Boğaziçinde Muharrem aşuresi
Matem orucu olarak bilinen muharrem oruçlarından sonra pişirilen aşure lokması 8.Ekim günü Boğaziçi Alevi Kültür Derneğinde dağıtıldı.
Boğaziçinde Muharrem aşuresi
Matem orucu olarak bilinen muharrem oruçlarından sonra pişirilen aşure lokması 8.Ekim günü Boğaziçi Alevi Kültür Derneğinde dağıtıldı.
Aşure Lokmasında deyişleri duaları İmdat Çelebi Dede okudu ve seslendirdi, belediye Başkanı Hilmi Türkmen de aynı zamanda hafız olduğunu hatırlatarak Kuran’dan bir sure okudu.
Aşure Lokmasına CHP 1.Bölge milletvekili Ali Özcan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ve Üsküdar Belediye meclisi üyeleri katıldılar. Ayrıca dernek üyeleri aileleri mahalleden komşularda aşureye katıldılar.
Aşure Lokmasına CHP 1.Bölge milletvekili Ali Özcan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ve Üsküdar Belediye meclisi üyeleri katıldılar. Ayrıca dernek üyeleri aileleri mahalleden komşularda aşureye katıldılar.
CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan “Bir acıdan matemden sonra tutulan oruçlar sonrası aşuremiz ağzımıza bal olsun. “dedi.
Bölge Milletvekili Ali Özcan “Cemevleri ibadet yeri olarak yasalara geçmelidir. Önce insan duygusunu yaşatmak için daha pek çok cemevlerine ihtiyaç var”dedi.
Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen “İnsanların değişik yaşam şekilleri olabilir buna saygılı olmalıyız, hepimizin Allahı bir birliğimizi diri tutmalıyız. Üsküdar tahammül hoşgörü sevgi şehridir. Bu ülkenin tüm insanları kardeşçe aşurelerini yiyorlar. Aşurede her biri ayrı bit tadı olanlar muazzam bir kıvam oluşturuyor. Allah tuttuğunuz oruçları ve arşenizi kabul etsin.” dedi.
Sefer dede aşurenin pek çok gıdanın bir araya gelmesi ile oluştuğunu hep beraber birleşip böyle lezzetli bir birliktelik oluşturduğunu hatırlattı, insanların da böyle birlik beraberlik içinde olması gerektiğini hatırlattı.
ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ YENİLENDİ VE ŞENLİKLERLE AÇILDI

Başkan Sinem Dedetaş: Çocuk Köyü’ndeki, 1200 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanları ve yaklaşık 11 bin metrekarelik yeşil alanda iyileştirmeler yaptık.
ATA 2 ZÜBEYDE HANIM DURAĞININ YERİ DEĞİŞMELİ

Ata 2 site yönetimi ve mahalle muhtarımız Zekiye Hoca nın gündeme getirmesine rağmen ATA 2 Zübeyde Hanım durağı yıllar içinde ATA 2 den uzaklaştıkça uzaklaştı
KIZKULESİ ART GALLERY ÜSKÜDAR DA AÇILDI

Üsküdar merkezde Hakimiyeti Milliye Caddesinde bulunan Kançal iş merkezinin birinci katında 10 Ocak günü Kızkulesi Art Galeri açıldı.
Kamuda Dijital Tebligat dönemi Her vatandaşa zorunlu adres geliyor

Bu öneri yasalaştığında zarflara evlere ve muhtarlıklara gelen tebligatlar tarihe karışacak, her tebligat e posta ile ve mesajla gelecek. Çok geç kalmış bir yasa bu umarız hızla gerçekleşir.
GERÇEK EMEKLİ SAYISI 12.239.971 KİŞİ

Özgür Erdursun, 17 milyon olarak ifade edilen emekli sayısının aslında gerçeği yansıtmadığını belirterek gerçek rakamları açıkladı.
TURAN DEVLETİ TEŞKİLATLARI GENEL MERKEZİ nden Nusaybin’de yaşanan bayrak indirme olayına kınama mesajı yayınlandı.

TURAN Devleti İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Torun da gazetemize Bayrak indirme olayına karşı tepkisiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını açıklayarak genel merkezin bildirisini paylaştı.
ADALETLİ EMEKLİ MAAŞI İÇİN İNTİBAK GEREKLİ

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge, emeklilerin taleplerinin dikkate alınması gerektiğini içeren ve bu talepleri sıraladığı bir basın açıklamasını 15 Ocak günü yaptı.
AK PARTİ ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BASINLA BULUŞTU

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçenin tarihi mekanlarından Valide Sultan Kasrı'nda yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.
CHP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI BERK TÜTÜNCÜ BASINLA BULUŞTU

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü ve yönetim kurulu arkadaşları ile Belediye Meclisinden üyeler 10 Ocak günü Kandilli Nevmekan da çalışan gazeteciler gününü kutlamak için gazetecilerle buluştu.
MEDİVİA HASTANE YÖNETİMİ GAZETECİLERİ AĞIRLADI

10. Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen Program’da basın mensupları Çengelköy ve çevresinde bulunan tek özel hastane olan MEDİVİA yönetimi ile bir araya geldi.





