Kemahlılar İstişare Toplantısında Biraraya geldi.

Kemahlılar İstişare Toplantısında Biraraya geldi.

Tarih 20 Aralık 2010, 13:58 YazdırBu haberi yazdır

Dernek merkezi Çengelköy'de bulunan kemahlılar derneğinde 18.Aralık akşamı istişare toplantısı yapıldı.

Kemahlılar Sosyal kültür ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği Kemahlıların Birliktelik ve Beraberliğinin hedeflendiği ve sorunların çözümüne yönelik stratejiler ve bölgenin sorunlarına yönelik konuların işlenmesinin hedeflendiği İstişare Toplantısı Erzincan Valisi Abdülkadir Demir'in katılımıyla gerçekleştirildi. Kemahlıların ve komşu ilçelerimizden köylülerimizin büyük ilgi gösterdiği istişare toplantısına; Erzincan Valisi Abdülkadir Demir’in yanı sıra, Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal , Erzincan İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Cantekin, EKEV Başkanı Sadık Ağca, Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Turan Akkaya , ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin , Başkan Vekili Mehmet Koçyiğit , Başkan Yardımcısı Mustafa Kaçmaz ve İhsan Payalan, KEFTUD Başkanı İbrahim Güner , Refahiye Dernek Başkanı Yavuz Canikli , Kemahspor Başkanı Hüseyin Çakmaktaş , Kemah Turnuvası Başkanı Feti Bülbül , Kemah Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Halil Gültaş , Özel İdare Müdürü Uğur Sevim , Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Turhan Yakut , Köy Dernek Başkanları ve Kemahlılar katıldı.

İstişare Toplantısının açılış konuşmasını yapan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şerafettin Ulutürk, toplantının amacının Kemah ve köylerde yapılan çalışmaları ve sorunları masaya yatırarak çözüm yollarını aramak olduğunu söyledi. Dernek çalışmaları hakkında katılımcılara çeşitli bilgilerde veren Başkan Ulutürk “Biz bu onurlu göreve seçildiğimiz gün dedik ki, bizler gönülleri kazanmaya geldik.Bu inançla köy dernek başkanları ve hemşerilerimizin destekleri ile el ele vererek Kemah için her şeyin en güzelini yapacağız. Kemah için yapılan her çalışmada dernek olarak her zaman katkıda bulunacağız dedi.Dernek Başkanı, Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın çok güzel projeleri var. Bu projeleri günü geldiğinde açıklayacağız. Çok yakın bir zamanda Kemah Kaymakamımız, Kemah İlçe Tarım Müdürümüz'ünde katılacağı TRT-3 ve TRT GAP Tv'den ortak canlı yayınla ilçemizin tarım politikalarına yönelik bir canlı yayın programı tertip ediyoruz. Bunun yanı sıra Kültür Bakanlığımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir projemiz var. Bu projeye göre 73 köyümüze 73 çocuk götürüyoruz. Bu çocuklarımıza vereceğimiz Fotograf Makinaları ile kendi köylerinde resim çekmelerini sağlayarak bu resimleri Mimar Sinan Üniverstesinden oluşturacağımız bir juri heyeti ile değerlendirecek ve en güzel resimi bulma yarışması tertip edeceğiz dedi. Ulutürk, Sayın Valimizin bu etkinliğimize katılmasını TRT-3 Televizyonundan duyurusunu yaptıklarını ve Sayın Valimizin katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Turnuva hakkında da konuşan Başkanımız, bu sezon Turnuvamızın açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kara’nın katkılarıyla Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonunda Kemahlılara yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Erzincan İl Genel Meclis Üyesi ve Erzincan Kemahlılar Derneği Başkanı Mahmut Cantekin de konuşmasında, Derneklerin, birlik beraberlik adına önemli bir misyon üstlendiğini vurgu yaparak, Erzincan Kemahlılar Derneğinin faaliyetleri ve İl genel Meclisinin köylere yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal da yaptığı konuşmada, belediye olarak ilçede yaptıkları çalışmalara değinerek, ilçenin su ve kanalizasyon sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Başkan Şanal , “Kemah’ta tarihi yerlerin tekrar gün yüzüne çıkması için restorasyon çalışmalarını başlattık. Ayrıca ilçe meydanının çevre düzenlemesini yaparak, dar sokaklarda ve yollarda genişletme çalışmaları yaptık. İlçemize kültür merkezi kazandırmak için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Kemah’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınması için durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Desteklerini bizlerden esirgemeyen Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Valimiz Sayın Abdülkadir Demir ’e tüm Kemahlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek de, sinevizyon gösterisi eşliğinde yaptığı konuşmasında, Kemah ve köylerde yapılan çalışmaları anlattı. Meslek yüksek okulunun açılması ile ilçenin canlılık kazandığını belirten Kaymakam “Kemah Yüksek Okulunun açılması ile birlikte ilçeye sosyal tesisler, futbol sahaları ve kültür merkezi yapıldı. Kemah’ın en önemli tarihi eseri olan 4 bin yıllık Kemah Kalesi’nin restorasyon çalışmaları başlatıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından Kemah Kalesi’nin altında bir sarayın olduğu bilgisi verildi. Bununla ilgili kazı çalışmaları da yapılacak ve bu sarayın ortaya çıkarılması ile ilçede turizm patlaması yaşanacak” dedi.Kemah’ta, eğitimden kültüre, spordan sosyal alanlara am Gökmen Çiçek , “Kemah artık bir turizm şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu yıl Kemaliye ilçemizle birlikte ortak organizasyonla Turizm şirketleri ile anlaşma yaparak çok sayıda turistin ilçemize gelmesini sağladık. Önümüzde ki yıllarda bunun çok daha artacağına inanıyoruz” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal da konuşmasında, Erzincan’da her alanda büyük gelişmeler olduğunu ve Erzincan’ın Doğunun Parlayan Yıldızı haline geldiğini söyledi.Genel Müdür Birdal , “Erzincanlılar olarak birlik beraberlik içerisinde daha da güzel günleri hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Erzincan’da yapılan her hizmette Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın büyük emeği ve destekleri olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Erzincan Valisi Abdülkadir Demir , “Erzincan’da yapılan her çalışmada Sayın Bakanımızın büyük emekleri var, yapılan her çalışmayı adım adım takip ediyor. Tüm Erzincanlılar adına kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.Vali Demir İstanbul’da yaşayan Erzincanlıların gönüllerinin hep memleketlerinde olduğunu bu nedenle Erzincan’da yapılan çalışmaları gurbette yaşayan Erzincanlılara sunmanın görevleri olduğunu söyledi.Kemah’ın kısa zamanda göl manzaralı bir şehir haline geleceğini belirten Vali Demir, “Kemah’ta kurulacak olan iki baraj Türkiye’nin birçok yerine elektrik verecek” dedi.Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, “Yatırım için Erzincan’a gelen herkese her türlü desteği veriyoruz. İlimiz yatırım için bir cazibe merkezi haline geldi. Yatırım yapacak işadamlarının bir kez daha düşünüp Erzincan’a yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Abdülkadir Demir, Genel Müdür Orhan Birdal Kaymakam Gökmen Çiçek,Başkan Hüsamettin Şanal'a yaptıkları katkılardan dolayı birer teşekkür plaketi verildi.
Bu haber 1103 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER