OGLİV Bahçelievler açıldı

OGLİV Bahçelievler açıldı

Tarih 05 Şubat 2019, 19:56 YazdırBu haberi yazdır

Eşitlikçi, Sürdürülebilir Ve Paylaşımcı Kalkınma Modeli Önerisi

OGLİV Bahçelievler açıldı


Eşitlikçi, Sürdürülebilir Ve Paylaşımcı Kalkınma Modeli Önerisi

Ogliv Kurucusu Ferhan Geylan Ogliv Bahçelievler Mahallesi çalışma atölyesinin açılışını katılımcılarla beraber gerçekleştirdi.


Aşılışa Bahçelievler mahallesi Muhtarı Zekiye Hoca ,Kuleli Mahallesi dernek yöneticileri  proje uygulayıcı Yeşim Yılmaz, eğitmen Neşe Yıldız ve mahalleden pek çok vatandaş katıldılar. Atölye Bahçelievler mahallesinde Sultan Murat mevkii Bilgin sokak ta bulunuyor.


Kurdeleyi kesmeden önce kurucu Başkan Geylan Ogliv “İnsanlığın bize göre uzun, doğaya göre ise kısacık tarihi içinde kritik bir noktada yer aldığımızı fark etmenin zamanı geldi. Bilim insanları, araştırmacılar, düşünürler bir noktada hemfikir: Bu nesil, insanlığın kaderini belirleyecek en son nesil. Bugün alacağımız kararlar, atacağımız adımlar, gelecek kuşakların kaderini belirleyecek.


Dışlayıcı değil içerici, yıkıcı değil kurucu, eşitlikçi, sürdürülebilir ve adil bir kalkınma modelini hep beraber geliştireceğiz. Yerellerde beraberce, işbirliğiyle ürettiğimiz varlıklar, genç kuşakların varlıklarının da teminatı olacak? OGLİV, yerel toplulukların yetenek ve bilgelikleri ile küresel değerler arasında köprü olmak üzere yola çıkıyor. Hep beraber ve herkes için.


Burada emek veren kadınlar pazartesi gününden itibaren para kazanacaklar. Kaliteli ürünler üretecekler ve bunlar pazarlama ağlarına girecek. Kadınlar ekonomik olarak balık tutmayı öğrenecekler.”


Burada çeşitli eğitimler verilecek Gelin damat çiçeği, nikah davetiyesi, düğün süsü, nikah şekeri, oyuncak gibi ürünler yapılacak ve dernek tarafından satılacak.


Daha fazla Bilgi için : https://www.ogliv.com

 

 

 

Bu haber 3750 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER