
Cep Telefonları Fransa’dan Önce Üsküdar’daToplandı
Gençlerin eğitim ve mesleki başarıları ile birbirleri ile olan ilişkilerini olumsuz yönde etkileyen cep telefonları,Okul İdaresi, Öğretmenler Kurulu ve Okul Aile Birliği kararları ile okul giriş saatinde toplanıp, çıkış saatinde geri verilmeye başlandı.
Cep Telefonları Fransa’dan Önce Üsküdar’daToplandı
Gençlerin eğitim ve mesleki başarıları ile birbirleri ile olan ilişkilerini olumsuz yönde etkileyen cep telefonları,Okul İdaresi, Öğretmenler Kurulu ve Okul Aile Birliği kararları ile okul giriş saatinde toplanıp, çıkış saatinde geri verilmeye başlandı.
Üsküdar Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü cep telefonlarının öğrencilerin eğitim ve iletişim becerilerine olumsuz yönde etkilemesi sebebiyle eğitim saatleri süresince toplanmasına karar verdi. İdare tarafından sınıf girişlerine kilitli telefon dolapları yapılıp, sabah ders başlamadan önce sınıf başkanı aracılığıyla telefonlar toplanıp dolaplar kilitlenerek, anahtarlar ilgili müdür yardımcısına teslim ediliyor. Son dersin ardından yine sınıf başkanının aracılığıyla dolaplar açılarak cep telefonları teslim ediliyor. Bu çalışmanın ardından yapılan veli toplantılarında idarenin ve diğer kurulların almış olduğu bu kararı velilerin desteklediği ve olumlu dönüşler yaptıkları görülmüştür.
Okul Müdürü Mehmet Ali KAÇMAZ, “çocukların teneffüslerde birbirleriyle olan ilişkilerinin ve iletişim becerilerinin arttığını hemen gözlemlenebiliyoruz. Öğretmen arkadaşlardan da ders içindeki ilgi alakanın arttığı yönünde olumlu dönüşler alıyoruz. Bu ve benzeri uygulamaları gençleri teknoloji bağımlılığından bir nebzede olsa uzak tutup, esas uğraşlarına döndürmeyi hedeflemektedir. 5 gün sabah 8.30 ile 16.30 arası çocukları cep telefonlarından uzak tutmanın uzun vadede eğitim-öğretime olumlu etkilerini zaman içerisinde göreceğiz. Tabi bu tarz uygulamalar Fransa’da olunca gündem olabiliyor ama Türkiye’de birçok okulda uygulanıyor ve bizlerde Aralık 2017 itibariyle bu uygulamanın bir parçası olmuş durumdayız”
AK PARTİ YÖNETİCİLERİ ÜSKÜDAR DA BEŞ KOLDAN ÇALIŞMA YAPTI

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan vekili Dündar Ziya Gültekin AK parti Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu ve partililer 27 Eylül Pazar sabahı Türkiye Yüzyılı Buluşmaları
ÜSKÜDAR YENİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ONUR CİNGİL SEÇİLDİ

Yeni Parti Üsküdar İlçe Başkanı Ön Seçimi, 26 Eylül 2026 Cumartesi 10.00 - 18.00 saatleri arasında Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
CİDE SOĞUKSU DERNEĞİ'NDE YENİ BİR DÖNEM, YENİ BİR HEYECAN

Cide Soğuksu Derneği 15. Olağan Kongresi, birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir katılım ve samimi bir dayanışma ruhuyla gerçekleşti.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin Göreve Başladı

Üsküdar Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekili seçiminde Cumhur İttifakı adayı AK Partili Dündar Ziya Gültekin, kullanılan 42 oyun 23’ünü alarak Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.
İPAR ET ÜSKÜDAR'DA SADECE BİR TANE VAR

Konuyu açıklığa kavuşturmak isteriz: İpar Et’in merkez ve Çengelköy’deki tek şubesi Çengelköy’dedir. Ayrıca Kartal, Maltepe ve Sancaktepe’de olmak üzere üç şubemiz daha bulunmaktadır.
BOĞAZ TRAFİĞİ BEYKOZ METROSU İLE RAHATLAYACAK

Ümraniye’den başlayarak Kavacık üzerinden Beykoz’a ulaşacak metro hattının 17,49 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor
Türkiye’nin güvenliği ve Türk milletinin iradesi, başkalarının kırmızı çizgileriyle belirlenemez.

TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI İsrail konusunda yaptığı basın açıklaması gazetemizle de paylaşıldı. Biz de okurlarımızla paylaşıyoruz
Çengelköyspor Yeni Yönetimiyle Yeni Sezona Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Çengelköyspor, 2026-2027 sezonu öncesinde yeni yönetimi, teknik kadrosu, futbolcuları ve kulüp camiasını bir araya getiren sezon açılışını gerçekleştirdi.
YENİ PARTİ ÜSKÜDAR KURULDU İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ OLDU

Yeni Parti nin kurulması sonrası il ve ilçe yönetimleri belli olmaya başladı. İstanbul da belli olan yönetimlerin bir tanesi de Üsküdar oldu.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.




