Nezih Küçükerden “Kamu yönetiminde israfa derhal son verilmelidir”

Nezih Küçükerden “Kamu yönetiminde israfa derhal son verilmelidir”

Tarih 27 Ekim 2018, 18:48 YazdırBu haberi yazdır

Nezih Küçükerden 27.EKİM.2018 cumartesi günü CHP Üsküdar ilçe konferans salonunda partililere ve arkadaşlarına bir konuşma yaparak aday adaylığını ve seçimi kazanmalarının neden bu denli önemli olduğunu açıkladı.

Nezih Küçükerden “Kamu yönetiminde israfa derhal son verilmelidir”

 

Nezih Küçükerden 27.EKİM.2018 cumartesi günü CHP Üsküdar ilçe konferans salonunda partililere ve arkadaşlarına bir konuşma yaparak aday adaylığını ve seçimi kazanmalarının neden bu denli önemli olduğunu açıkladı.

   

 

          

Konuşmasında şunları söyledi “Değerli dostlarım,hoş geldiniz! Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 

Konuşmama çok pozitif sözlerle başlamak isterdim.Ancak hep birlikte bir ekonomik çöküşe şahit olduğumuz günleri yaşıyoruz.Halkın büyük bir bölümü hızla yoksullaşırken ,yönetenler ve onların ortakları hızla zenginleşiyor.Böyle bir ortamda yerel seçime gidiyoruz.Ekonomik şartların daha da artarak kötüleşmesini görmek için kahin olmaya gerek yok.Vatandaş iş ,aş derdinde iken, kamu israfının tavan yaptığı bir yerel yönetim anlayışının sürdürülebilir olduğu kanaatinde değilim.

Ülkemizdeki tüm oluşan ve çok büyük bir çoğunluğu etkisi altına alan ,hızla büyüyen olumsuzlukların tek sorumlusu Akp ve onun ortaya koyduğu yönetimin ta kendisidir.Bu ister merkezi yönetim, isterse yerel yönetimler olsun.Ancak yaklaşan seçim bir yerel seçim ,bizim de burada toplanmamızın konusu bu .Bizler bu çıkar curuhunu temizlemeye kapımızın önünden başlamalıyız.Belkide bir daha elimize asla geçmeyecek bir fırsatı değerlendirerek ,ülkemizin geleceğini kurtarmalıyız.

Değerli dostlarım!

 Üsküdar düşürse ,İstanbul düşer, İstanbul düşerse ,saray düşer.

 Bu nedenle ,mutlaka kazanmalıyız.Çalışmalıyız ,hep birlikte hemde çok çalışmalıyız.Şahsı çıkar ve ünvan uğruna ,geleceğimizi yok etmemeliyiz ,bir olmalıyız ,birlikte olmalıyız ve çok çalışmalıyız.İnanın bana bu seçim bizim , ülkemizin ve demokrasimizin son şansı.Bu şansı mutlaka değerlendirip ,ÜSKÜDAR’a demokrasinin yılmaz  savunucusu CUMHURİYET HALK PARTİSİ ‘NİN

yani partimizin bayrağını dikmeliyiz. Bu bayrağın dikilmesine olan  inancım tamdır.Ancak geçmişte , yapılan hatalar asla yapılmamalıdır.

Gelelim günün en değerli sorusuna biz Üsküdar Belediyesini nasıl kazanacağız? Bu soruya burada olan,olmayan ,tüm CHP örgüt üyesi arkadaşlarımın ,partime oy veren vatandaşlarımın ve asıl önemlisi ,bu kötü gidişi görüp bize hiç oy vermemiş Üsküdar’lıların her birinin bir veya birçok cevabı vardır.

Çok kısa olarak sizleri de sıkmadan  kendi görüşlerimin çok küçük bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

ÖRGÜTLÜ BİR GÜCÜ ANCAK ,ONDAN GÜÇLÜ BİR ÖRGÜTLÜ GÜÇ YENEBİLİR!

 

Bunun  da mutfağı burasıdır.Bu mutfağın paydaşlarının ,yani üyelerimizin kayıtsız şartsız birlikte olması konunun en hassas noktasıdır.Perşembe günü itibarı ile Belediye Başkanlığı adaylığına başvuru sayısı 6.dır.Meclis üyesi adaylığına başvuru sayısı 53  dür.Buradan da anlaşılacağı üzere seçilecek bir Belediye Başkanlığı için ben  dahil 6 kişi. İktidar olunması halinde en az 26 meclis üyeliği için 53  kişi müraacat etmiştir. Herkes yeterli, kendini yeterli görüp partimizin ön gördüğü şartları yerine getirerek aday adayı olmuştur.Buraya kadar her şey çok normal,bakıldığı zaman sorun yok,zaten de olmamalıdır.

 

Değerli dostlarım!

Ben 2004 ‘ten, günümüzün konusu 2019 yerel seçimlerine gelene kadar yapılmış ,seçimlerin öncesinde ,hep konuşulan ,hep söz verilen, ama üzgünüm hiç yapılamayan olanı gündeme getireceğim.Bakın Belediye başkan adayının ve meclis üyeliklerinin açıklandığı dakikadan itibaren bu güne kadar yaptığımızı yapmaz  birlik ve beraberliğimizi korursak,aynı 1989 ruhu gibi olursak ,işin kazanmak için en büyük ayağını bitiririz.Kısacası aday kim olursa olsun,meclis üyesi kadrosu ne kadar   mükemmel  olursa olsun. Adayın kimliği ve projeleri ne kadar , olağanüstü olursa olsun.   ÖRGÜT PARÇALANMIŞ İSE ,seçim  dünde kazanılmamıştır,gelecekte de  kazanılamaz.Bu hassas noktaya burada bulunan bulunmayan tüm örgüt üyesi arkadaşlarım dikkat etmelidirler. Bu nedenle yeri gelmişken , buradan söz veriyorum.Partimizin ön gördüğü aday adayı olma  şartlarını yerine getirmiş kim varsa ismi hiç fark etmez,aday olması halinde dün olduğu  gibi ,seçim zamanı partim ve adayımız tarafından verilecek görevleri yapmaya şerefim üzerine söz veririm.

İşin en kolay ama, kazanmak için en önemli ayağını geçtikten sonra, vatandaşa  ne anlatmalıyız. Çok kısa geçeceğim. Bu gün ve yaklaşan seçime kadar vatandaşın en önemli sorunu size göre  nedir ? Yüzme havuzlarına mı gitmek,saltanat kayığı ile çay ve simit eşliğinde, boğazda tur mu atmak , belediyenin düzenlediği şenliklere mi katılmak  veya yaşam merkezlerinde çay kahve eşliğinde spor mu yapmak. Arkadaşlar bunlar bu günün iktidarı AKPnin  Üsküdar’a sunduğu olanaklar .Soruyorum içinizden kaç kişi saltanat kayığı ile boğazı gezdi.Lütfen çekinmeyin varsa söyleyin,veya kaç kişi Çengelköy’de yüzme havuzunun  imkanlarından yararlandı. Bakın insanlara ne sunarsanız sunun o kişi işsizse , evinde ki mutfağında tencere kaynamıyorsa sorun vardır.

 

 

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ İŞ VE AŞ OLMALIDIR.

 

Sosyal demokrat belediyeciliğin projeleri için yeni bir keşif yapmaya gerek yok ,o kadar güzel şeyler yapan belediye başkanlarımız var ki anlatmam çok zaman alır.Kamu yönetiminde israfa derhal son verilmelidir.Bununla ilgili tedbirler mutlak  anlatılmalıdır.Yapılan tasarrufların direk olarak gerek hizmet, gerek akıllı yatırımlar  olarak Üsküdar’lıya sunulmasının yolları anlatılmalıdır.Yapılacakları  çoğaltmak mümkün daha fazla bu kısımla ilgili zamanınızı almak istemiyorum.

Gelelim en önemli mevzuya, sandık güvenliğine .Eğer sizin güvenilir bir sandık görevliniz yoksa ,seçimi kazanma şansınız  asla yoktur.Bu hassas konu ,ancak örgütün hassasiyeti ile çözümlenir.Ayrıca bir ilçe yönetimi seçim sonucunu , İlçe seçim kurulundan önce bilmiyorsa kesinlikle sandık görevlileri ilgili bir  sorunu vardır demektir.Bu sorununun çözümü vardır,uygulanmalıdır.Son beş yıl içinde bir çok seçim yaşadık,bu nedenle, ,gerek sandık sorumluları ,gerekse ilçe seçim kurullarına kadar görev yapan arkadaşlarımızın  neredeyse tamamı profesyonel kadrolardır. Dolayısı ile geçmişte yapılan bir hata varsa mutlaka dikkate alınmalı ve süreç içinde sorun yok edilmelidir. Sorunun devamı, sonucun hüsran olmasına sebebiyet verecek en büyük nedendir.

       

 

Değerli arkadaşlarım!

Çok kısa olarak meclis üyeliğimin başlangıçtan günümüze bir değerlendirmesini yapacağım. Bu yanımda bulunan, yaklaşık 450 sayfalık döküman benim aday olmam durumunda asla yapmayacağım şeyleri kapsıyor. Bir kaç sayfası hariç! Dolayısıyla ben asla ne yapmayacağımı biliyorum ve asla yapmayacağım. Mesela ne var bu dosyaların içinde! Çok ama çok şeyler var, birazdan Sayın ilçe başkan vekilimize bunları teslim edeceğim.Bir benzer dosya grubunu da , oda yaklaşık 600 sayfadan oluşuyordu ,onu da il başkanlığımıza teslim ettim.Umarım gelecekte bir faydası olur.

Gerçekten benim  meclis üyeliğinde geçen 4,5 senemin özeti bu. Buradan bu süre içinde görev yaptığım gerek Üsküdar ,gerekse  İBB meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dosyada ne yapıldığı merak eden dostlarım, ilçe başkanlığından bakabilir ve çoğaltabilirler. Burada tek tek veya bir kısımı bile anlatmam çok zaman alır.Hazırladığımız ve sizlerin seyrine sunduğumuz sinevizyon çalışmasında ,bu yapılanların çok kısa bir kısmını izlediniz.

 

Değerli arkadaşlarım !

 

Bugünler de çok konuşulan bir dedikoduyu da sizlerle paylaşmak isterim.Dedikodu olduğu için adını buradan zikretmek istemediğim biri üzerinde milletvekili arkadaşımın, Üsküdar’la ilgili bir takım aşklarının pekiştiğini duydum öğrendim. Bu bir iddaa, umarın bir dedikodudur. Unutulmamalıdır ki; Kaybedecek bir şeyi olmayanların talepleri yüzünden ,CHP Üsküdar’da  2014 seçimlerini AKP’ye karşı kaybetmiştir.Üsküdar belediyesini düşünen milletvekili arkadaşlarım ,neden milletvekili olmuştur.TBMM ‘inde her kayıp, kayıp edilmiş bir kaledir, telafisi de yoktur. Şahsi çıkar ve ünvan uğruna örgütü kullananlara Üsküdar’lılar ve Üsküdar örgütü asla geçit vermemiştir ve vermeyecektir.

Bu arada ilçemize partimizin gönderdiği genelge  gereği başvuru yapan, tüm başkan ve meclis üyesi aday ,adaylarını canı gönülden kutluyorum.Çıktıkları bu kutsal yola başarılar diliyorum.Yolları açık olsun!

 

Ben neden aday ,adayıyım?

 

Dedelerim balkan savaşının neticesinde ,varını yoğunu orada bırakarak İstanbul’la göçmüşler .Rahmetli babam Üsküdar’ın eski bir esnafı,yaşı benim ve üzeri olan her eski Üsküdar’lı onu tanır.1960’li senelerde ilçemizinde cephe aldığı  Fahri atabey caddesinin yapımını esnasında dükkanı istimlağa uyradı.O yılmadı ,bir yenisini ,eski belediyenin karşısında ,Yeni camiinin bitişiğinde açtı ,bizi oradan kazandığı ile yetiştirdi ,okuttu.Ben Üsküdar’lı Meşhur İşkembeci Mevlut Usta’nın  oğlu Üsküdar’lı Nezih KÜÇÜKERDEN’im .İlkokulu İcadiye ilkokulunda,orta okulu Altunizade Moran Kolejinde ,Liseyi Haydarpaşa Erkek lisesinde okudum.1977 Yılında girmiş olduğum İDMMA’nın İnşaat bölümünden ,12.Eylül faşist yönetiminin tüm baskı ve zulmüne rağmen ,1984 yılının Şubat ayında mezun oldum.Mezun olduğum okulun adı değişmişti,artık biz Yıldız teknik Üniversitesi ,İnşaat fakültesi mezunu idik.Askerliğimi yedek subay olarak İzmir,Deniz Bakım Onarım ve İstikam Komutanlığında tamamladım.1986 yılı sonunda Üsküdar Belediyesinin açtığı sınavları kazanarak ,Yerel yönetimlere adım attım.Üsküdar belediyesinde ,Mıntıka mühendisi olarak başladığım göreve ,sırası ile kontrol grup amiri,Fen işleri müdür yardımcılığı ve teknik başkan yardımcılığı ile devam ettim.1994 yılında görevimden istifa ettim. Bundan sonra ,Üsküdar ,siyaset ,ve yerel yönetimler benim vazgeçilmezin oldu,olmaya da devam ediyor.2004 yılında partim çok onur duyduğum Üsküdar Belediye Başkan adaylığı ünvanı tarafıma verdi. Mevcut belediye başkanının üzerinde oy almamıza rağmen seçimi 2.parti olarak tamamladık. Bıkmadım ,bırakmadım, usanmadım, içimdeki Üsküdar sevdasını söndüremedim. Çok çalıştım ,okudum . Süreç içinde yerel yönetimlerin olmazsa olmazı ,işletme fakültesini bitirdim.Yetmedi kamu yönetiminin yerel yönetimlerdeki önemini bildiğimden konu ile ilgili Yerel Yönetimler Y.Okulundan mezun oldum.Bu arada partimin 2014 seçimlerinde bana verdiği ve Üsküdar seçmeninin de onayladığı İBB ve Üsküdar Meclis Üyeliği ile bilgilerimi pekiştirdim. Ben hazırım ve görev bekliyorum.                           Siz Üsküdar’lılar ve CHP’nin kıymetli örgütü bu görevi tarafıma verirseniz ,gerekeni yapıp , bu güzel ilçeyi, çağın güzellikleri ile tanıştıracağım.

 

 Sözün kısası, işte ben ! İçimdeki Üsküdar sevdası yüzünden adayım.

 Bu görev bana verilirse ,Üsküdarı Chp’nin yıkılmaz bir kalesi yapacağım.   Seçilirsem size ve Üsküdar’lilara söz veriyorum!

 

       -Belediyeyi kapalı kapılar ardından değil, halkın gözü önünde yöneteceğim.

 -Her kuruşun hakkını da hesabını da vereceğim.

 -İmar planlarını Üsküdar’ın anayasası kabul edeceğim. Kamu yararı olmadıkça değişmesine asla  izin vermeyeceğim. İmar planlarını çıkar ilişkilerine asla feda etmeyeceğim.

 -Deprem başta olmak üzere doğal afetlerin zarar riskini azaltıcı teknik ve yönetsel önlemleri derhal alacağım.

 -Demokratik kitle örgütleri ve meslek odalarının ,Üsküdar’ımız ile ilgili  projelerine özgürce katkı yapmalarını sağlayacağım.

 -Ulusal bütünlüğü göz önünde bulundurarak, farklı kültürlerin birlikteliğini ve kendini  geliştirme haklarını savunarak onlara belediyeden  olanaklar sunacağım.

  -Üsküdar’ımızın tarihi dokusunu  en küçük ayrıntısına kadar koruyacağım.

  -Üsküdar’lıların belediye hizmetlerinde hiçbir fark gözetilmeden ,eşit olarak yaralanmaları için gereğini yapacağım.

  -Üsküdar’lıların önerilerine her zaman açık olacağım.

 -Üsküdar’da kamuda israfa derhal son vereceğim.

 -Üsküdar’lının iş ve aş beklentisini mutlak çözeceğim.

    -Yerel yönetimlerin bir paydaşı olarak gördüğüm muhtarlarımızı proje ve hizmetlerde mutlak çözüm ortağı olarak kabul edeceğime.

    SİZ!

CHP ÖRGÜTÜNÜN SAYGI DEĞER ÜYELERİNE VE ÜSKÜDAR’LILARA SÖZ VERİYORUM!

 

SÖZLERİME NAZIM HİKMETİN DİZELERİYLE SON VERMEK İSTİYORUM.     

DÖRTNALA UZAK ASYA ‘DAN

AKDENİZ’E  BİR KISRAK BAŞI GİBİ UZANAN BU MEMLEKET ,BİZİM.

BİLEKLER KAN İÇİNDE,DİŞLER KENETLİ,AYAKLAR ÇIPLAK

VE İPEK BİR HALIYA BENZİYEN TOPRAK,

BU CEHENNEM,BU CENNET BİZİM.


KAPANSIN EL KAPILARI ,BİR DAHA AÇILMASIN ,

YOK EDİN İNSANIN İNSANA KULLUĞUNU,

BU DAVET BİZİM...


YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR

VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE,

BU HASRET BİZİM...

    

ÜSKÜDAR’I İSTİYORUZ!

BU DAVET BİZİM!

HEPİNİZİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUM.

  

YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ!

YAŞASIN LAİK DEMOKRATİK ,TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ!

YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!


Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Esen kalın kalın!

              Nezih Küçükerden

              İnş.Müh/İşletme Müh./Yerel Yön.Y.O

     ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

 etiket CHP üsküdar 2019 belediye başkan aday adayı adayları 

Bu haber 987 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER