Doğuş Üniversitesi öğrencileri, ‘Dikkat Eksikliğine’ dikkat çekti!

Doğuş Üniversitesi öğrencileri, ‘Dikkat Eksikliğine’ dikkat çekti!

Tarih 15 Mayıs 2018, 21:19 YazdırBu haberi yazdır

Günümüzde, ailelerin ve öğretmenlerin en çok problem yaşadıkları Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu hastalığı olan çocukları araştıran, Doğuş Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Tanıtımson sınıf öğrencileri; Nilüfer ÖZEKİNCİ,N.Berkay PALANCIOĞLU ve Doğan ÇİFTASLAN, İstanbul Üsküdar’da bir seminer tertip ettiler.

Doğuş Üniversitesi öğrencileri, ‘Dikkat Eksikliğine’ dikkat çekti!


Günümüzde, ailelerin ve öğretmenlerin en çok problem yaşadıkları Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu hastalığı olan çocukları araştıran, Doğuş Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Tanıtımson sınıf öğrencileri; Nilüfer ÖZEKİNCİ,N.Berkay PALANCIOĞLU ve Doğan ÇİFTASLAN, İstanbul Üsküdar’da bir seminer  tertip ettiler.   


14.05.2018 tarihinde Gazi Mustafa ALTINTAŞ İlkokulu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Psikolog Dr. Zeynep HATİPOĞLU, katılımcılara bu hastalığın çıkış nedenlerini, belirtilerini ve DEHB’li çocuklara karşı velilerin tutumunun nasıl olması gerektiğinin üzerinde durarak, dikkat eksikliği bulunan çocukların hasta değil, aslında çok zeki olduklarının vurgusunu yaptı. DEHB ile mücadelenin o çocuklara verilecek eğitimle üstesinden gelinebileceğini belirten HATİPOĞLU, özellikle bu çocuklar için sporun önemini anlattı. Karşılıklı soru ve cevaplarla son bulan seminere ilgi çok büyüktü.


Katılımcılar,seminerden çok faydalandıklarını ve tekrar yapılması gerektiğini dile getirdiler. Seminer; bazıvelilere “Aslında yaramaz diye bildiğimiz çocuklarımızınbirçoğu,DEHB’liolabilirmiş“dedirtti.


Salon çıkışı, Dikkat Eksikliği veHiperaktivite Bozukluğu problemine dikkat çekmek maksadıyla üzerinde, DEHB’le ilgili sloganların yazdığı balonlar dağıtılan veliler,okul bahçesinde hep birlikte “DEHB’i yeneceğiz” diyerek balonları patlattılar.

Organizasyon Katılımcıların Psikolog Dr. Zeynep HATİPOĞLU’na çiçek taktim etmeleriyle son buldu.


Detaylı Bilgi İçin;

Doğuş Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğrencileri

N.Berkay PALANCIOĞLU - Nilüfer ÖZEKİNCİ - Doğan ÇİFTASLAN

Tel: 0538 513 39 81 ? 0544 917 97 24 ? 0543 262 58 95

Mail:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Bu haber 440 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER