Spor söyleşilerinde Hami Mandralı mahallemizdeydi

Spor söyleşilerinde Hami Mandralı mahallemizdeydi

Tarih 22 Aralık 2017, 12:59 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği Spor Söyleşileri 21.Aralık programı Bahçelievler mahallesine geçici olarak gelen Bülent Akarcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Spor söyleşilerinde Hami Mandralı mahallemizdeydi

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği Spor Söyleşileri 21.Aralık programı Bahçelievler mahallesine geçici olarak gelen Bülent Akarcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti.


Program Meclis 1.Başkan vekili Esat Kalayın moderatörlüğünde yapıldı konuklar milli futbolcu ve teknik direktör Hami Mandıralı ve Trabzonspor un bir dönem 2.başkanlığını yapan Muammer Saka idi.

Okul öğrencilerinin ve başta Müdür Bilal Çolak olmak üzere kimi öğretmenler de dinleyicilerin arasında idi.


Konuşmacılara ilk soru milli takımın başında yabancı bir hoca olmasına ne diyorsunuz ?    

Muammer Saka Futbol gündeminde yer alan en önemli konu bu aslında Profesyonel liglerde ve Bal da oynayan yabancı oyunculara ve hocalara 1 Milyar dolar civarında bir para ödeniyor nasıl bir israf olduğunu görüyoruz. Kaliteli yabancı oyuncu katkıda bulunur ama bu konu çok abartıldı. Hoca konusunda da müsriflik var.Yerli insanların kendilerini yetiştirerek bu işleri üstleneceğini düşünüyorum.

Hami Mandıralı ya yöneltilen soru ise kariyerinizdeki başarılar ve yerli hoca konusunda neler düşünüyorsunuz ?

Aslında Milli takımın başarılı dönemlerinde ve Avrupa kupasını alan takımın başarıları yerli hocaların eseridir.klas oyunculara tamam ama Haci Şota gibi oyunculara evet ama bu kadar çoğuna hayır. Futbolcu olmak başka insan olabilmek başka hep temiz kaldım, işime odaklandım o yüzden başarılı oldum. Sizlere de önerim budur. Diğer takımların Avrupa maçlarında hep yerli takımlarımız destekliyor içten başarılarını diliyorum.


İkinci soru eğitim ve spor arasında yöneticilerin eğitime bakış açısı nedir ?


Muammer Saka Sadece yöneticilerde değil yorumcu taraftar her yönde sıkıntı var eski kibarlık iletişim ortadan kalktı. 30-40 sene önce tüm taraftarlar karışık oturur maç seyredebilirdik. Farklı takımların taraftarları birbirlerine anlayışlı olmalılar ,yöneticilere çok iş düşüyor iyi örnek olmalılar. T.V. programları tahrik edici olabiliyor. Bakanlar bir araya geliyor sahalarda ki olayları nasıl önleriz diye çalışmalar yapıyorlar bence sorun güvenlik değil insan da .



Hami 18 kişilik takım kadrolarında 13 yabancı oyuncu hatta ilk 11 de tamamının yabancı olduğunu bile gördük. Yerli oyuncularımız kaliteli ama profesyonelce çalışmıyor işlerini ciddiye almıyorlar. Aslolan kulüplerdir kulüp oyuncuya kimlik verir. Bu ligde 18 takım var bir tanesi birinci olacak bunu herkes anlamalı.

Federasyonda görevli olsanız yabancı oyuncu sınırlandırmanız ne olurdu sorusuna verilen cevaplar. Pek çok oyuncunun uzun süreli sözleşmeleri var ama 2019 dan sonra sınırlamalar geleceğini söyleyebiliriz. 2010-2011 sezon şampiyonluğu ve bu sene kim şampiyon olur gibi sorular öğrencilerden geldi.

Futbol federasyon yönetiminde neden fiili oynayan futbolcu yok sorusuna Hami şu cevabı verdi. Fiili oynayan futbolcu yok ama 5 eski futbolcu var. Dedi.


Futbol kulüplerinin yönetimlerinde neden eski futbolcular ağırlıklı olarak yoklar konusunda ise görüşler dile getirildi. Altyapılardan neden yeterince oyuncu gelmiyor konusu enine boyuna tartışıldı.



Oldukça aktif geçen söyleşi katılanlar tarafında ilgiyle izlendi.

Bu haber 616 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER