İnsanlık Filistinlilere Reva Görülen Soykırımı Durdurmalıdır

İnsanlık Filistinlilere Reva Görülen Soykırımı Durdurmalıdır

Tarih 15 Mayıs 2018, 21:26 YazdırBu haberi yazdır



ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımakla başlayıp elçiliğini Kudüs’e taşımasıyla devam eden süreçte, bölgemiz büyük bir gerginliğin eşiğine daha gelmiştir.


 

 

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımakla başlayıp elçiliğini Kudüs’e taşımasıyla devam eden süreçte, bölgemiz büyük bir gerginliğin eşiğine daha gelmiştir.



 

Bilindiği üzere Doğu Kudüs 1967 yılından bugüne İsrail’in işgali altındadır. Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ederek, Filistin Devleti’ni yok sayan, uluslararası hukuku alaşağı ederek, kukla devlet oluşturmak için yıllardır çaba sarf eden ABD’yi kararından geri dönmeye çağırıyoruz.


 

İsrail ve ABD’nin siyaseti gerginlik üzerinedir. İstikrara, barışa, huzura susamış bir bölgeyi, benzin dökerek ateşe vermek, dünyada savaşları artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.  Müslümanların kutsallarına zarar vermek, dinler arasında hoşgörüsüzlük kültürü oluşturmaya çalışmak, üç semavi dinin kutsal mekânlarının bulunduğu Kudüs’ü İsrail’i mal etmek tarihe ihanettir.

 

Tüm sağduyulu ülkelerin ısrarlı uyarılarına rağmen ABD ve İsrail’in Ortadoğu üzerinden yürüttüğü bu kanlı oyun dünya barışı için hayırlı bir sonuç doğurmayacaktır. Yüzyıllardır İslam Dünyası ile adeta alay eden, değerlerini hiçe sayan ve bölgeyi kan gölüne çeviren emperyalist Haçlı ve Siyonist zihniyet, çirkin yüzünü bir daha göstermiştir.

 

Bugün gelinen noktada haklı tepkilerini ortaya koyan Filistin halkına karşı yapılan bu katliam, İsrail ve ABD’nin ne denli düşük bir ahlaki temele dayandığını ve emperyalist idealler uğruna masum kanı dökmekten çekinmeyeceğini bir kere daha ortaya koymuştur. 

 

BM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz yılsonunda alınan karar uyarınca ABD’nin ve İsrail’in aklını başına devşirmesi ve farklı inanç değerlerine saygı duyması zorunludur. Bütün insani ve ahlaki değerleri ayaklar altına alarak masum halkın üzerine kurşun yağdıran gafiller ordusu, insanlık karşısında mutlak surette hüsrana uğrayacaktır.


 

ABD ve İsrail, bütün insanlığı karşısına alarak bir çılgınlık içine girmiş, Ortadoğu’da kaybettiği siyasi mevziiyi askeri yollardan geri kazanma sevdasına düşmüştür. Yıllardır Siyonizm’in kalesi konumundaki ABD’nin bölgedeki gerginlikleri tırmandıran bu uygulaması, böylesine değer yoksunu bir anlayışın insanlığı nasıl bir açmaza sürükleyebileceğinin en açık göstergesidir. Uluslararası hukukta yeri olmayan bir işgal ve soykırımı meşru hale getirme girişimi olarak Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınması, tarihi ve sosyal gerçekleri değiştirmez. 

 

Trump’ın dünya devletlerinin uyarılarına rağmen, tek başına aldığı bu karar Ortadoğu’da yeni gerilimlerin ve yeni çatışmaların fitilini ateşlemiştir. Kutsal değerlerimize karşı girişilmiş olan bu komplo, yüzyıllardır kandan beslenen ve dünyayı kana boğan emperyalistlerin İslam’a karşı başlattığı yeni bir saldırıdır.  

 

İslam dünyasını oluşturan ülkeler üzerlerindeki aymazlık ve vurdumduymazlıktan bir an önce kurtulmalı, bir ve beraber olarak yüksek perdeden tepkilerini dile getirmelidir. Müslüman coğrafyasını acıya gark eden iblislere geçit vermemelidir.

 

Bütün insanlığı ABD ve İsrail’in Filistin halkına karşı giriştikleri soykırımı durdurmaya çağırıyoruz.


 

İnanıyoruz ki, İsrail ve ABD de hezimete uğrayacak, akıttıkları kanda boğulacak; insanlık vahşete ve soykırıma karşı mutlak surette galip gelecektir.

 

 

 

 

                                                                 Dr. Öğr. Üyesi M. Hanefi Bostan

                                                                          Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı

                                                                                                                             

 

Bu haber 440 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER