KOSGEB teşvikleri hakkında bilgi...

KOSGEB teşvikleri hakkında bilgi...

Tarih 02 Nisan 2018, 12:14 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy’lü Genç İşadamımız Anlam Patent Ofisi Kurucu Ortağı Özgür GÜRSOY “Marka ve Patent hakları ile yararlanılabilecek KOSGEB teşviklerini” açıkladı.

Çengelköy’lü Genç İşadamımız Anlam Patent Ofisi Kurucu Ortağı Özgür GÜRSOY “Marka ve Patent hakları ile yararlanılabilecek KOSGEB teşviklerini” açıkladı.


Fikri ve Sınai Haklar alanında Türk Patent ve Marka Kurumu’nun yetkili patent ofisi olarak hizmet gösteren Anlam Patent Ofisi’nin kurucu ortağı Çengelköy’lü (Cemal GÜRSOY Öğretmenin torunu) Özgür GÜRSOY   “şahısların ve işletmelerin; markalarını, endüstriyel tasarımlarını ve buluşlarını koruma altına alabilmeleri için sağlanan teşvikleri” açıkladı.


“Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında, bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin geliştirilmesini, yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve/veya hizmet üretilmesi ve ticarileştirilmesini teminen araştırma, geliştirme, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerini desteklemek amacı ile buluşlara (patent) ve endüstriyel tasarımlara KOSGEB tarafından teşvik verilebilirken, Türkiye’de tescili yada tescil başvurusu bulunan markaların da yurtdışı ülkelerinde de tescil alabilmesi için teşvik verildiğinin” altını çizdi.


GÜRSOY, faaliyete geçirilen yada proje aşamasında olunan buluşlar için kesinlikle yetkili patent ofislerinden destek alınarak Marka ve Patent Belgesi alınabilirliği ve KOSGEB tarafından teşvik kullanımlarının sorgulanması gerektiğini önemle belirtti.


İşletmelerin hizmet gösterdikleri alanlarda markalarını da Marka Tescil Belgesi ile koruma altına almalarının gereklilik haline geldiğini belirten Özgür GÜRSOY, Yurtiçi Marka Tescil Belgesi için bir destek olmadığını fakat Marka Tescil Belgesi alındıktan sonra yine KOSGEB tarafından verilen Reklam ve Tanıtım Desteği olduğunun altını çizdi.


“Anlam Patent Ofisi olarak müvekkillerimiz tarafından sıkça sorulan bir sorunun cevabını vermek istiyorum; Marka Tescil işlemlerinde (Türkiye başvurularında) KOSGEB tarafında verilen bir destek yok; markalarını yurtdışında tescil ettirmek isteyen işletmeler ise Türkiye’de markalarını desteksiz olarak tescil ettirdikten sonra yurtdışı için yapılacak olan Marka Tescil desteklerinden yararlanabilirler. Fakat sadece Türkiye için geçerli olan Marka Tescil Belgesi sahipleri bu belgeleri ile Reklam ve Tanıtım Desteği alabilirler. Destek içeriği ise, KOBİ tanımına giren işletmeler için, firma ve ürünlerinin tanıtımında kullanacakları katalog, broşür ve CD gibi tanıtım çalışmalarını 5.000 ? 15.000 TL arasında kapsamaktadır.” dedi.

Bu haber 513 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER