Av.Mücahit Kibar

Av.Mücahit Kibar "ÜSKÜDAR 5’TEN BÜYÜKTÜR"

Tarih 29 Eylül 2017, 19:54 YazdırBu haberi yazdır

AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Adayı Av. Mücahit Kibar, basın mensuplarıyla bir araya geldi. “Üsküdar toplanırsa, İslam dünyası” toplanır diyen Kibar, “Küskünlükleri bir araya getireceğiz, AK Parti milletin partisidir ve Üsküdar 5’ten büyüktür, bunu herkes bilmeli” ifadelerini kullandı.

Av. Mücahit Kibar "ÜSKÜDAR 5’TEN BÜYÜKTÜR"


AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Adayı Av. Mücahit Kibar, basın mensuplarıyla bir araya geldi. “Üsküdar toplanırsa, İslam dünyası” toplanır diyen Kibar, “Küskünlükleri bir araya getireceğiz, AK Parti milletin partisidir ve Üsküdar 5’ten büyüktür, bunu herkes bilmeli” ifadelerini kullandı.


AK Parti ülke genelinde kongre heyecanı yaşamaya başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu yıl sonuna kadar il, ilçe ve belde yönetimlerini yenilemek zorundayız. Adeta bir metal eskimesi görüyorum” demeci üzerine yönetimlerin değişeceği anlaşıldı. AK Parti Üsküdar’da da Av. Mücahit Kibar Başkan adaylığını açıkladı. Basınla bir araya gelen Av. Mücahit Kibar, Üsküdar’daki siyasi sıkıntılara ve adaylık sürecine değindi.


KÜSKÜNLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİM

Siyasete 7 yıl önce AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları’nda başladığını ve tabandan geldiğini belirten Mücahit Kibar, “Üsküdar’da siyasetin her kademesinde bulundum. Gençlik kollarından başladım, ilçe sekreterliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. Üsküdar’ın sorunlarını ve çaresini çok iyi bilen biriyim. Üsküdar’da siyaset yapmış büyüklerimiz küskün, onları bir araya getireceğim. Cumhurbaşkanımızın kurduğu sistemi, Üsküdar’da hayata geçireceğim. Düşmanı sevindirmeyeceğim. Çünkü biliyorum ki, Üsküdar bir araya gelirse, İstanbul bir araya gelir, İstanbul bir araya gelirse, Türkiye bir araya gelir, Türkiye bir araya gelirse, tüm İslam dünyası bir araya gelir” diye konuştu.


ESKİ İLÇE BAŞKANLARINDAN BİR İSTİŞARE KURULU OLUŞTURACAĞIM

Siyasi felsefesinin gönül kırmak değil, gönül almak olduğunu ifade eden Av. Mücahit Kibar, “Halit Hızır Başkanım da dahil olmak üzere, eski ilçe başkanlarımdan ve Üsküdar’ın akil insanlarından oluşan bir istişare kurulu oluşturacağım ve tüm kararları istişare üzerine alacağım. Partimizin iç tüzüğünde de zaten kararların istişare üzerine alınacağı yazılıdır. Ben bunu uygulayacağım. AK Parti’ye emek vermiş herkes ama istişare kurulunda ama yönetim kurulunda mutlaka yer alacak” dedi. Şu anda mevcut yönetimden birçok isim tarafından desteklendiğini ama ikilik çıkmaması için onları toplantıya davet etmediğini belirten Mücahit Kibar, “Gerek Üsküdar'da yaptığım istişarelerde, gerek İstanbul ve Ankara’da danıştığımız siyasi büyüklerimizle adaylık sürecim başladı ve tabii ki bu göreve layık olmak için tüm çalışmaları yapacağım” ifadelerini kullandı.


SOSYAL MEDYA SİYASETÇİSİ DEĞİLİZ İCRAAT ADAMIYIZ

Sosyal medya siyasetçiliği yüzünden vatandaşla aralarında boşluk olduğunu ve bu samimiyetsiz hareketlerin de kamuoyunda negatif etki bıraktığını söyleyen Av. Mücahit Kibar, “Benim mesleğim avukatlık. Ben Silivri’deki duruşmalara katılıyorum. Davaları yakından takip ediyorum. FETÖ davalarına da bakıyorum. Ama benim sosyal medyada bir tane fotoğrafımı göremezsiniz. Bugün bakıyorsunuz. Silivri basamaklarında dizilmiş partililer fotoğraf çektirip sosyal medyadan reklam yapıyorlar. Hz. Ali Camii’nin önünde cumaları nöbet tutup Cumhurbaşkanı ile selfie çekmek için komik durumlara düşüyorlar. Ben icraat adamıyım. Ben milletle temasta olacağım. Cumhurbaşkanımız nasıl ki hiç durmadan gecesini gündüzüne katıyor. Bizim de her mahalleye girmemiz, her eli sıkmamız gerekiyor. Ben diyorum ki, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.


15 TEMMUZ DA KİMİN NE YAPTIĞINI BİLİYORUZ

15 Temmuz gecesi, önce Kısıklı’ya daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne hareket ettiğini ifade eden Av. Mücahit Kibar, “15 Temmuz’da da samimiyetsiz hava çok vardı. Bizim kafamızın üzerinden kurşunlar geçerken, kimi arkadaşlar köprü manzarasına bakıp, ‘Mücadele verdik!’ dedi. Biz onları da biliyoruz. Ben şuna inanıyorum yarın Mücahit Kibar siyaseti bıraktığında herkesle çay içebilecek, sohbet edebilecek. Ama şu an siyaset yapan birçok kimsenin yarın siyaseti bıraktığında yüzüne bakılmayacak” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarına katılım gösterdikleri için teşekkür eden Mücahit Kibar, başkan olduktan sonra her ay düzenli toplanacağının sözünü vererek toplantıyı tamamladı.




Bu haber 948 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER