Üsküdar Hilmi Türkmen ile ilklere imza atıyor

Üsküdar Hilmi Türkmen ile ilklere imza atıyor

Tarih 07 Kasım 2018, 10:05 YazdırBu haberi yazdır

Türkiye de ilk olmaları sebebiyle Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi Ünalan Bilim merkezi ve Nakkaştepe piknik alanı düzenleme çalışmalarından bahsetti ve bunları beraberce ziyaret etme teklifi tüm gazeteciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Üsküdar Hilmi Türkmen ile ilklere imza atıyor


Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen Nevmekan Sahil de 5 Kasım sabahı gazetecilerle bir araya geldi.

Beraber yapılan kahvaltı esnasında Üsküdar’a son dönemde kazandırılan ve Türkiye de ilk olmaları sebebiyle Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi  Ünalan Bilim merkezi  ve Nakkaştepe piknik alanı düzenleme çalışmalarından bahsetti ve bunları beraberce ziyaret etme teklifi tüm gazeteciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Nevmekan sahil ilk Nevmekandan metrekare olarak oldukça büyük ve önemli bir ulaşım aksının merkezinde bulunuyor. Yani Şemsipaşa Nikah salonunun yeniden düzenlenmesi ile oluştu. 100.000 kitabın oluşturduğu kütüphane herkese açık. Üye olunup iki hafta için emanet alınabiliyor. Çay kahve eşliğinde ders çalışılıp kitap okuma imkanı var.

Hilmi başkan burayı millet kıraathanelerinin en güzeli olmaya aday olarak tanıtıyor.

Ardından Engelsiz Yaşam Merkezine hep beraber minibüsle ulaşıyoruz. Orası da Türkiye de bir ilk olma özelliğinde. Zihinsel ve fiziksel engellilerin bir gün konaklayabileceği 10 odalı çok temiz bir konaklama bölümü var. Pek psikolog ailelere destek amaçlı burada görev yapıyor. Fizikman destek üniteleri oyun odaları. Ses ışık odaları gerçekten ilk defa gördüğümüz üniteler oldu. Ayrıca sıcak havuz engellilerin hizmetinde hidroterapi desteği sağlayacak. Konferans salonuna tekerlikli sandalye ile çıkmak da olası zira eğimler ona göre düşünülmüş. Evde bakım hizmeti bölümü ambulans desteği  ve benzeri hizmetler öteden beri Üsküdar Belediyesi tarafından veriliyordu bunlar da burada toplanmış. Çok etkilendik ihtiyacı olanlara hayırlı olsun diyoruz.

Nakkaştepe de askeri amaçla tutulan 50 dönümlük alanda hummalı bir çalışmayı gözlerimizle görme fırsatı bulduk.

Herhalde Millet bahçelerinin ilkini açmak Hilmi Türkmen’ e nasip olacak. Ahşap yürüme yolları ve ip yolları ağaçlar arasına dağıtılmış gençler çocuklar buraya bayılacak. Astsubay okulunun  spor salonu da düzenlenmiş ve kapalı çocuk oyun alanı haline getiriliyor. Çim düzenlemelerinin yanı sıra bir şelale oluşturuluyor ve çevresinde rahatça gezilebilecek. Ve bol miktarda piknik alanları oluşturulmuş hepsi de ahşap göz zevkimize uygun. Bu park alanı ile Üsküda da kişi başı ortak yeşil alan metrekaresi yukarılara çıkmış bulunuyor.

Manzara ya gelince birinci köprü dokunacak kadar yakın ve boğazı izlemek ömre bedel. Buralarda fotğraflar çekme imkanımız oldu hepsini sizlerle paylaşacağız.

 

Üsküdar Bilim merkezi ise yapımı uzun sürmesine rağmen Türkiye de bir ilk olup bilimi kolay anlayabilme imkanı suna çok orijinal bir yer. Yetkililerden aldığımız bilgiler ise şöyle

 

ÜSKÜDAR BİLİM MERKEZİ KOMPLEKSİ


Üsküdar Bilim Merkezi, farklı yaş gruplarından farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirme amacıyla kurulmuştur.  Bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmayı hedefleyen; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden,   Üsküdar Bilim Merkezi ziyaretçilere aktif şekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri dinamik ortamlar sunmayı planlamaktadır. Bu bağlamda bireylere günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebilme özelliklerinin kazandırılması hedeflenmektedir. Üsküdar Bilim Merkezi’nin aşama aşama aşağıdaki plan dâhilinde hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.  

Planetaryum: Güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonu 14 metre çapı ve yüksek çözünürlük değeri ile ülkemizin en iyi planetaryumu olma hüviyetine sahiptir. Uzay ve Astronomi alanında verilecek birçok eğitim ve deneyimin tamamlayıcı unsuru olarak hayata geçecek olan Üsküdar Bilim Merkezi Planetaryumu bu özelliği ile Türkiye de bir ilk olacaktır.

Uygulamalı Atölyeler: Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji ? Robotik Kodlama Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Parçalara Ayır Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi olmak üzere toplam 7 farklı temada birçok atölye ile ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere belirli bir müfredat eşliğinde eğitim verilecektir.

Sergi Alanları: Robotik ve Otonomi, Havacılık ve Uzay, Otomotiv, Enerji, Tarım, İletişim, Finans, Tıp Teknolojileri temalarına sahip etkileşimli sergilerden oluşmaktadır. Bunun yanında geçici sergi alanı ile yıl içerisinde ülkemizde ve dünya da farklı temalarda ki sergiler bilim merkezinde ziyaretçilerle buluşturulacaktır.

Girişim Merkezi: Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın Üsküdar Bilim Merkezinde hayata geçirdiği Girişim Merkezi, yerli teknoloji girişimlerinin doğmasına, büyümesine ve dünya pazarına açılmasına yardımcı olarak bu eylemlere altyapı,  ustalık desteği sunmaktadır.



Üsküdar Belediyesi tarafından bina yatırımı tamamlanan Üsküdar Bilim Merkezi gerek Planetaryum büyüklüğü, sergi alanı, potansiyel ziyaretçi ve içerik çeşitliliği açısından ülkemizin en kapsamlı Bilim Merkezi olma özelliğine sahiptir. Ayrıca İstanbul’un yatırım değeri en yüksek Bilim Merkezi olacak yapı, turistik değeri ile ülkemizin bilim alanında dışa bakan yüzü olması planlanmaktadır. Üsküdar Belediyesi gerçekleştirdiği yatırımının büyüklüğü ölçeğince bu merkezin etkin ve verimli bir şekilde donatılması adına bu alanda ülkemizin en yetkin kurumu olan TÜBİTAK ile işbirliğine gitmiştir. Bu işbirliği çerçevesinde Bilim Merkezi’nin açılışı,  büyüklüğü ve kapsamı göz önüne alınarak bölümler halinde gerçekleştirilecektir. 


Bu çalışmaları gören tüm vatandaşlar  Üsküdarlılar bize Hilmi Türkmen Üsküdar Belediye Başkanlığına bir dönem daha adaymı sorusunu yöneltiyor. 


2019 Mart yerel seçimlerde Üsküdar Belediye başkan adayı Ak partiden kim -Ak Parti üsküdar adayı kim- Hilmi Türkmen aday mı aday adayı mı -Üsküdar Belediye başkan adayı Hilmi Türkmen mi -Ak Parti üsküdar adayı -


yalçın soysevinç özel haber-Çengelköy Gazetesi

Bu haber 1358 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER