Sn.Tayyip Erdoğan “Üsküdar merkez konumuna geldi ” dedi

Sn.Tayyip Erdoğan “Üsküdar merkez konumuna geldi ” dedi

Tarih 17 Nisan 2018, 11:53 YazdırBu haberi yazdır

Ak Parti 6.Üsküdar olağan kongresi 15.Nisan günü Bağlarbaşı Vakıfbank spor salonunda dolu ve coşkulu bir şekilde yapıldı.

Sn.Tayyip Erdoğan “Üsküdar merkez konumuna geldi ” dedi

 

Ak Parti 6.Üsküdar olağan kongresi 15.Nisan günü Bağlarbaşı Vakıfbank spor salonunda dolu ve coşkulu bir şekilde yapıldı.


Tek aday olan Adem Kaan Pehlivan ekibiyle katıldığı kongrede seçildi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan kongre açılış konuşmasını yaptı ve şunları söyledi “  en kalbi duygularla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum.

Buradan Üsküdar’ın tüm mahallelerindeki vatandaşlarıma selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum.

Bildiğiniz gibi yıllarca Üsküdar’da ikamet etmiş bir kardeşiniz olarak kendimi hep bu ilçenin bir parçası olarak gördüm, görmeye de devam ediyorum.

İlçe Kongremiz vesilesiyle her birinizi komşularım olarak gördüğüm ve komşularımla birlikte hasbihal edip hasret gidermekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.


Kurulduğu günden itibaren AK Partinin milletimize hizmet davasını, AK Partinin sevda ve hizmet bayrağını Üsküdar’da gururla dalgalandıran tüm kardeşlerime kalpten şükranlarımı sunuyorum.

Teşkilatımız içinde görev almış, bugün aramızda olmayan, ahirete irtihal etmiş kardeşlerimize de bir kez daha Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.


Kongremizin Üsküdar’la birlikte ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve refah, huzurumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Üsküdar 16 Nisan halkoylamasında yüzde 47’lik evet oranıyla İstanbul ortalamasının maalesef altında kaldı. Öncelikle 16 Nisan’da bize destek veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ancak, yıllarca Tayyip Erdoğan’a ev sahipliği yapmış Üsküdar’a bu sonuç yakışmıyor. İnşallah 2019 seçimlerinde Üsküdar’da çok farklı bir manzarayla karşılaşacağız. Hem belediye başkanlığında, hem milletvekilliğinde, hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde Üsküdar ilçemiz şöyle tarihe geçecek oranlarla şanına yakışanı yapacağına inanıyorum.

Üsküdar gibi tarihin, kültürün, eğitimin, manevi rehberlerimizin yuvası bir ilçemizin sesi çok farklı çıkmalı. Şimdi Üsküdar’ın sesini bir duyalım bakalım, ama Üsküdar’dan tüm İstanbul duysun istiyorum.


Ana kademe, hazır mısınız? Bir kalkın bakalım ayağa, bir görelim. 2019’a kadar kapı-kapı dolaşmaya hazır mıyız? Hazır mıyız? Güzel, buyurun.

Kadın Kolları, 2019’a kadar elinizde belki hani o bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır ya, 2019’a kadar her eve girmeye, hazır mıyız? Hazır mıyız?

Gençlik Kolları, 2019’a kadar liselerden üniversitelere tüm gençlerimize ulaşmaya hazır mıyız? Kucaklamaya hazır mıyız? Maşallah.

Üsküdar’da ayak basmadık yer, dokunmadık gönül, desteğini almadık vatandaşımızı bırakmamaya söz veriyor musunuz? Maşallah.


Kardeşlerim; son yıllarda İstanbul’da yaptığımız, ülke, hatta dünya çapında ses getiren projelerin önemli bir bölümü adeta Üsküdar merkezde olmuştur. Tamam da, biz neredeyiz? Biz de sizin yanınızdayız. Üsküdar hizmetlerde öyle bir çekim alanı oluşturdu ki, Marmaray nerede? Üsküdar’da. Avrasya nerede? Üsküdar’da öyle mi? Bütün bu yatırımlarla birlikte Üsküdar bir merkez konumuna geldi.  

Ben de sizlerle gurur duyuyorum.

Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı, asrın mührü dediğimiz Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca’da yapımı tamamlanmak üzere olan radyo-televizyon kulesi bunlardan bir tanesi. İnşallah bunlar da hızla devam ediyor ve seçim öncesi buralar inşallah tamamlanmış olacak, bitmiş olacak ve böylece buralardan dünyaya mesajımızı göndereceğiz. Ve bütün Çamlıca’daki o kulelerin hepsi temizlenip Küçük Çamlıca’daki kulede toparlanacak.


Değerli kardeşlerim; oradan İstanbul’u seyir daha farklı olacak.

Gençler; Üsküdar ve İstanbul için hayati öneme sahip Üsküdar Meydanı ve Harem Beylerbeyi sahil düzenlemesi inşallah bu yıl tamamlanarak hizmete girecek. Bu projenin inşasının beklenenden uzun sürdüğünü biliyorum, sabırları için tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum. Çalışmalar tamamlandığında Üsküdar Meydanı İstanbul’un en kullanışlı ve en prestijli meydanı olacak. Bu meydan üstündeki 125 bin metrekarelik alanı ve altındaki otoparkıyla Üsküdar’ı adeta gelecek yüzyıla hazırlayacaktır.


Üsküdar’ın Boğaz mahallelerinde 30 yılı aşkın süredir devam eden imar planı sona erdirildi, böylece Üsküdar’ın mahalli dokusunu bozmayacak şekilde kentsel dönüşüm uygulamalarına geçilmesinin önündeki en büyük engel ortadan kalkmış oldu.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Üsküdar’da da 2-B tapu sorununun tamamına yakını çözüldü.

Üsküdar Belediyemizin sağlık, spor ve eğitim alanında yapmış olduğu projeleri de yakından takip ediyorum.

Değerli kardeşlerim; yılsonuna kadar sayıları 10’u bulacak olan kapalı spor merkezlerimizin 7’sinde yarı olimpik yüzme havuzları mevcut.

Belediyemiz fizik tedavi merkezleri, semt poliklinikleri, diş hastaneleri, obezite tedavi merkezi ve engelsiz yaşam merkezi gibi hizmetlerle Üsküdar’da yeni belediyecilik anlayışının örneklerini ortaya koymuştur.

Toplamda 100 bin öğrencinin eğitim gördüğü Üsküdar’da 2014’te ikili eğitim-öğretim öğrenci oranı yüzde 46’yken, Üsküdar Belediyemizin desteğiyle bu oran yüzde 6’ya düşürülmüştür.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı da son 4 yılda yapılmış olan 33 yeni parkla 2 katına çıkmıştır.

Bu yıl içerisinde hizmete girecek Üsküdar Bilim Merkezi, planetaryum ve gözlem kulesiyle İstanbul’un ilk, Türkiye’nin en prestijli bilim merkezi olacaktır.

Üsküdar sosyal belediyecilik alanında da farkını, Tebessüm Kahvesi, Nevmekan, İkinci Bahar Kahvesi ve Destek Kart gibi projelerle ortaya koymuştur.

Sadece son 4 yılda Vakıflar Bölge Müdürlüğü, hayırsever vatandaşlarımız ve Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle Üsküdar’da 59 cami yeniden yapılmıştır.

Üsküdar Belediyemizin 500 yolcu kapasiteli Valide Sultan Gemisi adeta yüzen bir kültür merkezi, nikah sarayı, sosyal tesis olarak kullanılabilecek şekilde hizmete sunulmuştur.

Üsküdar Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası ile kamu hizmetleri adeta tek çatı altında toplanmıştır.

Kardeşlerim; rahmetli Neşet Ertaş, aşkınan çalışan yorulmaz diyor. Gerçekten de aşkla çalışıldığı zaman imkanlar ne olursa olsun, mazeret değil, sadece hizmet üretilir. Bugünkü Türkiye’yle dünkü Türkiye karşılaştırıldığında bu söz daha bir anlamlı hale gelecektir.

Bırakınız bölgesini, kendi ülkesinin sınırları içinde dahi kontrol sağlamakta zorlanan bir Türkiye’den, sınır ötesi operasyonlarındaki başarılarıyla dünyaya parmak ısırtan bir Türkiye’ye geldik.

Kardeşlerim; Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Bu duygularla bir kez daha her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yoruldunuz, bir ayağa kaldıralım sizi.

Kardeşlerim; öyle bir seslenelim ki tüm adalar duysun, hazır mıyız? Sesiniz gür mü?

Tek millet? Tek bayrak? Tek vatan? Tek devlet? Bütün bunları sağlayabilmek için bir olacağız? İri olacağız? Diri olacağız? Kardeş olacağız? Hep birlikte Türkiye olacağız.

Kongremiz hayırlı olsun.

Bugüne kadar görev yapmış kardeşlerime teşekkür ediyorum. Görevi devralacak olan kardeşlerime başarılar diliyorum.

Allah yar, yardımcımız olsun inşallah. Hepinizi Allah’a emanet ediyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kalın sağlıcakla.

 Ak parti Üsküdar olağan kongre 

Bu haber 596 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER