ÜSKÜDAR’IN ‘’ÖZEL ÖĞRENCİLERİ’’ SERTİFİKALARINI ALDI


Üsküdar Belediyesi rehabilitasyon merkezinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde eğitim alan özel öğrencilere gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi.
ÜSKÜDAR’IN ‘’ÖZEL ÖĞRENCİLERİ’’ SERTİFİKALARINI ALDI
Üsküdar Belediyesi rehabilitasyon merkezinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde eğitim alan özel öğrencilere gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi.
Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, rehabilitasyon merkezinde eğitim alan özel öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve Üsküdarlılar katıldı.
Törende özel öğrencilerin sergilediği folklor gösterisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Üsküdar Belediyesi rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Hilal Kulhan yaptığı sunum ile özel eğitimin engelli bireyler üzerindeki etkileri anlattı.
Törende konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, ‘’Bugün hepimiz için özel bir gün çünkü bugün özel yavrularımızın karne günü. Üsküdar Belediyesi olarak özellikle sosyal belediyeciliğin en güzel, en önemli, en anlamlı projelerini sunuyoruz. Bu projede onlardan biri. Bugün rehabilitasyon merkezimizde eğitim alan yavrularımıza adeta yıl sonu karne günü şenliği düzenlemek istedik. Bizi bugün yalnız bırakmaya herkese teşekkür ediyorum. Yaşam alanlarımıza baktığımızda hayat bazılarımız için zorlukla dolu. Özellikle kamu kurumları, belediyeler, STKlar, kanaat önderleri olarak hayatın zorluklarıyla karşılaşmış ailelerin yanında olmak adına herkes kendince bir takım çabalar gösteriyor. Bizde Üsküdar Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar ile iddia ediyoruz sosyal belediyecilikte öndeyiz. Bizim için önemli olan sosyal belediyecilik anlamında insanların sıkıntılarına bir nebzede olsa çare olacak işler yapmak, biz bunu önemsiyoruz. Bundan sonra da bu gayretimiz devam edecek’’ dedi.
‘’Bu projemiz Türkiye’de bir ilk’’
Türkiye’de ilk kez olarak hayata geçirilecek olan ‘’Engelsiz Yaşam Merkezi’’ projesinin tamamlanmak üzere olduğunun müjdesini veren Başkan Türkmen, ‘’ Bugün buradan size bir müjdeyi de vereyim. Türkiye’de bir ilk olan ‘’Engelsiz Yaşam Merkezi’’ projemiz bitime doğru yaklaştı. Allah nasip ederse eylül ayında yeni sezonla birlikte eğitime başlayacak. Orada sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından özel öğrenciler sertifikalarını Başkan Hilmi Türkmen’in elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Tören, ‘’Yaşama Sevinci Orkestrası’’ nın konseriyle sona erdi.
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda nöbet değişimi yaşandı
Önceki İlçe Başkanı Av. Yusuf BAYDAR, görevini Üsküdar'lı İl Başkan Yardımcısı Hakan Tevfik ERDAĞI’na devretti.
ÇATILAR GÜNEŞ PANELİ DOLMALI...
Çatılar güneş enerji panelleri ile donanmalı dışa bağımlı olan enerjideki bağımlılığımız böylece azalabilir, ve cari açığımız düşebilir.
ÇENGELKÖY MASTERLAR LİGİ TAMAMLADI...
İstanbul Veteran Futbol Ligi tarafından organize edilen ve adına elim kazada kaybettğimiz GÜRKAN HELVACIOĞLU’nun da adının verildiği Master Ligi’nde
ŞAM İLE GÖRÜŞMELERDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA GİDİLDİ
Zafer Partisinden görevlendirilen heyet Suriye Genel Müdürlüğünü ziyaret etti ve Şam ile başlatılacak görüşmelere ilişkin Dışişleri bakanlığına bazı açıklamalarda bulundu.
ÖZDAĞ "EYT’lilerin parası Suriyelilere yardım olarak harcanıyor"
Zafer Partisi tarafından İstanbul’da düzenlenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Yaşlılık Aylığı Sorunu Çalıştayı’nda, iktidarın 20 yıldır neden EYT sorununu çözmediği rakamlarla anlatıldı.
Emekliler, haykırdı “İNTİBAK” istiyoruz...
2000 2008 öncesi sonrası farklar ortadan kaldırılmalı intibak yasası çıkarılarak bunun giderilmesi de katılımcılar tarafından ifade edildi.
SOĞUKSU DERNEĞİ HEMŞEHRİLERİNİ İFTARDA BULUŞTURDU...
Cide Soğuksu derneği vakfı 15.Nisan akşamı Mehmet Çakır tesislerinde iftar düzenledi, düzenlenen iftara dernek üyelerinin yanı sıra kardeş derneklerin ve federasyon yöneticileri katıldı.
EMEKLİ SOSYAL YARDIM YAPILMASINI BEKLİYOR...
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜİK’in güven vermeyen enflasyon rakamlarına rağmen, emekli zamlarının 3 ay içinde eridiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
NEVNİHAL’DE POLİS HAFTASI İFTARI...
Her yıl 4-10 Nisan arası kutlanan polis haftası sebebiyle bölgemizin polisleri Bülent Dilbağı’nın konuğu olarak Lokanta Nevnihal de iftarda buluştu.
YAVUZTÜRK MAHALLESİNDE KENT A.Ş FIRTINASINI TOKİNİN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİNAYA % 40 ÖRTÜLÜ EMSAL KASIRGASI DURDURDU...
Bölgemizin Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile 14.Nisan günü bir araya geldik ve bölgemizdeki kentsel dönüşüm konularını masaya yatırdık. Aldığımız bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.