YILMAZ BAYAT: “ÜSKÜDAR’IN YÖNETiM ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”

YILMAZ BAYAT: “ÜSKÜDAR’IN YÖNETiM ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”

Tarih 01 Mart 2019, 22:01 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar’ın mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, Üsküdar'da yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi

YILMAZ BAYAT: “ÜSKÜDAR’IN YÖNETiM ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”


 

Üsküdar’ın mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, Üsküdar'da yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda muhtarların sorularını yanıtlayan Bayat, Üsküdar’ın uzun yıllardır devam eden kentsel dönüşüm sorununu da çözeceklerini belirtti.


 

Üsküdar’ın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda muhtarlara hitap edenSaadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Aday Yılmaz Bayat, belediyecilikte yönetim anlayışının kökten değişmesi gerektiğini söyledi. Dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışına geçilmesi gerektiğini vurgulayan Bayat, “Belediye başkanlarının halkı yönetmek gibi bir görevi yoktur. Belediyeciliğin asli görevi hizmet etmektir. Üsküdar Belediyesi Üsküdar halkının olmalıdır.” şeklinde konuştu.


 

Ehliyet ve liyakatın kendileriiçin önemini vurgulayan Bayat, "Yönetime geldiğimizde işleri her zaman ehline vereceğiz. Parti, akrabalık gibi bağları göz önünde tutmayacağız. Üsküdar, her biri kendi alanında uzman nitelikli insanların yaşadığı bir yer. Bu vatandaşlarımızdan istifade etmemiz gerekiyor.” dedi.

 

"Sadece Halkımızın Menfaatini Gözeteceğiz"

 

Yerel yönetimlerde katılımcı demokratik bir sistemin benimsenmesi gerektiğini belirten Bayat, “Göreve geldiğimiz zaman belediyede halk meclisleri kuracağız. Danışma meclislerimiz olacak. İstişarede bereket vardır. Vatandaşlarımızın hak ve hukukunu koruyacağız. Sadece halkımızın menfaatlerini gözeteceğiz.” diye konuştu.

 

Üsküdar için yeni bir vizyon çizilmesi gerektiğini söyleyen Bayat, yerel yönetimlerde şeffaflığın önemine dikkat çekerek, “Bugün mevcut belediye yönetimin internet sitesine girdiğimizde belediyenin yaptığı harcamaları göremiyoruz. Kime, hangi ihalenin kaç paraya verildiğini bilmiyoruz. Vatandaşlarımızın refahı için yeni, bambaşka bir vizyon çizmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

"Kentsel Dönüşümdeki Sorunları Biz Çözeceğiz"

 

Mahalle muhtarlarının sorularını yanıtlayan Bayat, Üsküdar’daki imar sorununa dikkat çekerek güvenilir bir kentsel dönüşüm projesinin uygulanması gerektiğini söyledi.  Yılmaz Bayat,bu konuda mevcut yönetimi de eleştirdi: “AKP’li belediye halka verdiği sözleri tutmuyor. En temel sorunlarımızdan biri kentsel dönüşüm. Özellikle merkez mahallelerimizde çok sayıda eski ve kayıt dışı bina bulunuyor. Binalar birbirlerine dayanarak ayakta duruyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği hiçe sayılıyor. Bu yüzden adil ve güvenilir bir kentsel dönüşüm projesine ihtiyacımız var." Toplantı soru cevap bölümüyle son buldu.

 

 

Bu haber 2765 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER