
DSP Üsküdar ilçe Başkanı Naim Er “Üsküdar’ı Üsküdarlılar yönetecek”
9 Aralık cumartesi günü Dsp Üsküdar ilçe başkanı Naim er ve yönetici arkadaşları kahvaltılı bir bir toplantı düzenledi ve ardından şu açıklamalarda bulundu.
DSP Üsküdar ilçe Başkanı Naim Er “Üsküdar’ı Üsküdarlılar yönetecek”
9 Aralık cumartesi günü DSP Üsküdar ilçe başkanı Naim er ve yönetici arkadaşları kahvaltılı bir bir toplantı düzenledi. Toplantıya DSP İl kadın Kolları Başkanı Kezban Uzuntepe de katıldı. Nami er ardından şu açıklamalarda bulundu.
Saygı değer basın Mensubu ve partili arkadaşlar.
2017’inin on ayında Üsküdar gündemini değerlendirme toplantısına hoş geldiniz.
Öncelikle Trump’ın küdüs kararı, Ortadoğu projesinde siyonizmin planıdır. Suriye ve Türkiye’yi aşamayan Amerika bu kararıyla baltayı taşa vurmuştur. Reddiyoruzve kınıyoruz.
Üsküdar bir dünya şehri olan İstanbul’un en önemli merkezlerden biridir. Coğrafi ve starejik konumu olmak üzere tarihi, kültürel,sosyal ve ekonomik bakımdan müstesna bir ilçedir.
Sizi rakamlarla fazla meşgul etmeyelim.
Üsküdar’da resmi ve özel olmak üzere bir çok okul ve üniversite vardır.
Ayrıca Ülkemizin en büyük kapsamlı hastaneleri bulunmaktadır.
Belediyemizin 2018 yılı için 550.000.000.tl. öngörmüştür. Mali tablo yayınlanmıştır.. Bizler baştan dediğimiz gibi sizleri rakamlarla boğmak yerine yerelde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler ve çözüm önerilerimizi sunacağız.
Üsküdar Nakkaştepe 15 temmuza kadar askeri alandı. 15 temmuzdan sonra Üsküdar belediyesi kiraladı ve burada sosyal tesis yapacak ve ranta açacaktır. Buradaki yeşil alanı çıkar uğruna yok etmeyi aklının ucundan geçirenleri kınıyoruz.
Validebağ korusu içinde binaların restore edileceği gerekçesi ile yıkılmış olup aslına uygun olmayan binalar yapılmıştır. Bu binaların mezbelelikten kurtulmasını olumlu bulmakla birlikte tiçari amaçla kullanılmasını onaylamıyoruz. Buralara sondaj çalışmasını hoş karşılamıyoruz. Buralar babanızın çiftliği değildir, her istediğinizi yapamazsınız. Validebağ korusunu rahat bırakınız.
Üsküdar’da yeni yapılmış olan nikah sarayı önü ve ünalanda yıllardır bitirilmeyen gözlem evi önleri yap boz tahtasına dönmüş olup buraları neden yaptınız? Ne amaçla kullanacaktınız? Yapım ve yıkım bedeli kaç tl’dir? Kaynakların yok edilmesinin sorumlusu kimdir? Bu kadar israf nedendir?
Acıbadem’deki tibaş tarafından yeşil alan olarak bedelsiz olarak terk edilen alana niçin bir vakıfa peşkeş çekilmektedir.
Üsküdar’da dönüşüm sözüyle yola cıktılar 6 katlı imar sözü vererek Kandilli, Kuleli, Küçüksu, Çengelköy, Güzeltepe, Bahcelievler, Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk, Kirazlıtepe, Küplüce, Beylerbeyi, Burhaniye, Ferah, Kısıklı, Kuzguncuk ve İcadiye mahalleleri planlanmıştı. Bu mahallelere söz verilen kat artışı geri alınarak 5 kata düşürülerek halkımız kandırılmış ve mağdur edilmiştir.
Üstelik
Mülkiyet hakkı anayasal haktır. Hiçbir güç gasp edemez. Ama maalesef yukarıda saydığım mahalleleri toki ve belediye aracılığıyla boğaz manzaralı yerleri komik rakamlarla gasp ediyorlar. Mülkünü satmak istemeyene kamulaştırırız tehdidi ile gasp ediyorlar.
Ülke ekonomisinin durumu ortada belediyemize alınan teknenin bedeli 5.000.000. tl’ye bitecek denmesine rağmen 15.000.000 ve daha fazlasına bitmiştir. Valide sultan gemisini almaktaki amacınız nedir?
Belediyemizin borcu yoktur diyorsunuz madem borç yok niçin camilerimizi sattınız ve daha kaç tane camiyi borcunuza karşılık satmayı planlıyorsunuz?
Üsküdar’ın birçok mahallelerinde sel baskınları önlenemedi oysa sel baskınları için milyonlar harcandı. Neden hala sel baskınları en ufak yağmurda olmaya devam ediyor.
Gemi alacağınıza borçlarınızı ödeseydiniz camilerimizi satmasaydınız. Alt yapıya önem verseydiniz.
Deprem ülkemizin bir gerçeği Üsküdar olarak depreme hazırlık ne durumdadır? Toplanma yerleri nerede ve depremle ilgili bir komisyon var mıdır?
Uyuşturucu lanet olan uyuşturucu ile mücadele için belediyemiz ne yapmıştır?
Şimdide sizlere Demokratik Sol Parti Üsküdar olarak ne yapabiliriz.
Biz her zaman inançlara saygılı laikliği savunduk . Yerel yönetimleri temiz siyaset yaparak halka açacağız sloganımız gibi halk ve hak için yapacağız.
Üsküdar’ı Üsküdar’lılar yönetecek . Önceliğimiz eğitim, kültür,işsizlik üzerine projeler üreteceğiz. Esnafımıza zorluk değil kolaylık göstereceğiz. Üsküdar’ı tepeden değil halk tarafından yönetilecektir ve bu belediyecilik anlayışı değişecek sadece Üsküdar’a değil tüm Türkiye’ye örnek olacak projeler sunacağız.
Her Üsküdar’lı evine hüzünlü değil güvenli ve huzurlu olmasını sağlayacağız.
Deprem ve uyuşturucu ile ilgili komisyonlar kuracağız. Deprem gerçeğini halkımıza anlatarak birlikte çözümler bulacağız. Uyuşturucu konusunda komşuluk ve mahalle kültürünü geliştirerek bu illeti hep birlikte yok edeceğiz.
Değerli dostlarım
Üsküdar İlçesinde yerel yönetimle ilgili olumsuzlukla karşı karşıya kalabilirsiniz. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun bize bildirebilirsiniz. Sizlerin sözcüsü ve savunucusu olacağız.
Bize ulaşacağınız iletişim numaralarımız.
Başkan Naim Er 05433636060 İlçe sekreteri 0554346606
Email:[email protected].
Saygılarımla.
SANATÇI EMİR CAN İĞREK, ÜSKÜDAR TEBESSÜM KAHVESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Emir Can İğrek, Üsküdar Belediyesi tarafından işletilen Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down Sendromlu gençlerle bir araya geldi.
BOĞAZİÇİ CEMEVİNDE ABDAL MUSA CEMİ YAPILDI

21 aralık Pazar günü mahallelerimizde bulunan canlar Abdal Musa cemi için bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI GERÇEKLERİ BİLMEYE HAKKINIZ VAR

CHP ÜSKÜDAR İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve Üsküdar ilçe yöneticileri Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları hakkında iddianamede kanıt yerine ne var adlı basın açıklamasını 22.Aralık öğlen saat 12.00 de Üsküdar İskele meydanında basın ve halka okudu.
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Geçen yıl A Takım düzeyinde 2.Amatör ligde rekor puan ve namağlup şampiyon olan Küçüksu Rasathane Spor, bu sezon 1.Amatör ligde de şampiyonluk hesapları yapıyor.
BURHAN MAKIROĞLU MİSİAD ÜSKÜDAR ŞUBE BAŞKANI OLDU

Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, Üsküdar MİSİAD Şubesi’ni ziyaret etti.
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU HIZLA YAPILIYOR

İstanbul sismik risklerin azaltılması ve acil durum hazırlık projelerinden bir tanesi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yapımı mahalle muhtarımız Hilmi Somuncu’nun da gayretleri ile hızla sürüyor.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE SAR İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Geçen ay Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan sitelere gazete dağıtımı yaparken Yeşilyamaç Sitesi dükkanlar sırasında SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği
ÜSKÜDAR BELEDİYESi’NİN EMEKLİLERE PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ YENİDEN BAŞLIYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelmesiyle hayata geçirilen “Emeklilere Pazar Alışverişi Desteği” uygulaması bu yıl da devam ediyor.
Emeklilerin toplam yüzde 70'i 18 bin liranın altında bir gelirle yaşiyor

Maaş tablosunda büyük uçurum: Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor. aylik baglama oranlari cok dustu sonuc bu
MEDİVİA SAĞLIK GRUBU MUHTARLARLA BULUŞTU

Yıllardır muhtarlar gününde muhtarları ağırlayan MEDİVİA sağlık grubu ekim ayında Üsküdar’ın muhtarlarını ağırladı.




