2-B Yasası Hazırlanıyor.

2-B Yasası Hazırlanıyor.

Tarih 27 Ocak 2011, 17:21 YazdırBu haberi yazdır

ATA- 2 Yönetim Kurulu 20 Ocak Perşembe günü Ak Parti İstanbul Milletvekili Nusret BAYRAKTAR ile bir araya geldi. Toplantıya2/B sorunu olan komşu kooperatiflerden Yeşilyamaç, Dalgıçkent, Kayıkent, Rastkentin Başkanları ve yöneticileri ve Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılarından Hilmi TÜRKMEN de katıldılar.

ATA- 2 Yönetim Kurulu 20 Ocak Perşembe günü Ak Parti İstanbul Milletvekili Nusret BAYRAKTAR ile bir araya geldi. Toplantıya2/B sorunu olan komşu kooperatiflerden Yeşilyamaç, Dalgıçkent, Kayıkent, Rastkent’in Başkanları ve yöneticileri ve Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılarından Hilmi TÜRKMEN’de katıldılar.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Nusret BAYRAKTAR TBMM Bayındırlık Ve İmar Komisyonu Başkanlığını da yürütüyor. Son dönem 2-B ile ilgili görüşmeler üç bakanlığın kanalından onda buluşuyor.

Son günlerde hızlanan 2/B ile ilgili kanun hazırlığı önce Bakanlar Kurulunun gündemine orada da TBMM gündemine gelecek.

Bu bağlamda Ak Parti Milletvekili Nusret BAYRAKTAR’la görüşmek için yapılan girişimler sonucunda 20 Ocak günü Çamlıca’da Sebahattin Zaim toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda önce katılımcılar fikirlerini beyan ettiler. Sonra da konu hakkında ve hazırlanan 2/B yasası hakkında Nusret BAYRAKTAR açıklamalar yaptı.

2/B alanlarında geçen yaz başlayan kadastro çalışmaları bitirilerek araziler üzerindeki hak sahipliklerinin tespiti bitirildi.

Maliye Bakanlığı yetkililer ise bu yerlerin değer tespitlerini yapmak için mahalle mahalle araştırmalar yaptılar. Ancak bu çalışmaların bazıları emlak rayiç bedellerinin katbekat üzerinde gerçekleşmiş, onun için bu rayiçler yerine yasada başka bir rayiç bedeli kullanacağız. O da Emlak Vergisi rayiç bedeli olacaktır. Devletin tapu dağıttığı ve sizler gibi açılan davalarla tapularını kaybeden yerlere emlak arsa m2 bedelinin belli bir oranına satılı gerçekleşecek. Bu oran yüzde 30 ile 50 arası değişebilir. Emlak m2 değerleriniz yüksek, bunun yüzde 30 olarak gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım dedi. Gerçek anlamda tapusu olmayıp, işgalci olanlardan ise emlak m2 bedelinin iki katını alacaklarını bu sorunun yıllardır kangrene dönüştüğünü, inşallah yakında tamamlayarak meclise getireceklerini belirtti.Söz alan kooperatif yöneticileri emlak rayiç bedellerinin gerçekten çok yüksek olduğunu ve bedelsiz iadenin gündeme gelerek çözüm isteklerini yinelediler. Bu da olmazsa emlak rayiçlerinin yüzde 10-20 bir aralıkta satışının olmasını dile getirdiler.Ak Parti Milletvekili Nusret Bayraktar’a ayırdığı zaman için teşekkür eden kooperatif yöneticileri yakında hızla çıkması beklenen yasa da yapı kooperatifleri ortaklarının çoğunlukla orta halli insanlar olduklarını ve durumlarının lehine düzenlemeleri beklediklerini tekrar tekrar dile getirdiler.www.cengelkoygazetesi.net.
Bu haber 916 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER