Onur Cingil Üsküdar’a yakışan belediyecilik anlayışını anlattı

Onur Cingil Üsküdar’a yakışan belediyecilik anlayışını anlattı

Tarih 01 Aralık 2018, 11:38 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar’da sadece seçim dönemleri değil her dönem çalışmaları ile tanınan Cingil, Muhtar, esnaf, STK gezileri ile devam etti.

Onur Cingil Üsküdar’a yakışan belediyecilik anlayışını anlattı

 

CHP Üsküdar Belediye Başkanı Aday Adayı Av. Onur CİNGİL çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Üsküdar’da sadece seçim dönemleri değil her dönem çalışmaları ile tanınan Cingil, Muhtar, esnaf, STK gezileri ile devam etti.

 

Üsküdar’a dair görüşlerini dile getiren Cingil, nasıl bir Belediyecilik anlayışına sahip olduklarını da gazetemize anlattı :


Üsküdar’ı Birlikte Yöneteceğiz


Üsküdar iyi yönetilmiyor. Üsküdar’ın sorunları çok. Üsküdarlılar bu kötü yönetimi hak etmiyor. Üsküdar’ı tüm renkleriyle, halkçı belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz. Bu şekilde, yeniden özlenen Üsküdar’ı yaratacağız. Farklı bir belediyecilik anlayışı ile, bir model belediyecilik ile tüm Türkiye’ye örnek hizmetler vereceğiz. Mahalle meclisleri, Muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ile birlikte, hangi dünya görüşünden olursa olsun tüm Üsküdarlılara sorarak yöneteceğiz. Ötekisi olmayan, belediye ve halkın karşı karşıya gelmediği, sadece halkın dediğinin olduğu bir Üsküdar’da yaşamak hayal değil. Bunu hep birlikte başaracağız.

 

İmar Sorunu Belediye Açısından, “0 Rant, 0 Sorun” Denilerek çözülür.

 

Üsküdar’ın İmar Sorunu “samimiyetle”, merkeze “insan” konularak, yasal sınırlar zorlanarak, gerektiğinde yasal düzenlemeler için mücadele ederek çözebiliriz. Belediye ranta göz dikmez ve belediyenin müteahhidi olmaz. Üsküdar Belediyesi rantı alan ya da yandaşına dağıtan değil, bölgede bir rant varsa onu halka dağıtan bir misyonda, sorunları çözen hakem rolünde olmalıdır. Sorun, Belediye açısından “0 Rant, 0 Sorun” ile çözülür.

 

 Üsküdar’da Ekonomik Sorunları Ortadan Kaldırabiliriz. Esnafıyla Birlikte Halkçı Belediye oluşturabiliriz.

 

Üsküdar günün her saatinde yaşayan bir şehir yapılabilir. Esnafıyla, ticari işletmeleriyle, ofisleriyle, turizmiyle ekonomisi aktif, kişi başına düşen gelirin arttığı bir marka şehir yaratılabilir. Dükkanlarına tahliye tebligatları gönderilen, dükkanları/işletmeleri başlarına yıkılan, taşınmazlarına el konulan, ekonomik hayatları  bitirilen, nefesleri kesilen esnaflara can suyu olabiliriz.

 

Artık yıkımlarla anılan bir Üsküdar olmayacak. Talana dur diyeceğiz.

 

Kentin yönetimi sürekli yıkarak değil, “yaparak, inşa ederek, eserler bırakarak” olur. Üsküdar’ı eserleri ile, silüeti ile marka şehir yapmak mümkün. En son Ünalan’da deprem toplanma alanına, pazar alanına, sağlık alanına göz diken Belediye ile mücademizi bir kez daha duyurduk. Kirazlıtepe esnafına gelen tahliye tebligatlarına karşı dava açtık. Kirazlıtepe ve Bahçelievler’deki yıkımlar, Yavuztürk, Mehmet Akif Ersoy ve Güzeltepe başta olmak üzere imar sorunları yaşayan 16 mahalle halkımızla bu zamana kadarki sürdürdüğüm dayanışmayı onlara çözüm bularak tamamlayacağım.

 

Nefes Alınabilecek Bir Üsküdar


Parklarına, yeşil alanlarına, deprem toplanma alanlarına, Validebağ Korusu’na göz diken değil, göz dikenlere barikat olan bir Belediye anlayışını kurabiliriz. Bu zamana kadar yaşam alanlarına, yeşil alanlara, parklara, meydanlara, tarihi eserlere, kamusal alanlara, halkın her türlü kaynağına karşı müdahale edenlerle nasıl mücadele ettiysem bunu şehri yöneten kişi olarak belediyecilik prensipleri haline getireceğim.

 

Üsküdar kimliksiz bir hale getirilmiştir. Oysa ki, Üsküdar, Tarih, Kültür, Turizm Kentidir.

Üsküdar asıl potansiyelini ortaya çıkarmış değil. Üsküdar’ın net bir kimliği yok. İşte biz “Tarih, Kültür, Turizm Kenti” kimliğini oturtabiliriz.

Mihrimah Sultan Cami’nin hikayesini anlatabilir, her kazıda çıkan antik kentleri dünyaya duyurabilir, aynı zamanda Kuzguncuk’ta ya da  Üsküdar’ın eski mahallerinde yaşamdan da bahsedebiliriz. Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi’nin ve Atik Valide Külliyesi’nin temeline kazı yapan, Şemsi Paşa Cami’nin duvarlarını çatlatan bir Belediye değil, tarihi koruyan, turizmi arttıran bir belediye oluşturabiliriz.


Yeniden Üsküdar!


Tüm bunları halkçı belediyecilikle, halka rağmen icraatlar yapmadan, hep birlikte yapabiliriz.

Belediye ile halkın karşı karşıya gelmeyeceği, gerektiğinde o bölgede referandumların yapılacağı bir yönetim şekli ile kimliğini bulan, talana karşı koyan, şehirleşmeyi sağlayan, kenti ulusal ve uluslar arası normlara göre kurallara göre dizayn eden bir belediyecilik modeli ile yeniden yaşanılabilir bir Üsküdar’ı yaratabilir, YENİDEN ÜSKÜDAR diyebiliriz.


etiket ...CHP Üsküdar belediye başkan aday adayı -CHP aday adayı Onur Cingil -onur cingil CHP aday adayı 

Bu haber 2529 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER