
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’YEŞİL BİNA’’ SERTİFİKASI ALMAYA HAK KAZANDI
Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası, Nikah ve Spor Salonu, ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım danışmanlığında yürütülen süreç sonunda, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Gold sertifikasını BD+C: New Construction kategorisinde almaya hak kazandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ‘’YEŞİL BİNA’’ SERTİFİKASI ALMAYA HAK KAZANDI
Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası, Nikah ve Spor Salonu, ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım danışmanlığında yürütülen süreç sonunda, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Gold sertifikasını BD+C: New Construction kategorisinde almaya hak kazandı.
ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmalığınca yürütülen çalışmalar sonucunda geri kazanımlı klima santralleriyle bina havalandırması sağlandığı ve binada toplam %25 civarında enerji ve maliyet tasarrufu olduğu gözlenmiştir. Ayrıca bina içerisinde insan sağlığına zarar vermeyecek düşük emisyonlu yapı kimyasalları kullanılmıştır ve Projenin inşaat süresince İç Mekân Hava Kalitesi Yönetim Planı uygulandığı saptanmıştır.
Su verimliliği, Malzeme ve Kaynaklar
Binada su tasarrufunu sağlamak amacıyla su verimli vitrifiye armatürleri tercih edilerek standart bir binaya göre %51 oranında su verimliliği sağlanmış ve çatılardan toplanan yağmur suyu tuvaletlerde kullanılarak şebeke suyu tüketimi %77 oranında azaltılmıştır. Peyzaj alanlarında ise su gereksinimi düşük olan bitkiler tercih edilmiştir. Atıkların geri dönüşümünü desteklemek amacıyla bina içerisinde geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılarak toplanabilmesi için atık kutuları yerleştirildi. İnşaat sırasında çıkan atıklarının en az %75’inin geri dönüşümü sağlandı.
İnşaat malzemelerinin en az %20’si bölge içerisinden karşılanarak ulaşımdan kaynaklanan karbon emisyonunun azaltılması hedefleniyor. Ve yine inşaat malzemelerinin en az %20’si geri dönüştürülmüş malzemelerden tercih edilerek hammadde kaynaklarının tahribinin azaltılması da amaçlanıyor.
Yapılan tüm bu çalışmalar ile Üsküdar Belediyesi, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Gold sertifikasını BD+C: New Construction kategorisinde almaya hak kazandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİSİ SİBEL TAN ÇETİNKAYA’YI SEÇTİ
Görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine seçilecek başkanvekili için yapılan oylamada CHP'nin adayı kazandı.
SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ, MUTLU BİREY, SAĞLIKLI TOPLUM
Hayatın ilk anı, bir bebeğin dünyaya gözlerini açtığı o ilk saniye, geleceğin de inşa edilmeye başlandığı andır.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gözaltına alındı
Operasyon, İstanbul Anadolu başsavcılığının Üsküdar Belediyesi’nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldı.
SP ÜSKÜDAR İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ÇAKMAK “ Güçlü devlet; eleştiriden korkan değil, eleştiriden ders çıkaran devlettir.”
Basın özgürlüğü, yalnızca gazetecilerin değil; toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkının ve adil bir yönetim anlayışının en temel teminatlarından biridir.
Pet Fellas Hayvanları Yeni Aileleriyle Buluşturuyor
Ücretsiz olarak hizmet veren platform, hayvan sahiplendirme sürecini daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyor.
5,5 MİLYON EMEKLİ KÖK MAAŞDA BULUŞTU
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyen kök aylık gerçeğini açıkladı
SAADET PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BİRAL AYDIN ÜSKÜDAR’DA YAPILAN TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın Ekonomik Krizin Yanında Ahlak ve Adalet Krizi Yaşanıyor dedi.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÜSKÜDARDAYDI

İyi Parti İstanbul İL Başkanı Yücel Coşkun 10 Haziran günü Üsküdar İlçe teşkilatını ziyaret etti beraber gündemi değerlendirdiler.
ŞENAY AYBÜKE YALÇIN ÜSKÜDAR’DA ANILDI

9 yıl önce katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın İYİ parti Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından anıldı lokma hayrı düzenlendi. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlikte şehit öğretmen anıldı.
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE ÇAKMAKTAN AÇIKLAMALAR

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Harita Mühendisi Hüseyin Çakmak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.




