Yılmaz Bayat: “Üsküdar’da Dürüst ve Şeffaf Bir Yönetim Tesis Edeceğiz.”

Yılmaz Bayat: “Üsküdar’da Dürüst ve Şeffaf Bir Yönetim Tesis Edeceğiz.”

Tarih 22 Şubat 2019, 13:23 YazdırBu haberi yazdır

Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayat, Üsküdar’ın sorunlarına değindi.

Yılmaz Bayat: “Üsküdar’da Dürüst ve Şeffaf Bir Yönetim Tesis Edeceğiz.”

 

Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayat, Üsküdar’ın sorunlarına değindi.

 

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Başkan Adayı Yılmaz Bayat'ın yanı sıraSaadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erol Belen, Belediye Meclis Üyesi Adayları Osman Özer,Mehmet Raşit Kayserilioğlu, Orhan Alpsoy, Mustafa Hasar, Hasan Daşdemir ve Yasin Kısa katıldı.1994-2004 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkanlığı görevini üstlenen ve “Efsane Başkan“ olarak ismini duyuran Yılmaz Bayat, görev yaptığı 10 yılda Üsküdar’ın sorunlarıyla nasıl başa çıktığını ve o dönem yapılan icraatları anlattı.



“2004 yılında borçsuz bir belediye devrettik”

 

Görev yaptığı dönemin Üsküdar’ı ile günümüz Üsküdar’ını kıyaslayan Bayat, başkanlığı döneminde imza attığı çalışmalara değindi. 1994-2004 yılları arasında pek çok çalışmaya imza attıklarını belirten Yılmaz Bayat,"Bir yandan belediyenin borçlarını ödemeye çalışırken, diğer yandan hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Görevi devraldığımızda Üsküdar’da devasa altyapı problemi vardı, kanalizasyon problemi had safhadaydı. Biz 10 yılda 430 km kanal yaptık, 1 milyon tonun üzerinde asfalt dökerek yollarımızı düzelttik, yeni parklar yaptık, bütün mahallelerimizin imar planlarını yeniledik, Üsküdar’ı kültür ve sanatın merkezi haline getirdik, yönetim ve çalışanlarımıza eğitimler vererek kaliteyi sağladık, halk meclisleri ile halka hesap veren şeffaf belediyecilik anlayışı ortaya koyduk ve borçsuz bir belediye devrettik.


“Halktan Koptular, Verdikleri Sözleri Tutmadılar”


Kendilerinden sonra görevi devralan mevcut belediye yönetimine eleştiriler yönelten Bayat, "İktidardan aldıkları güçle sadece belediyeyi değil Üsküdar’ı da yöneteceklerini zannettiler."diyerek mevcut yönetimin kararlar ve icraatlarda, halkı ve halkın düşüncesini dikkate almadıklarını vurguladı ve "Bugün AKP'li belediyelerin içine düştükleri en büyük hatalardan birisi budur. Halktan koptular."dedi. Kentsel dönüşüm konusunda da halka verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Bayat, "Halkımız şimdi artık olanların farkında"ifadelerini kullandı.

 

"Herkesi Kucaklayacağız"

 

1994-2004 yılları arasında yapılan hizmetlerin hala hayırla yâd edildiğini belirten Bayat, Cumhurbaşkanı’nın "94 ruhuna döneceğiz" ifadesine atıfta bulunarak mevcut yönetimin icraatlarının memnuniyetle karşılanmadığını ve belediyeciliğin Milli Görüş düşüncesi ile yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

 

Mecvut belediye yönetiminin en temel probleminin güven sorunu olduğunu altını çizen Bayat, “İnsanı merkeze alan particilik anlayışı ile görev yapacağız. Halka hizmeti halk için halk ile birlikte yapacağız. Halka hizmet, hakka hizmettir. Biz göreve geldiğimizde herkesi kucaklayacağız” diye konuştu.

 

 

 

Halka Dokunan Prestij Projeler


Tekrar yönetime geldiğinde yapacağıprojeleriaçıklayan Bayat, "İşleri önem sırasına koyarak bir an önce hizmetlerimizi, kaldıkları yerden devam ettireceğiz. Öncelikle belediyeyi iktidar partisinin belediyesi olmaktan çıkartıp halkın belediyesi haline getirmemiz lazım. Partizanlığa son vereceğiz, halk meclislerini tekrar kuracağız, katılımcı yönetim anlayışını tekrar uygulayacağız. Üsküdarlıların, bir aracıya ihtiyaç duymadan Belediye Başkanları ile yüz yüze görüşebilmelerini çok önemsiyorum. Üsküdarlılar bana Başkanlık görevi verirlerse 17 Nisan Çarşamba gününden itibaren Başkanlık odasında birlikte çay içeceğiz inşallah." dedi. Kentsel dönüşüm sorununa da değinen Bayat, ‘’Bu konuda Belediye Başkanı olarak rantın değil halkın yanında olacağım. Dönüşümü sadece boğaz bölgesiyle sınırlı görmemek lazım, merkez mahallelerde de dönüşüme ihtiyaç var.’’ dedi.


Üreten bir Üsküdar anlayışı ortaya koyacaklarını belirten Bayat, “Ev hanımlarının evde ürettikleri malzemeleri satarak ev ekonomisine destek sağlayacakları bir sistem kuracağız” dedi. İş hayatına yeni atılan genç girişimcilerin sorunları olduğunu da söyleyen Bayat, genç girişimcilerin ofis problemini ortadan kaldıracak “açık ofis” adı altında bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

 

Üsküdar’ın yenilikçi ruhunun ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bayat, “Üsküdar’ı bir inovasyon merkezi haline getireceğiz. Kuracağımız inovasyon merkezi ile gençlerimizi teknoloji, bilişim sektörlerine en iyi şekilde hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

"Altın Bilezik Projesi ile Meslek Kazandıracağız"

 

İşsizlik sorununa da değinen Yılmaz Bayat, “Altın Bilezik Merkezi” projesi ile usta-çırak kültürünün tekrar canlandırılacağını söyledi. Projeye göre her mahalleye kurulacak Altın Bilezik Merkezlerinde meslek sahibi olmayan Üsküdarlılara ilgili oldukları alanlarda mesleki eğitim verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacak.Üsküdar için uzman bir kadroyla kapsamlı bir vizyon belirleneceğini, gelişmeye odaklanmış, yeniliğe açık ve üretken bir ekip olarak hep birlikte çok başarılı çalışmalar ortaya konacağını ifade eden Bayat, Türkiye’de örnek belediyelerden biri olacaklarını iddia etti.

 

Son olarak Bayat, konuşmasını "Cenab-ı Hakkın lütfu, Üsküdarlıların teveccühü ile, partizanlığın olmadığı, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, adil, ehliyet ve liyakat prensipleri çerçevesinde halka hizmeti, halkımızla birlikte yapmak inşallah tekrar nasip olur." diyerek bitirdi.

Bu haber 1535 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER