a destek olunması konusunda bir açıklama yaptı.

 

ÇENGELKÖYSPORA SAHİP ÇIKILMALI

 

Çengelköysporun eski oyuncusu kaptanı teknik direktörü Aydın Başaran Çengelköyspora sahip çıkılması ve yıllardır emek veren büyük paralar harcayan İsmet Özay a destek olunması konusunda bir açıklama yaptı.

 

1982 yılında rahmetli Hasan Özaydın ve arkadaşları tarafından kurulan Çengelköyspor Kulübümüz 3.Amatör Ligden sportif faaliyetlerine başlamasıyla birlikte üç sene sonrasında Türkiye Profesyonel 3.Liginde mücadele etmeye hak kazanmıştır. Bu başarı dönemin şartları göz önüne alındığında ender görülen bir başarıdır.Çengelköysporumuz kurulduğu günden itibaren maalesef kulüp başkanlarımızın maddi manevi yüksek özverileri ile bugünlere gelmiştir.


 

Başta kulübümüzün kurucu başkanı Sayın Hasan Özaydın’ı rahmet ve saygıyla anarken Geçmişte Çengelköy’ümüzün başarısı için emek harcamış tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkürü borç bilirim.

 

Çengelköy Spor Kulübü tüm Çengelköylülerindir.


 

Ancak altını çizmek istediğim bir husus var.Bir çoğumuz semt kulüplerinin faaliyetlerine nasıl devam ettiğini, ne şartlarda , ne fedakarlıklarla yaşamaya çalıştığını bilmiyoruz, belki de bilmek istemiyoruz. Ne zamana kadar; oğlu ,torunu 7-8 yaşına gelene kadar.İste o zaman kulüp hakkında sorgulamaya başlıyoruz.Yazımı okuyan bir çok Çengelköy´lü bu kulübün formasını giymiştir.Rahmetli Hüseyin Serdar (Mikro Hüseyin ) hocamın altyapısından geçmiştir.Belki futbolu profesyonel olarak devam ettirmiş belki de ettirmemiştir.Fakat ahlaklı,terbiyeli ,dürüst, utanan,hayalı,büyüğünü küçüğünü bilen insanlar yetişmiştir bu kulüpte.


İstanbul´un bir çok semtinden daha fazla profesyonel lig oyuncusunu Çengelköyspor yetiştirmiştir. NecdetZengin, Cemal Oral, Aydın Başaran, Deniz Kolgu , Yücel Kaya Süper Lig dahil profesyonel liglerde mücadele ederken köyümüzün gurur kaynağı olmuştur. Yukarıdaki isimlerin yanı sıra futbol hayatını başka amatör kulüplerde sürdürmüş bir çok kardeşimiz gittikleri takımlarda şampiyonluklar yaşayarak gurur kaynağımız olmuştur.


Çengelköy Spor Kulübümüz Çengelköy’ümüzün varoluşuyla beraber varlığını ilelebet devam ettirecek kurumumuzdur.


Hadi hafızalarımızı biraz canlandıralım,


Yıllar geçsede üstünden Ömer Ağa Camii müezzini Rahmetli Ömer Amcanın Zonguldak deplasmanında 20 bin Zonguldak seyircisinin karşısında şampiyonluk maçında sadece 50 Çengelköylüden biriyken “Allahım buradan sağ çıkabilecekmiyiz” demesini unutamayız.

Çınaraltı Camii hocamız rahmetli Davut Hocanın takımımızın Türkiye Şampiyonasına giderken Cuma hutbelerinde başarı dualarını unutamayız,

Toprak saha turnuvalarını unutamayız,

Balıkesir , Düzce , Zonguldak deplasmanlarına giderken trendeki eğlencelerimizi unutamayız,

Şenlikköy stadının sabaha kadar gelin gibi seslenişini unutamayız,

3.Lige çıkan takımımızın Onbinlerce Çengelköylü tarafından coşkuyla karşılanışını unutamayız, Birol Nadir’in arabasının havaya kaldırılışını, unutamayız,

Samim Adasal’ın BOGAZIN AKINTISINA KAPILMADIK SANA KAPILDIĞIMIZ KADAR pankartını unutamayız,

Bartın deplasmanında 3.Lig de kümede kalma mücadelesinde oyuncu değiştirme hakkımız kalmamışken kırık bilekle 20 dk oynayan “ Abi ben Çengelköylüyüm çıkamam “ diyen Barış Kolgu’yu unutamayız,

İsim isim yazacak anlatacak çok şey var, anılarımız var, tarihimiz var. Yaşanması , yaşatılması gereken bir kulübümüz var kısaca bizim bir hikayemiz var birlikte hikayemizi devam ettirelim.

Herşeyden önce kulübümüze sahip çıkmalı,yedi sene de cebinden harcadığı meblağı buraya yazamayacağım başkanımız Sayın İsmet Özay’ın yanında olmalıyız.İsmet Başkanımız Çengelköy’lü değildir ancak hepimizden daha fazla elini taşın altına koymuştur, o Çengelköy sevdalısıdır.

Üsküdar’ın , Boğaz’ın BAL liginde mücadele eden tek takımı Çengelköyümüzüdür. Başta Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen’in köyümüze borcu vardır. Destek beklemek en büyük hakkımızdır ve başkanımızın bu çağrıya kulak vereceğinize, gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır. Çengelköyümüzün ileri gelenleri, muhtarı, esnafı, işadamları taşın altına elini koymalıdır.Çengelköyspor tarihi çınardır, Çengelköyspor Çınaraltıdır.. Çengelköyspor Şevket Altuğ’dur.Süper Baba’dır Çengelköy..

 

Haydi hep beraber İsmet Özay Başkanımızın yanında olalım , güçlü Çengelköy olalım.

 

Bu haber 2288 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER