Ahmet Ertegün Üsküdar’da anıldı

Ahmet Ertegün Üsküdar’da anıldı

Tarih 02 Nisan 2017, 22:01 YazdırBu haberi yazdır

Müziğin evrensel ismi Üsküdarlı sanatçı Ahmet Ertegün, vefatının 10. yılında Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

 

Ahmet Ertegün Üsküdar’da anıldı

Müziğin evrensel ismi Üsküdarlı sanatçı Ahmet Ertegün, vefatının 10. yılında Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde ünlü müzisyen İlhan Erşahin sahne aldı. Geceye  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Ahmet Ertegün’ün hayatını anlatan belgeselin yayınlanmasıyla başlayan gecede izleyiciler belgeseli izlerken duygu dolu anlar yaşadı.

Anma gecesinde  konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Amerika’dan bugün gelen büyük usta İlhan Erşahin’i dinlemek için ben de sizler gibi sabırsızlanıyorum. Üsküdar’a bu tür organizasyonlar çok yakışıyor. Üsküdar gerçekten bir müzik şehri. Tabi ki Ahmet Ertegün ile Üsküdar’ın alakası çok. Ahmet Ertegün bir Üsküdarlı. Dedesi Özbekler Tekkesi’nin eski dervişlerinden. “Üsküdar’a Gider İken Aldı da Bir Yağmur” şarkısını dünyaya duyurmuş bir isim Ahmet Ertegün. Bu güzel şehir Üsküdarımızı eşeledikçe alttan ne kadar güzel şeyler çıkıyor sanat adına. Bu akşam müziğin bu evrensel dilini insanlığa ve tüm dünyaya Üsküdar’dan  haykırmak istiyoruz. Müziğin güzel diliyle barış diyoruz, sevgi diyoruz, kardeşlik diyoruz. İlhan Erşahin de aynı Ahmet Ertegün’ün izinden yürüyen büyük bir usta. Aşık Veysel’in o kıymetli eserlerini saksafonla dünyaya haykıran bir isim. Bu akşam Üsküdar için gerçekten çok özel bir akşam. Vefatının 10. yılında Ahmet Ertegün’ü anıyoruz. Bu akşam size bir sürprizimiz de var. Genç yetenekli bir arkadaşımızı dinleyeceğiz. Bizler böyle yetenekli gençlerin her zaman arkasındayız.”  dedi.

Anma gecesinde sahne alan 13 yaşındaki genç yetenek Hakan Başar, çaldığı piyanoyla salondakileri adeta büyüledi. Başkan Türkmen, genç yaşında büyük başarı gösteren Hakan Başar’ın eğitimine katkıda bulunmak amacıyla 10 bin ₺ değerinde eğitim bursu verdi.

Bu geceye özel olarak Amerika’dan gelen İlhan Erşahin, notalarıyla Üsküdarlılara unutulmaz bir gece yaşattı. Programın sonunda Başkan Türkmen, İlhan Erşahin’e çiçek takdim etti.

 

 İlhan Erşahin Ahmet Ertegün Hilmi Türkmen 

Bu haber 478 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER