Çengelköy Bekar Deresi Islah Ediliyor

Çengelköy Bekar Deresi Islah Ediliyor

Tarih 31 Aralık 2010, 11:47 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköylülere Müjde Çengelköy Bekar Deresi Islah Projesi Başladı.

Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile Çengelköy'de bulunan Bekar Deresi'ni ıslah çalışmalarına başlanıyor. Aralarında Bekar Deresi'nin de bulunduğu 7 dereyi kapsayan ıslah çalışmalarına ilişkin temel atma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ile İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Vural ve İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir'in katılımıyla Çekmeköy'de yapıldı.2011 yılı sonunda bitirilecek dere ıslah çalışmaları temel atma töreninde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kadir Topbaş, İstanbul'a hizmet etme sevdasıyla şuana kadar 36 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini ve 2011 sonunda 41 milyar TL'lik yatırım yapacaklarını belirterek, birçok temel atma iş yapmaktan törenlerini yapamadıklarını söyledi.

Bugün temeli atılan 7 derenin ıslah çalışmasının toplam 17 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 76.4 milyon TL'ye mal olacağını ifade eden Başkan Kadir Topbaş çalışmaların 2011 yılı sonunda tamamlanacağını kaydederek,''Yatırımlarımızla, Hz. Mevlana'nın dediği gibi adeta 'yağmur olup yeryüzünü suluyoruz' İstanbul devasa yatırımlarımızla artık dünyanın yıldızı oldu. Gelecekte çocuklarımız ve torunlarımız dünyada kendilerinden çok daha fazla gurur ile söz ettirecekler. Biz büyük medeniyetler kuran bir milletin evlatlarıyız. Başbakanımızın ve bizim kaderimiz eksiklikleri giderip yanlışlıkları düzeltmek ve sizlerin duasını almak. Bundan ötesi de yok zaten. Bu bizim için bambaşka bir duygu''diye konuştu. Kadir Topbaş ayrıca Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy ihalesinin 3 Şubat tarihinde yapılacağının müjdesini de verirken metro hattının 1,5 milyar dolara mal olacağını ve tamamlandığında Üsküdar ile Çekmeköy arasında saatte 70 bin yolcu taşınacağının altını çizdi.

Program sonrası Bekar Deresi'nin ıslahı ile ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 970 metre uzunluğundaki derenin ıslahının yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacağını ifade etti.
Bu haber 881 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER