ÇENGELKÖY İLKOKULU “BABA DESTEK PROGRAMI”

ÇENGELKÖY İLKOKULU “BABA DESTEK PROGRAMI”

Tarih 27 Mart 2019, 10:19 YazdırBu haberi yazdır

Kesintisiz 7 yıldır devam eden “Baba Destek Programı”nı bu yıl da başarıyla tamamlayan 18 babaya, önceki yıllarda eğitimi tamamlamış olan babaların da katıldığı törenle sertifikaları verildi.

ÇENGELKÖY İLKOKULU “BABA DESTEK PROGRAMI” NI TAMAMLAYAN BABALARA, VALİDE SULTAN GEMİSİNDE DÜZENLEDİĞİ TÖRENLE SERTİFİKALARINI VERDİ


Çengelköy İlkokulu’nda,  okula yeni başlayan öğrencilerin eğitim hayatına adaptasyonu, aile içi iletişimin artması ve okul-aile iş birliğinin güçlenmesi amacıyla "Baba Destek Programı" düzenleniyor.  Kesintisiz 7 yıldır devam eden “Baba Destek Programı”nı bu yıl da başarıyla tamamlayan 18 babaya, önceki yıllarda eğitimi tamamlamış olan babaların da katıldığı törenle sertifikaları verildi.  


Çengelköy İlkokulu Müdürü Aliyaşar Düzcü, Psikolojik Danışman Çetin Kılıç ve Psikolog Sibel Coşkun işbirliği ile organize edilen ve Psikolojik Danışman Çetin Kılıç tarafından 10 oturum olarak verilen eğitimlerin ardından Üsküdar Valide Sultan Gemisinde sertifika töreni düzenlendi.


Törende mutlu çocuklar yetiştirmek için mutlu ailelere ihtiyaç olduğunu aktaran Okul Müdürü Aliyaşar Düzcü  şöyle konuştu: “Baba Destek Programı”nda, anne-babalar kendilerini ve çocuklarını yeniden tanıdı, değerlerini ve niyetlerini keşfetti, aile ilişkilerini yeniden gözden geçirerek sağlıklı bir aile ortamı hakkında farkındalık oluşturdu, sertifika törenimizde bu hizmeti sunan  Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Düzcü, babaların bu programda edindikleri bilgi ve becerileri evlerinde uygulayıp uygulamadıklarını annelerle yaptıkları toplantılarla öğrendiklerini vurgulayarak, eğitimlerin sonunda babalara sertifika verdiklerini ve eğitime düzenli gelen velilerin "sertifikalı baba" olduğunu söyledi.


Program eğitimcisi Üsküdar Rehberlik Araştırma Merkezi'nden Psikolojik Danışman Çetin Kılıç, Değişimin hızla gerçekleştiği günümüzde babaların bu değişime hazır olmalarının son derece önemli olduğunu ifade etti.


"Çocuk ile baba arasında kurulan sevgi dolu özdeşim, baba tarafından sevilme ve korunma deneyimi çocuk tarafından içselleştirilir ve bu durum çocuğu tehlikelerle dolu bir dünyada yaşam boyu korur ve ona dayanma gücü verir" diyen Kılıç, programla ilgili şunları söyledi:


"Biz haftada bir gün babalarla toplanarak çocukla iletişim, çocuğa olumlu davranış kazandırma, çocuğun duygusal, zihinsel, sosyal, bedensel ve cinsel gelişimi gibi birçok konuda konuşuyor ve bunların üzerinde tartışıyoruz. Bilimsel bilgilerle babaları bu konularda destekliyoruz. Babaların sadece futbol, iş, siyaset gibi konular konuşmaktan hoşlandıklarını düşünüyoruz. Oysa onlara uygun ortam sağlanıldığında çocuklarıyla ilgili de konuşmaya, onlardan ilgiyle, sevgiyle bahsettiklerini gözlemliyoruz. Eğitim programıyla birlikte babaların çocuklarıyla ilişkilerinin daha da güçlendiğini görüyoruz.”

Eğitimler sonunda babaların birbirleriyle iletişimlerini sürdürerek, görüşmeye devam ettiklerini ifade eden Çetin Kılıç, "Bundan 7 yıl önceki babalar hala iletişim içerisindeler. Çocukları büyüdü, sorunları farklılaştı ama daha iyi bir baba olmak için gayretleri devam ediyor. İyi Babalar Platformu  adlı oluşumla ülkemizdeki diğer babalara da model ve destek oluyorlar. Çengelköy İlkokulu'ndaki bu çalışmanın başka okullara da örnek olabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


Psikolog Sibel Coşkun ise çocukların babalarıyla olumlu iletişim sağladıklarını gördüğümüzde bunun hem zihinsel gelişimlerine faydalarını hem de ileriki yıllarda akademik olarak başarı sağladıklarını görüyoruz. Toplumla sağlıklı iletişim ve iyi ilişkiler sağlayabilme, olumlu kişilik geliştirmede bu eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.


Önceki yıllarda programı tamamlayan 215 babanın, anneler ve çocuklarıyla birlikte katıldığı, tören şölen şeklinde tamamlandı. 

Bu haber 2889 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER