VALİDE SULTAN GEMİSİ ÜSKÜDAR’A DEMİR ATTI

VALİDE SULTAN GEMİSİ ÜSKÜDAR’A DEMİR ATTI

Tarih 01 Ağustos 2017, 20:54 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi’nin Üsküdar’a kazandırdığı yeni sosyal projesi ‘’Üsküdar Valide Sultan Gemisi’’ nin devir teslim töreni gerçekleştirildi.

VALİDE SULTAN GEMİSİ ÜSKÜDAR’A DEMİR ATTI

Üsküdar Belediyesi’nin Üsküdar’a kazandırdığı yeni sosyal projesi ‘’Üsküdar Valide Sultan Gemisi’’ nin devir teslim töreni gerçekleştirildi.

 

Üsküdarlıların ücretsiz olarak boğaz turu yapabileceği aynı zamanda sosyal tesis olarak da kullanılacak olan gemi Tuzla Sedef Tersanesi’nde yapılan devir teslim töreninin ardından Üsküdar’a getirildi.

 

Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Kaymakam Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar 6. Dönem Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın,  TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, STK Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

‘’Çok özel ve özgün bir proje’’

 

Bu projenin çok özel ve özgün bir proje olduğunu  ifade eden Başkan Hilmi Türkmen, ‘’Bundan iki yıl önce büyüklerimizle toplantı yaptık. Mademki Üsküdar olarak biz bir deniz ilçesiyiz ve denize en uzun kıyısı olan ilçe biziz, o halde bizim bir farklılığımızın olması lazım diye düşündük. Değil Üsküdar’da İstanbul’da bir ilk olan bu proje ile vatandaşlarımız Boğazı, denizi, İstanbul’u daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bütün çalışma arkadaşlarımıza şunu ifade etmek istiyorum; Bu gemi sahilde durduğunda biz zarardayız, bu gemiyi Boğaza ne kadar çok çıkarırsak o kadar kardayız. Önemli olan daha fazla Üsküdarlıyı, İstanbulluyu Boğazla tanıştırmak’’ dedi.

 

‘’Bu gemi yüzen bir sosyal tesis niteliğinde’’

Hedefin 2018 yılında Boğazla buluşmayan Üsküdarlı kalmaması olduğunu söyleyen Türkmen, ‘’Boğaz turları rehber arkadaşlarımız eşliğinde olacak. Bizim hedefimiz 2018 yılında Boğazla buluşmayan Üsküdarlı kalmamış olması. Bu gemide verilecek bütün hizmetler ücretsiz. Biliyorsunuz bizim geleneğimizde Boğazda martılara simit atmak var. Bu gemide simit ve çay bedava. Gelen misafirlerimize taze çay ve simit ikramlarımız olacak. Bunların yanında bu gemi yüzen bir sosyal tesis niteliğinde. Gemimiz de nikah, düğün, nişan törenleri de yapılabilecek. Aynı zamanda gemimiz ilk Boğaz turuna şehit yakınlarımız ve gazilerimizle çıkacak’’ İfadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dualar okundu, kurban kesildi ve kurdele kesimi gerçekleştirildi. Ardından ‘’Üsküdar Valide Sultan Gemisi’’ Üsküdar'lılarla buluşmak üzere yola çıktı.

Bu haber 526 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER