
Üsküdar İmar derneğinden önemli açıklamalar
Üsküdar Mahalleleri İmar iyileştirme ve yaşatma derneği yöneticilerinden Kadir Ünal gazetemize bölgemizin en önemli sorunu hakkında detaylı bir açıklamada bulundu.
Üsküdar İmar derneğinden önemli açıklamalar
Üsküdar Mahalleleri İmar iyileştirme ve yaşatma derneği yöneticilerinden Kadir Ünal gazetemize bölgemizin en önemli sorunu hakkında detaylı bir açıklamada bulundu.
Kadir Ünal Kirazlıtepe mahallesinin neredeyse kuruluşundan beri orada yaşıyor ve son yıllarda tüm vaktini mahallenin sorunlarına ve imar konularına ayırmakta.
Kadir Ünal “İmar planının iptali için hangi gerekçelerle dava açılabilir?
1/1000 lik imar planları kadastral durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, düzenini, yoğunluğunu ve uygulama etaplarını, esaslarını ve diğer tüm bilgileri detayları ile göstermek için yapılır.
Üsküdar belediyesinin 1/1000 lik imar planlarında
1-kadastral parseller ile yapı adalarının uyumluluğu gözetilmemiş. Bir yapı adasında birden fazla kadastral parselin bölümleri varken aynı parselin içinde bağımsız yapı adaları oluşturulmuş ve kadastral parsel sahiplerinden bütün farklı yapı adalarında uzlaşmak sureti ile imara müracatları istenmektedir.
30-40-60 dönümlük kadastral parselde oluşan 10larca yapı adasının birlikte karar vermesini beklemek yerinde dönüşüm ilkesini bertaraf etmekte ve imar planını uygulanabilir olmaktan çıkarmaktadır. Yapı adaları müstakil parseller /adalar haline dönüştürülmeden imar planı yapılmış sayılmaz.
2- sokak ayrıntıları imar planına işlenmemiş fakat her kadastral parsel için parselin en kullanışlı yerleri terk alanı olarak işaretlenmiştir.
1/1000lik imar planları ayrıntıları içermek için yapılır. Oysa bu planda ayrıntılar ötelenmiş 30-40 dönüm kadastral parsel sahipleri parseller ince uzun olduğundan birkaç parsel birleşerek 100-150-200 dönümlük uygulama alanı oluşturulması beklenmiştir. Yeni oluşacak uygulama alanında plan yapar ve uygulamaya koyarız mantığı ile hareket edilmektedir.
Aslında belediye uygulanabilir bir imar yapmak yerine imar planı yapma işin i fiilen ötelemiştir.
3- 1/1000lik İmar planı o kadar baştan savma ve işlevsiz olarak hazırlanmış ve aceleye getirilmiştir ki büyük şehir belediye meclisinde 1/5000lik imar değişikliği görüşüp karara bağlandığı meclis oturumunda 1/1000lik imar da görüşülmüş ve onaylanmıştır.
Askı süreleride 1 gün ara ile ilan edilen imar planları usulen de iptal gerekçesi oluşturmaktadır.
Bu gerekçeler hukuki mesnetler ile desteklenerek süresi içinde yürütmeyi durdurma istemli iptal davası dava açılmalı
Belediyeden talebimiz ise Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği Boğaziçi İmar yasasının yeniden yapılmasını takip etmek. Yasa yapılırken vatandaşın taleplerini iletmek ve yeni yasa yapıldıktan sonra yerinde dönüşümü sağlayacak demografik yapıyı koruyacak bu mahallelerde oturan insanları Üsküdar’ı terk etmeye mecbur bırakmayacak bir imar yapmasıdır.
Cumhurbaşkanının konuşmasında geçen siluet alanında 5-6-7 kat inşaata karşı çıkışını yeni yasada elimizdekilerde gider diye değerlendirmek doğru olmaz. Boğaziçi kanununda siluet alanına verilen imar 2 kattır.
Biz belediye ile mücadele etmek istemiyoruz belediyeyi de yanımıza alarak uygulanabilir mağdur etmeyen bir kentsel dönüşüm istiyoruz. Dedi
KÜÇÜKSU RASATHANE SPOR YİNE ŞAMPİYON

Son 3 sezondur semtimizin parlayan yıldızı olan, semtimiz halkının kurduğu Küçüksu Rasathane Spor Kulübü çok büyük bir başarıya daha imza atarak İstanbul Süper Amatör ligine yükseldi.
DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ÇÖP ATMAYALIM

Bölgemizde 30 dan fazla site var bunların en büyüğü benim de yaşadığım ATA 2 sitesi sitemizde yaşam başladığından beri çöp konteynerleri var.
AK PARTİ ÜSKÜDAR STK LARLA İFTAR BULUŞMASI YAPILDI

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı iftar programı, ilçedeki siyasi parti temsilcilerini, STK’ları ve kanaat önderlerini aynı sofrada buluşturdu.
Ülker Sports Arena’da Hazırlanan Gıda Paketleri Ramazanda Binlerce Aileye Ulaşacak

İstanbul’da Ülker Sports Arena’da gönüllüler ve bağışçılar ile hazırlanan koliler, yüzlerce lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların evlerine kadar ulaştırılıyor.
İYİ PARTİ ÜSKÜDAR İFTAR BULUŞMASI STK LAR İLE YAPILDI

İYİ Parti Üsküdar ilçe Başkanlığı 4 Mart akşamı iftar sofrasında Üsküdar STK buluşmasını yaptı.
ATA 2 SİTESİNDE CADDELER YENİLENİYOR

Yaklaşık 25 sene önce yapılan parke taş kaplamalı yolların yenilenmesi işi ATA 2 sitesi yönetimi tarafından karar altına alındı ve uygulama başlatıldı.
SAADET PARTİSİ Üsküdar adalet sofrası buluşması gerçekleşti

Saadet Partisi Üsküdar İlçe başkanı Hüseyin Çakmak Ramazan’ın getirdiği rahmet, merhamet ve birlik ruhu sadece bu aya mahsus kalmasın; toplumumuzun her alanına yayılsın. dedi
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ANNELER VE BEBEKLER İÇİN ANNE-BEBEK TAKSİ HİZMETİ

Üsküdar Belediyesi, anne adayları ve yeni doğum yapan annelerin sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Anne-Bebek Taksi hizmetini başlattı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN AYINA KAPSAMLI HAZIRLIK

Üsküdar Belediyesi tarafından Ramazan ayına ilişkin hazırlıklar kapsamında iftar alanları kurulurken, Ramazan kolileri dağıtılmaya başlandı.
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı adına Üsküdar Belediyesi, eğitim alanında yaptığı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.





