İstanbul'un can damarı, Üsküdar'ın miladı

İstanbul'un can damarı, Üsküdar'ın miladı

Tarih 15 Aralık 2010, 12:55 YazdırBu haberi yazdır

İstanbul'un her iki yakasını Boğazın altından geçecek bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi 29 Ekim 2013 de hayat bulacak.

İstanbul'un can damarı, Üsküdar'ın miladı.

İstanbul'un her iki yakasını Boğaz'ın altından geçecek bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi 29 Ekim 2013'de hayat bulacak. Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı artık daha da anlamlı ve güzel olacak. Üsküdar, yepyeni bir çehreyle geleceği karşılayacak.Üsküdar Belediyesi, bugüne kadar yapılan çalışmaları basına tanıtmak amacıyla Marmaray'ın Üsküdar girişinden itibaren bir bilgilendirme gezisi düzenledi. Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın tanıtımında gerçekleştirilen geziye çok sayıda basın mensubu katıldı.Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan deniz altındaki her biri 130 metre uzunluğunda 11 batırma tipi tünelin bağlantı noktası ile Üsküdar arasındaki 800 metre alanı kapsayan gezide basın mensuplarına tünel içinde yapılan çalışmalar, denizaltındaki 2 hatlı demiryolunu 200 metrede bir olmak üzere birbirlerine bağlayan bağlantı tünelleri ile Manş tünelinden sonra ilk kez Marmaray'da yapılan ve olası bir deprem esnasında batırma tüneller ile delme tünellerin birleştiği noktanın esnemesini sağlayan ve sismik derz denilen bağlantı sistemi tanıtıldı. Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan toplam 3.100 metre uzunluğundaki tünel sisteminin resmi açılışı 2011 yılının Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan boğazdaki tünel dünyanın en derin deniz altı tüneli (-58 m) olarak tarihe geçecek. Tünellerin birleşmesi sonrası betonlama işlemleri 2012'nin ortasına kadar yapılacak. 2012 yılının ortasından itibaren ise söz konusu hatta elektrifikasyon ve tüm hattın (Gebze-Halkalı) yenilenmesi işlemleri yapılacak.
Bu haber 894 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER