
2002 RUHUNU ÜSKÜDAR’A GERİ KAZANDIRACAĞIM


AK Parti kongre sürecine adım adım ilerlerken, adaylar ortaya çıkmaya başladı. Üsküdar’da AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’na son dönem İlçe Başkan Yardımcılığını ve İlçe Sekreterliğini yürüten Av. Mücahit Kibar talip oldu.
2002 RUHUNU ÜSKÜDAR’A GERİ KAZANDIRACAĞIM
AK Parti kongre sürecine adım adım ilerlerken, adaylar ortaya çıkmaya başladı. Üsküdar’da AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’na son dönem İlçe Başkan Yardımcılığını ve İlçe Sekreterliğini yürüten Av. Mücahit Kibar talip oldu. Gazetemiz olarak genç başkan adayı ile bir röportaj gerçekleştirdik.
Mücahit Kibar’ı tanıyabilir miyiz?
1987 Aydın doğumluyum. İlk ve ortaöğretimimi Aydın’da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanmamla İstanbul serüvenim başladı. 2010 yılında mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladım. Siyasete de aynı dönemde Üsküdar Gençlik Kolları Mahalle yönetiminde başladım.
Tabandan gelen birisiniz demek?
Tabii ki, mahalle teşkilatı ile başladım, 2 dönem Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Bu süreçte Teşkilattan Sorumlu İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevimi yaptım. Avukat olmam dolayısıyla Sandık Başkanları Eğitimleri alıp İlçe Seçim Kurulu Üyeliği yaptım. Daha sonra 2014 Kasım ayında yapılan Olağan Kongre’de İlçe Sekreteri ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirildim. Aynı zamanda İlçe Başkanlığı’nın avukatlığını ve 1. Seçim Kurulu temsilciliğini üstlendim.
CUMHURBAŞKANIMIZ BEKLEDİĞİM İŞARETİ VERDİ
Adaylık süreciniz nasıl gelişti? Aday olma fikriniz nasıl ortaya çıktı?
AK Parti hareketine katıldığım andan itibaren bu ülkenin yönetiminde olmayı, ülkeme elimden geldiğince katma değer sağlamayı düşündüm. Açıkçası yaşım genç olduğu için bu dönem aday olmayı düşünmüyordum. Bir dönem daha ilçe yönetiminde yer alıp tecrübe kazanmak istiyordum. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız, metal yorgunluğundan bahsedip de gençlerin önünün açılması gerektiğini ısrarla söyleyince “Tamam” dedim, “Beklediğim işaret geldi”. Bu olaylar neticesinde gerek akil insanlarla gerek İl Başkanlığı ile gerekse Genel Merkezle yaptığım olumlu istişareler neticesinde adaylık sürecimi başlattım.
KÜSKÜNLER VE GENÇLER GERİ GELECEK
Başkanlık iddianızın dayanağı nedir? Genel Merkez sizi neden aday göstersin? Üsküdar’da yapmayı planladığınız faaliyetler nelerdir?
Ben yaklaşık 7 yıldır teşkilatın içerisindeyim ve teşkilatın her kademesinde yer aldım, tabii ki yapılan faydalı işleri gördüm ve aynılarını yapmaya devam edeceğim ancak değişim olarak yapacağım faaliyetleri sıralamam gerekir ise;
* Öncelikle partimizin kuruluşundan bu yana bu partiye gönül vermiş ve ilçemize hizmet etmiş büyük küçük herkesi kucaklamayı ve tüm gönüldaşlarımızla beraber Üsküdar’ı 2002 ruhuna geri döndürmeyi hedefliyorum. Bunun için öncelikle Üsküdar’daki küskünler dediğimiz gruplar ile iletişime geçeceğim, daha sonra gençlik kollarımızda parlayan ve hizmete aç kardeşlerimi tespit edip onların siyasi ve siyaset ahlakı eğitimlerini tamamlamaları için girişimlerde bulunacağım. Bu konuda Gençlik Kolları’ndan gelmem beni daha da heyecanlandırıyor.
İSTİŞARE KURULU OLUŞTURACAĞIM
* Üsküdar’ın yönetiminde hata paylarını minimize etmek için istişare heyeti oluşturacağım yani geçmiş tüm ilçe başkanlarımı, belediye başkanlarımı, siyasi görüşüne inandığım akil insanları toplayıp bir danışma(istişare) kurulu oluşturacağım. Bu kurul ile yapacağımız tüm faaliyetleri enine boyuna tartışıp hızlıca sonuca gitmeyi hedefliyorum. Tabii ki bu kurulu ilçe yönetiminin ve İlçe İcra Kurulu’nun üstünde bir kurum olmayıp bir yerde denetim mekanizması görevini üstlenecekler.
