ATA-2 Ortakları Toplandı Tapu Sürecini Değerlendirdi

ATA-2 Ortakları Toplandı Tapu Sürecini Değerlendirdi

Tarih 13 Mart 2019, 11:32 YazdırBu haberi yazdır

10.Mart Pazar günü yönetimin çağrısına uyanlar tapu sürecinde gelinen son noktayı ve bundan sonra yapılacak işlemleri öğrenmek için kapalı spor salonunda bir araya geldi.

ATA-2 Ortakları Toplandı Tapu Sürecini Değerlendirdi

 

10.Mart Pazar günü yönetimin çağrısına uyanlar tapu sürecinde gelinen son noktayı ve bundan sonra yapılacak işlemleri öğrenmek için kapalı spor salonunda bir araya geldi.


 

ATA 2 Kooperatifi Başkanı Ahmet Gülaydın konu hakkında ayrıntılı bilgi verdi “ imar barışı ödemelerinde yüzde 97 lik bir oran yakaladık ödeyenlere teşekkür ederiz. Tamamını toplamak ve bireysel tapuları dağıtmak hedefimizdir. 16.Mart cumartesi günü burada salonumuzda tapu dağıtım töreni yapacağız. Bu törene İBB adayı Binali Yıldırım ve Hilmi Türkmen de katılacaktır, herkesin bu törene katılmasını rica ediyoruz.  


 

Bireysel tapuya giden yolda bir aşamayı daha tamamlanmış bulunuyoruz. Yasal harçlarımızı yatırdık ve Üsküdar Belediyesi Encümeni eksik kalan parsel birleştirmelerini ve düzeltmelerini yapmamız için gerekli kararları imzaladı.

Bu aşamaya gelmemizde emeği geçen herkese, başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibine olmak üzere, sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Encümen kararlarının tamamlanması ile birlikte bireysel tapu işlemlerini başlatmamızın önünde artık hiçbir engel kalmamıştır. En kısa sürede tapu işlemlerini de tamamlamak istiyoruz.

Üyelerimizin kalan borçlarını biran önce ödemeleri işlemleri tamamlamamız için elzemdir. Lütfen daha fazla uzatmadan kalan bakiyeleri ödeyelim.

Tapu aşamasında DASK poliçelerinin de isteneceğini öğrendik. DASK poliçelerinizin birer fotokopisini kooperatife 12 Mart 2019 tarihine kadar ulaştırmanızı rica ederiz.



Ali Erdoğan da söz alarak “ Bireysel Tapu geliyor dedik bir alkış duymak isterdik, kooperatifi yönetmek yürütmek sonlandırmak ne kadar zormuş. Sonlandırmak bize nasip oldu. Kooperatif demek her şeye ortak olmak demektir. Bu bir alışveriş değil para ver ev al değil fayda da ve sorunlarda ortağız, ve sorunları bir bir aşıyoruz. İmar barışı ile tapu alınamaz diyenlere inat tüm sorunları aşa aşa sonuca geliyoruz. Bu paraların toplanmasına bile muhalefet edenler çıktı. Topu sürecini sonuçlandırıyoruz 12 mart itibari ile Üsküdar Tapu Müdürlüğüne bireysel tapular için müracaat ediyoruz. Ödemelerini yapmayan 58 kişi kaldı, farkları ödemeyenler de var bir an evvel bu ödemeleri yapsınlar ki işler bitsin. “dedi.



Ahmet bey yine söz alarak “ ferdi tapuya gidildiğinde bir konutu olan emekliler emlak vergisinden muaf olacaklar o yüzden Nisan sonuna kadar bu işleri sonlandırmak isteğimiz var. Tapu müdürü ile konuşuldu Üsküdar belediyesinin de desteği ile tapular hızlanacak. Tapu bedeli olarak daireler 250-300 tl Bahçelievler 1000-1500 tl ödeme yaparak isimlerine tapu çıkaracaklar. Borcu olana kesinlikle bireysel tapusu verilmeyecek. Bu son noktada desteğinizi bekliyoruz. Teşekkürler .”dedi 

Bu haber 3433 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER