Sabancı Olgunlaşma Avrupa Üçüncüsü Oldu.

Sabancı Olgunlaşma Avrupa Üçüncüsü Oldu.

Tarih 05 Ocak 2011, 16:59 YazdırBu haberi yazdır

Lizbon`da yapılan Avrupa Beceri Yarışması`nda bronz madalya alan ekibimiz başarısını okulda düzenlenen bir programla kutladı.

Üsküdar Beylerbeyi Sabancı Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü olarak bu yıl Portekiz'in Başkenti Lizbon’da yapılan 2. EuroSkills Moda Yarışmasında alınan bronz madalyayı 29 Aralık 2010 Çarşamba günü Saat:12.00’ da okulda düzenlenen bir etkinlikle kutladık. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve eşi, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Okul Müdürü Seda Büyükol, idareciler, öğretmenler, emekli öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.Program okulun tanıtımı, başarının öyküsünü ve ekibi tanıtan sunumla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ekibin başarısını kutlayarak yeni madalyalar beklediklerini ifade etti. Yıldız, daha sonra başarıda desteğini esirgemeyen tüm kurumlara ve idarecilerine Nakış Üretim-Tasarım Atölyesi ve Giyim Üretim Tasarım Atölyesinin yaptığı özel tasarım kaftan plaketleri ve çeşitli hediyeler verdi. Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu hanımefendiye de katkılarından dolayı teşekkür ederek bir hediye takdim etti.

Ayrıca Okul Müdürü Seda Büyükol Gül Mutlu’ya El Sanatları Üretim ve Tasarım Atölyesi öğretmenlerinin yaptığı El Dokuması Duvar Panosunu hediye etti.Programda Tekstil Teknolojisi/ Tekstil, Dokuma, Örme Üretim-Tasarım Atölyesi Öğretmen ve Usta Öğreticilerinin özel tasarımı olan ve yakında defile ile tanıtılacak Triko giysi kreasyonlarından oluşan kıyafetler büyük ilgi gördü. Program Üretim-Tasarım Atölyeleri’nin öğretmen ve usta öğreticilerinin yaptığı çeşitli Seramik, Nakış, El Sanatları, Giyim, Triko ürünleri ile Yağlı Boya ve Akrilik Tablolar, Çocuk Gelişimi Eğitimi ve Grafik Bölümü öğrencilerinin yaptığı çeşitli ders materyallerinden oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda, Türkiye genelinde 9-11 Kasım 2009 tarihleri arasında ilk defa düzenlenen "Türkiye Moda Yarışması"nda (Skills Türkiye) İstanbul Anadolu Bölge Yarışmasını organize eden Beylerbeyi Sabancı Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ekibi 10-12 Aralık 2009 tarihlerinde Bursa’da yapılan Ulusal Moda Yarışmasında birinci oldu. Her ekibin 1 tasarımcı ve 1 ürün geliştirici olmak üzere 2 kişinin temsil ettiği yarışmada, İrem Eraslan ve Buse Sivritepe'den oluşan Sabancı K.T.Ö. Olgunlaşma Enstitüsü ekibi Türkiye kategorisinde birinci olma başarısını elde etti ve ülkemizi Lizbon’da yapılan Euroskills Moda Yarışması’nda temsil ederek başarıya ulaştı.Buse Sivritepe ve İrem Eraslan’ı gösterdikleri üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Bu başarıların gençlerimizin Avrupa ve Dünya’da yapılan beceri yarışmalarına katılımlarını teşvik etmesini diliyoruz.
Bu haber 881 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER