LÖSEV, MARMARA BÖLGESİ ÇOCUKLARINA HİZMET GÖTÜREBİLMEK İCİN BAĞIŞ ARSA ARIYOR

LÖSEV, MARMARA BÖLGESİ ÇOCUKLARINA HİZMET GÖTÜREBİLMEK İCİN BAĞIŞ ARSA ARIYOR

Tarih 20 Ocak 2011, 15:40 YazdırBu haberi yazdır

Marmara Bölgesinde yaşayan çocuklarına aynı hizmetleri sunabilmek için İstanbulda okul ve hastane arazisi arıyor.

Türkiyenin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesinin yanı sıra ülkemizin ve dünyanın ilk ve tek Lösemili Çocuklar Okulunu da hizmete soktu.İstanbul Belediyeleri, Milli Emlak, Valilik ve hayırseverlerden destek bekleyen Vakıf, Marmara Bölgesinde kayıtlı yaklaşık 1000 çocuğuna da aynı imkân ve hizmetleri götürebilmeyi amaçlıyor. Tedavileri devam eden ve maske takan çocukların hijyenik ortamlarda yaşamaları, eğitim almaları gerekmekte. Vakıf çocuklara servislerle evlerinden alınmalarından, beslemelerine dek tüm hizmetleri ücretsiz sunmanın yanı sıra lösemi konusunda eğitimli profesyonel kadrolar ile bu çalışmaları hayata geçirmektedir.
Marmara Bölgesinde yaşayan ve tedavileri devam eden çocuklara eğitimde büyük fark yaratacak bir okul ve hastane arazisi için Vakıf yıllardır birçok kurum ve kuruluşa başvurdu. Henüz olumlu bir sonca ulaşılamadı.

Hayırsever vatandaşların binlerce yavruya hizmet verecek bu tesisler için arazi bağışında bulunması gelecek sağlıklı nesillere yapılacak en büyük yatırım olduğunu bilen Vakıf duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor.

LÖSEV Lösemili Çocuklar İlköğretim Okulu.

2008 yılında Ankara’da hizmete giren okul 16 dönüm arazi üzerinde hizmet vermekte. 10 Derslikli okulda, uyku odası, fen laboratuarı, resim, müzik, seramik atölyeleri, kütüphane, çok amaçlı salonlar ve yemekhane bulunuyor. Sağlık personelinin de görev yaptığı okul, haftanın 5 günü, 09.00- 15.45 arası eğitim veriyor. 144 öğrenci kapasiteli okulda şu anda 120 çocuk eğitim görüyor. Ana sınıfından itibaren İngilizce eğitimi verilen okulda tüm hizmetler çocuklara ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Bu haber 732 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER