
BÖLGEMİZİN MUHTARLARI KİM OLDU
Üsküdar ve Türkiye de 31.Mart Yerel seçimlerinde muhtarlarımıza da seçtik işte listesi.
BÖLGEMİZİN MUHTARLARI
Kuleli mahallesi muhtar adayları Metin Karadağ , İsmail Şimşek, Kenan Birinci seçim günü bir araya gelerek bu fotoğrafta yer aldılar. Kazanan bir kişi olacak bir kişi muhtar olacak ama bu görüntü herkese örnek olacak bir görüntü.
Mahallelerimiz güzel ama bazı sorunları da var bunları elele vermeden birlik olmadan çözmek olanaksız, demek ki ne yapmalı rakip de olsak yarışa da girsek birbirimize gülümsemeli hoşgörülü olmalıyız.
Üsküdar ve Türkiye de 31.Mart Yerel seçimlerinde muhtarlarımıza da seçtik işte listesi.
Çevremizde ki mahallelerde değişmeden kalan muhtarlar
1.KULELİ Kenan Birinci
2.ÇENGELKÖY Can Cumurcu
3.BAHÇELİEVLER Zekiye Hoca
4.GÜZELTEPE Yıldırım Yazıcıoğlu
5.Kandilli Esma Okan
6.BEYLERBEYİ Ali Kaya İpek
7.KISIKLI Erkan Kalkan
8.KİRAZLITEPE Nazmi Yamaç
9. KÜPLÜCE Esat İri
10.FERAH Şefik Gülten
11.Kuzguncuk Ali Faik Kaptan
Değişenler
12.YAVUZTÜRK Ramazan Çukurkaş
13.KÜÇÜKSU Nilgün Atasoy
14.MEHMET AKİF ERSOY Nevzat Ay
Sonsöz ; Yavuztürk mahallesinde ilk üç aday 5800 5500 5100 adet oylar ile sıralandılar Bahçelievler’de Zekiye Hoca 5600 oy aldı bu tip mahalleler ile köylerde 30 40 oy alarak muhtar olanların bir farkı olmalı.
Örneğin 1000 seçmeni olan mahalle muhtarı ile 10.000 seçmeni olan mahalle ile 200 seçmeni olan köy muhtarlarının maaşları arasında bir fark olmalı. Köylere muazzam bir seçmen taşıması oldu zira köy muhtarı da 20.000 seçmenli şehir muhtarı da 1912 TL maaş almakta . Köylerde bu rakam çok yüksek olup fuzuli bir geçim kapısı haline gelmiştir. Şehirlerde ki muhtarlar ise eleman çalıştırmaktadır maaş sigorta ödemektedir.
Ve en önemlisi sandıklarda pusulalar karışmakta sorun çıkarmaktadır. Aynı parti seçimi gibi ortak pusulaya geçilmelidir. Yıllar önce azalar ve muhtar pusulaları ayrıydı sorun daha büyüktü neyse ki o düzeldi artık, muhtarlık seçim sistemi yenilenmeli ve aldıkları maaşlar nüfusa göre ayarlanmalı.
Belediye başkanları bile nüfus aralıklarına göre maaş almaktalar.
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
CHP İstanbul 39 İlçe Başkanı son gelişmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı

22 Mayıs günü İl binasında yapılan açıklama sonrası 23 mayıs akşamı Üsküdar da CHP İlçe Başkanı Berk Tütüncü
AK PARTİ ÜSKÜDAR MAHALLE TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Ak Parti Üsküdar teşkilatı İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve yönetici arkadaşları ile beraber sırayla Üsküdar ın mahallelerinde tarama çalışmaları yapıyor.
MİSİAD ÜSKÜDAR BAŞKANI BURHAN MAKIROĞLU’NDAN 19 MAYIS VURGUSU

Misiad (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) Üsküdar İlçe Başkanı Burhan Makıroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda
ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE 7.500 TL NAKİT DESTEK

Üsküdar Belediyesi, ilçede yaşayan engelli bireyler ve ailelerine yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

28 yıldır kanserle mücadelede öncü rol üstlenen LÖSEV
MHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA GİDER ATANDI

BAŞKAN Üsküdar’dan Teknoloji ve Siyasete Uzanan Bir Başarı Hikayesi: Mustafa Gider Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanlığı dönemindeki vizyoner projeleriyle tanınan Mustafa Gider