BASINIMIZ ARACILIĞI İLE HALKIN SESİNE KULAK VERECEĞİZ
* Üsküdar’da yaptığımız faaliyetleri, hizmetleri tüm halkımıza duyurabilmek adına ilçe başkanlığı medyamızın yanında yerel medya mensupları ile aylık Mutad toplantılar yapıp Üsküdar kamuoyunun nabzını ölçerek faaliyetlerimize yön vereceğim. Neticede Üsküdar’ı Üsküdar halkı yönetir ve biz de halkımızın sesine kulak vereceğiz.
* Üsküdar İlçe Başkanlığımızca yapılan ancak israf olarak gördüğüm bazı uygulama ve harcamalara son vereceğim, özellikle ilçe başkanlığının kiralarını gözden geçirip gereksiz olan bölümlerini kapatacağım. Devir tasarruf devridir.
CUMHURBAŞKANIMIZIN ÜSKÜDAR’DAKİ GÖZÜ VE KULAĞI OLACAĞIZ
* İlçe Başkanlığı makam odasını 1.kata geri indirip halkımızla en kolay şekilde irtibat kuracak rahatlığa kavuşturacağım çünkü bizler sayın cumhurbaşkanımızın Üsküdar’daki gözleri ve kulaklarıyız, bizim yapacağımız yanlışlar veya enaniyetli davranışlar Allah muhafaza halkın davamıza bakışına etki eder diye çekinmiyor değilim.
* Basın mensuplarımız ile aylık yapacağımız mutad toplantılar gibi aylık olarak Üsküdar’daki il STK’ları ile aylık mutad toplantılar yapacağım ve onların da değerli görüşlerini alıp kendime mihenk edineceğim.
ELİNİ SIKMADIĞIM ÇAYINI İÇMEDİĞİM ESNAF KALMAYACAK
* İlçe Başkanı seçilmem halinde, son görev günüme kadar Üsküdar’daki tüm esnafımızın listesini yapıp hemen hemen her gün esnaf ziyaretleri yapacağım ve elini sıkmadığım, bir bardak çayını içmediğim esnaf bırakmayacağım. Eş zamanlı olarak da tüm Üsküdar halkının kapısını çalacağız ve yeniden diriliş yeniden yükseliş ruhunu hissettireceğim.
* Tüm devlet daireleri ve hizmet birimleri yöneticileri ile toplantılar yapıp halkımızın sorunlarına çözüm arayacağım, milletimize ihanet içinde olan ve/veya aleyhine davranışlarda bulunan kurum yöneticilerini gerekli olan her yere rapor edeceğim.
* Tüm milletvekillerimizi her hafta ilçemizde ağırlayıp onların da yapacağımız esnaf ziyaretlerine katılmalarını ve halkı yerinde dinlemelerini sağlayacağım.
Tabii bunlarla sınırlı kalmayacak süreç içerisinde fikir alışverişi ile çalışmalarımızı daha da artıracağız.
DURMAK YOK KOŞMAYA DEVAM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 seçimlerini Türkiye için bir dönüm noktası olarak nitelendiriyor. Aynı şekilde 2023 hedefini de. Sizin bu süreçteki düşünceleriniz ve planlarınız nelerdir?
Öncelikle 2019 yılındaki seçimlerde mevcut belediyemizi korumak ve oy oranımızı artırmak öncelikli hedefimiz olacak. Sonrasında da Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılması için çalışacağız. Tabii ki asıl hedef 2023 olacak ve bu yolda durmak yok koşmaya devam prensibi ile verilen görevleri layıkıyla ve fazlası ile yapmayı hedefliyoruz. Zaten göreceksiniz vatandaşımıza ulaştığımızda, çalışmalarımızı hakkıyla yaptığımızda, bu hedefler kolayca gerçekleşecektir. Yeter ki, çalışalım, çalışalım, çalışalım.
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ
İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”
BAŞKAN DEDETAŞ, SEVGİ GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE KAHRAMAN ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ
Üsküdar Belediyesi, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ile birlikte ‘’Sevgi Günü’’etkinliği düzenledi.
-Vergi Müfettişleri İstanbul’da “Sürdürülebilirlik” Zirvesi düzenledi
-“Sürdürülebilir Ekonomik Sistem İçin Vergilendirme Kapsayıcı ve Adil Olmalı”
KADİR ÖZTÜRK “Çengelköy'de Konut Sahibi Olmanın Cazibesi”
Türkhome Gayrimenkul’ün kurucusu ve sahibi Kadir Öztürk ile 15 Şubat günü buluştuk ve bölgemiz ve işletmesi hakkında bilgiler aldık.
EMEKLİ ÇOK ZOR DURUMDA
Milyonlarca emekliye yapılan sefalet zammı, temel ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldı.
ÜSKÜDAR’DA “GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ” PANELİ GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar’da, olası depremlere karşı alınan önlemler ve hazırlık çalışmalarının ele alındığı “Geleceği İnşa Ediyoruz” paneli gerçekleştirildi.
Üsküdar İYİ Parti Basınla Buluştu
Üsküdar İYİ Parti ilçe Başkanı Av. Sezer ENGİN ve yönetim kurulu üyeleri Üsküdar Katibim Restoranda basın mensupları ile bir araya geldi.