
İMAR PROTESTOSUNDA ARAÇ KONVOYU DÜZENLENDİ


Üsküdar İmar Derneği ve mahallelerde oluşan platformlar 21 Mayıs Pazar günü yaşadıkları imar hoşnutsuzluğunu gündeme getirmek ve bir çare aramak amacıyla araçlar ile bir konvoy düzenledi.
İMAR PROTESTOSUNDA ARAÇ KONVOYU DÜZENLENDİ
Üsküdar İmar Derneği ve mahallelerde oluşan platformlar 21 Mayıs Pazar günü yaşadıkları imar hoşnutsuzluğunu gündeme getirmek ve bir çare aramak amacıyla araçlar ile bir konvoy düzenledi.
Yüzlerce araç ve yüzlerce insanın katıldığı bu sessiz protesto eylemi ile amaçları boğaz imar durumunu gündeme getirip İstanbul ve Üsküdar Belediye yetkililerinin dikkatini bu konuya çekmekti.9 mayıs günü de bu eylemi yapmışlar ve sorunlarını gündeme getirmeyi başarmışlardı.
Üsküdar İmar Derneği gazetemize yaptığı açıklamada "60 yıldır çözülmeyen imar probleminin vatandaşın isteği ve talepleri dikkate alınarak çözülmesini istiyoruz. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz.
Boğaziçi imar yasasının getirdiği kısıtlamalar yüzünden Avrupa yakasında bizim emsalimiz olan Şişlide, Kâğıthane’de komşumuz olan Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye’de 5,2 - 12,5 olan imarı biz alamıyoruz. Avrupa yakasında gökdelenler yapılmış bize ise 1000 metre arsan olursa 150 metre 4 kat ev yapabilirsin diyorlar.
1000 metre yer için 200 metrelik 5 parsel birleşecek 400 metre belediyeye terk edecek 600 metrenin 150 metresine 4 kat ev yapacak yıktığı 4 katlı evine karşılık 1 daire alacak 4 katta oturan 4 kardeşten hiç biri bölüşüm sorunu yüzünden bu dairede oturamayacağı için 4x4 16 aile evsiz kalacak.
Bu verilen imar ile mahallelerimizde yaşayan insanlar kentsel dönüşümü gerçekleştiremezler. Ya tabuta dönüşmüş yapılarda yaşayacak ya da bu mahalleleri terk etmek zorunda kalacaklar.
Bizim seçtiğimiz siyasilerden talebimiz. Mecliste Boğaziçi yasası yeniden yapılsın ve bize de Kâğıthane’de, Şişli’de, Kadıköy’de, Ümraniye’de Ata şehirde verilen imarın aynısı verilsin.
Halkımızdan talebimiz derneğimize gönüllü üye olmaları. Birlik olalım her ortamda taleplerimizi dile getirelim. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Mülkümüze sahip çıkalım Bizim olanı en güzel şekilde almamız lazım. Asıl olan biziz. Mücadeleye devam. Mutlaka adil bir imar ve sağlıklı bir kentsel dönüşüme kavuşacağımıza inanıyoruz. "Dedi
SAADET ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI
Saadet Partisi Eski Belediye başkanı Yılmaz Bayat ve İlçe başkanı Hakan Tevfik Erdağı Üsküdar' ın muhtarlarıyla 11.Mart akşamı Üsküdar ilçe binasında iftarda buluştu.
ÇENGELKÖY DUDULLU 1-1
Son maça grup ikincisi olarak çıktık berabere kaldığımız halde ligi dördüncü bitirdik.
BURHAN MAKIROĞLU GAZETECİLER İLE İFTARDA BULUŞTU...
Üsküdar’ın tanınan iş insanı Burhan Makıroğlu Gazetecilerle 8.Mart akşamı iftarda buluştu.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ
İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”
BAŞKAN DEDETAŞ, SEVGİ GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE KAHRAMAN ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ
Üsküdar Belediyesi, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ile birlikte ‘’Sevgi Günü’’etkinliği düzenledi.
-Vergi Müfettişleri İstanbul’da “Sürdürülebilirlik” Zirvesi düzenledi
-“Sürdürülebilir Ekonomik Sistem İçin Vergilendirme Kapsayıcı ve Adil Olmalı”
KADİR ÖZTÜRK “Çengelköy'de Konut Sahibi Olmanın Cazibesi”
Türkhome Gayrimenkul’ün kurucusu ve sahibi Kadir Öztürk ile 15 Şubat günü buluştuk ve bölgemiz ve işletmesi hakkında bilgiler aldık.
EMEKLİ ÇOK ZOR DURUMDA
Milyonlarca emekliye yapılan sefalet zammı, temel ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldı.
ÜSKÜDAR’DA “GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ” PANELİ GERÇEKLEŞTİ
Üsküdar’da, olası depremlere karşı alınan önlemler ve hazırlık çalışmalarının ele alındığı “Geleceği İnşa Ediyoruz” paneli gerçekleştirildi.
Üsküdar İYİ Parti Basınla Buluştu
Üsküdar İYİ Parti ilçe Başkanı Av. Sezer ENGİN ve yönetim kurulu üyeleri Üsküdar Katibim Restoranda basın mensupları ile bir araya geldi.