İmamoğlu Üsküdar’da seslendi “Tüm yetkilerimizi sizin lehinize kullanacağıma söz veriyorum”

İmamoğlu Üsküdar’da seslendi “Tüm yetkilerimizi sizin lehinize kullanacağıma söz veriyorum”

Tarih 26 Şubat 2019, 20:55 YazdırBu haberi yazdır

26.Şubat günü CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu saat 10 da Üsküdar a geçti

İmamoğlu Üsküdar’da seslendi “Tüm yetkilerimizi sizin lehinize kullanacağıma söz veriyorum”

 

26.Şubat günü CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu saat 10 da Üsküdar a geçti ve CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç ile buluştu yanlarında İYİ Parti ve CHP İlçe başkanları Belediye Meclis adayları ile beraber önce Üsküdar çarşı esnafı ziyareti yaptılar.


Ardından Kirazlıtepe esnaf ziyareti yapan grup Şalpazarlılar derneklerine de uğradılar ve ardından ferah mahallesi Salı pazarına geçtiler.


 

Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç ile beraber Ferah Mahallesi semt pazarını ziyaret eden İmamoğlu “ Vatandaşlarımızın en büyük derdi yok sayılmak. 


1 Nisan'dan sonra herkes kendini bu şehrin bir parçası gibi hissedecek, "Biz varız, buradayız" diyecekler.”dedi.

 

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar'daki seçim turunun finalini, Yavuztürk Mahallesi'nde hakla buluşarak yaptı.

İmamoğlu, ''Bana anketleri soruyorlar. Kahkahayla gülümsüyorum. 'Anketlere güvenimiz kalmadı' diyorlar. Şu ara öyle bir inanıyorum ki. Sonuç istemeyin. Sonuç sandıkta'' dedi.

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde Beşiktaş'tan Üsküdar'a tekneyle geçerek başlattığı seçim turunu, Yavuztürk Mahallesinde halkla buluşarak bitirdi.


 

İmamoğlu, kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen mahallenin sorunlarını kendilerinin çözebileceğini vurguladı.


Her seçimde verilen sözlerin bir türlü yerine getirilmediği bir bölgedir burası. Yavuztürk’de vatandaşlarımızı doğrudan karar alma sürecinin içine katarak yerinde dönüşüm ve sosyal konut gibi çözümler üreteceğiz.

İmamoğlu, ''İstanbul'un birçok ilçesinde benzer sorunlar var. Söz verip yapmama konusunda yetenekleri yüksek. İmar sorununun çözülememesi kimin suçu? Yönetenlerin suçu. 25 yıldır aynı kişiler yönetiyor. Bugüne kadar sizin sorununuzu çözmeyenler, bundan sonra da çözmezler. Biz sizin sorununuzu çözeriz. Ne aldanırız ne de sizi aldatırız. Samimi siyaset yapacağız. Belediye başkanlığı, sadece koltuk işgal etmek değildir. Bu şansı bize verirseniz sizin de kaderiniz değişecek. Bizim insanımız mülkünü sever. Kendi yönettikleri ilçelerde milyonun üzerinde insanın yaşadığı yerlerdeki sorunları çözemediler. Biz çözeriz'' dedi.


İstanbul İttifakını kuracağız


''10 yıllık siyasi hayatımda hak, hukuk, adalet kavramlarından ayrılmamaya çalıştık'' diyen İmamoğlu, ''Adil olmak için çaba gösterdik. Adaletsizliğe uğramış sizlerin karşısında adil bir başkan olacağıma söz veriyorum. Tüm yetkilerimizi sizin lehinize kullanacağıma da söz veriyorum'' diye konuştu.

Çocukları, gençleri, kadınları çok önemsediklerini belirten İmamoğlu, ''Çocuklar iyi eğitim almıyor. Bu konuda eğitim seferberliği başlatacağız. Aksi halde geleceğimiz kötü. 4 gençten 1'i işsiz. İşsizlik had safhada. İşi yoksa insanın sorun başlar. İstihdam konusuna özel olarak eğileceğiz. İhtiyaç duyulan noktalara istihdam hareketi başlatacağız. Hayat pahalılığı canımızı yakıyor. Hayatı ucuzlatacak tedbirler alacağız. Ulaşım ucuzlayacak. Sosyal medya üzerinden bizi takip edin. 6 yaşa kadar olan çocukların ücretsiz seyahatini 12 yaşa çıkardık. Annelere, çocuğu doğar doğmaz çocuğuyla beraber ücretsiz dolaşma hakkı vereceğiz. Doktora, kreşe gitsin'' dedi.


''Onlar havadan geçen yollardan söz etsin''

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; ''Onlar size havadan geçen yollardan bahsedeckler. Bunlar mühendislik işleri. Onlardan daha iyi yapacak bir belediye başkanıyım. Yollar yapmış olabilirler. İDO'yu bitirdiler. 90'lı yıllarda bu şehirde 100 kişiden 10'u denizi kullanıyordu. Şimdi 3 kişi. Bizde kibir yok. Yönetici kibire bulaşmışsa yandı. Uzaksa toplumun her kesimini dinler.

En iyi anlayışa karar veriri. Bugün tek akıl karar veriyor. Vatandaş cebi dolsun, mutlu ve huzurlu olsun istiyor. Gençlere sesleniyorum. Bizim için çok önemlisiniz. Biz sizi dinleyeceğiz. Yavuztürk Mahallesi'nin sorunlarını Yavurtürk Mahallesi sakinleriyle çözeceğiz. İnsanlar işi olsun, cebi olsun, huzur bulsun istiyorlar. Ayrıştırılmak istemiyorlar. Vatandaşına 'hain', 'terörist' diyen insanlar istemiyorlar. Kalbi, yüzü güzel insanlar, yöneticiler istiyorlar. Her yönetici vatandaşlarına eşit davranmalıdır.''


''Sonuç sandıkta''

''Hangi parti kazanırsa kazansın, herkese hizmet edeceğim. Onlara demokrasi dersi vereceğim, ahlak dersi vereceğim, yüzlerini kızartacağım'' diyen İmamoğlu, 'Seçimi milletimiz için kazanalım. Memleket ve İstanbul belki de en önemli seçimini yapacak. Doğru için çalışalım. Kavgadan uzak durun. Kavga etmeyin. Birbirimize sarılacağız. Üsküdar'dan çok ümitliyiz. Bana anketi soruyorlar. Kahkahayla gülümsüyorum. Anketlere güvenimiz kalmadı diyorlar. Şu ara öyle bir inanıyorum ki. Sonuç istemeyin. Sonuç sandıkta'' dedi.

Bu haber 1338 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER