Cumba Kültür sanat etkinlikleri doldu taştı

Cumba Kültür sanat etkinlikleri doldu taştı

Tarih 05 Ekim 2018, 11:12 YazdırBu haberi yazdır

Altunizade Kültür Merkezinde 20 eylül 23 Eylül günleri arası günlerde tiyatro ,resim sergisi ,edebiyat söyleşileri ,kitap dergi yayınevleri ve yazarların şairlerin bireysel kitap tanıtımları ile dolu dolu sanat etkinlikleri yapıldı.

Cumba Kültür sanat etkinlikleri doldu taştı

Altunizade Kültür Merkezinde 20 eylül 23 Eylül günleri arası günlerde tiyatro ,resim sergisi ,edebiyat söyleşileri ,kitap dergi yayınevleri ve yazarların şairlerin bireysel kitap tanıtımları ile dolu dolu sanat etkinlikleri yapıldı.

 

 

Cumba Kültür ve Sanat Platformu Kurucusu Deniz A. Tüzün gazetemize şu açıklamalarda bulundu” Değerli sanatseverler, sevgili dostlar, kıymetli takipçilerimiz;

20/23 Eylül 2018 tarihleri arasında, Altunizade Kültür Merkezi'nde birincisini gerçekleştirdiğimiz, Cumba Sanat Şenliği Üsküdar 2018 adlı şenliğimiz tamamlandı.


Bir çoğunuzun tanık olamadığı, ancak bir kısmınızın yakından gördüğü, duyduğu zorluklar, yoğun çalışma zamanları sonucunda yüzlerin gülümsediği, yeni dostlukların sağlandığı, eski tanışıklıkların yeniden sohbet etme şansı bulduğu, şiirlerin şarkıların süslediği, heyecanın yaşandığı, beğenilerin, tavsiyelerin tarafımıza iletildiği, resim, edebiyat, tiyatronun iç içe olduğu, katılımcıları ile kalitenin üst seviyeye ulaştığı bir şenlik oldu. Ve bizler bundan gurur duyduk, mutlu olduk.


Fuarların, festivallerin maliyetlerine karşın, özellikle edebiyat emekçilerinin ve sevdalılarının bir arada olma, yayınlarını anlatma fırsatı yakalama şansı yakalamalarına zerre kadar olanak sağlayabildiysek, bundan gayrısı bizim için teferruattır.

Baştan sona her noktasıyla Cumba Kültür ve Sanat Platformu'nun organize ettiği bu şenlik için elbette ki bize destek olunan çok önemli kavşaklar oldu. İşte bizler o kavşaklarda öncelikle güler yüz bulduğumuz için, desteklerini en önemli olan salon ve alan tahsisinde bulunarak gösterdikleri için öncelikle, Üsküdar Belediye başkanı Sn. Hilmi Türkmen'e, Belediye başkan yardımcısı Sn. Zekeriya Şanlıer'e, Kültür Müdürümüz Sn. Saadet Güle', STK Koordinatörü Sn. Ali Çelik'e sonsuz teşekkürler. Üsküdar'a, Üsküdarlılara yakışan misafirperverliğe örnek olarak stantları ziyaretleri, sohbetleri bizim için değerli ve önemliydi. Altunizade Kültür Merkezi'nin çalışkan ve güler yüzlü müdürü Sn. Nilgün hanım, kültür merkezinin teknisyeninden, danışma görevlisine kadar tüm çalışanları bizlerden çokça teşekkürü hak ediyorlar. Şenliğimizin reklam ve tanıtı materyallerinin sağlanmasında maddi ve manevi desteğini bizlere sunan Nib Alüminyum A.Ş. sahibi Sn İsmail Özcengiz ve Opet Bölge müdürü Başak Karevlioğlu'na, tiyatromuzun saç ve makyajında emeği olan özlem Umar kıymetle teşekkürlerimizi sunarız.

 

Şenliğimizin dört günü boyunca, alandaki yerlerinde olan, güler yüzlü, mutluluğu, özveriyi, emeği, edebiyatı ve dostluğu pay etme teveccühü gösteren, 19 yazar-şair, dört yayın evi, 4 dergi; sizlerle olmak, sizleri tanımak mutluluğun ve gururun kaynağıydı, teşekkürler, teşekkürler.

 

Şenliğimizin düzenlenmesi aşamasında, şenlik süresince, üzerimden yük almaya gayret eden, benimle işin emeğini paylaşan, şenlik süresince bizleri ve alanı ziyaret eden yol arkadaşım, Ayşe Güray KoçBirgül Soysevinç'e, Cumba/Hane Tiyatro Topluluğundaki sevgili öğrencilerime, Ödül törenimizin sunum ve moderatörlüğünü yapan Bülent Altıntoprak'a, söyleşi konuklarımız Aysel Karaca, Mehmet Fırat Pürselim ve Bahar Yaka'ya, Cumba Sanat Cafe'nin müdavimi olmaktan çok öteye geçip, el ve yürek dostumuz olan güzel insanlara, şenlik boyunca güzelliklerin anlarını çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştiren herkese, bizleri ziyarete gelme nezaketi gösteren edebiyat camiasından tanış olduğumuz arkadaşlarımıza, gelemeyeceğini bildiren kaliteli insanlara, söylediğinde değil, yaşadığında sanatçı ve emekçi olduğu hissedilen, görülen ve yaşanan gözlerinin ışığı yüreğinde olanlara, şenlik alanımıza açtığımız anı defterimize güzel duygularını isimleri ve imzaları ile belirtenlere, imzasını ve ismini bir edebiyatçı belki de salt bir edebiyat dostu olmasına rağmen çekinerek yazmayan değerli insana, şenlik boyunca tüm katılımcılara, ziyaretçilere ve bizlere güler yüzlü hizmet veren, kütüphanelerine yayınlardan ekleme saygısı gösteren Değirmen cafe yöneticisi Veli beye, afiş baskı işlerimizi yapan İkizler matbaaya, Cumba Sanat Şenliği Üsküdar 2018'in adından, güneşinden geçen herkese, ismini anmayı unutmuş olabileceğim kişi ve kurumlardan af dileyerek, en içten saygı, sevgi ve selamlarımla teşekkürler.

Şimdi artık sıra, yeni projelerimiz için durmadan çalışmakta. Umuyorum ki, farklı organizasyonlarda yine birlikte oluruz.

Cumba K.S.P. ile yola çıktığımdan bu yana defalarca söylemiştim, yine söylüyorum: "Sanat varsa, Hayat vardır!"

Sanatta, hayatta buluştuğum, buluşacağım kıymetli insanlar, iyi ki varsınız!

Saygılarımla

 

Bu haber 2200 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER